Πράσινη σαλάτα

Πράσινη σαλάτα

Εξαιρετικά πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας, βασισμένα σε συνταγές με την υπογραφή των βραβευμένων με 2 αστέρια Michelin chefs, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

H καλή διατροφική υποστήριξη της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη ενισχύει τη συνολική εικόνα ευεξίας μιας μητέρας, αλλά και την υγεία του ίδιου του βρέφους της. Το Tμήμα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένα πλάνα διατροφής, τα οποία, σε συνδυασμό με την προσθήκη της πρωτοποριακής γαστρονομικής εμπειρίας των δύο βραβευμένων chefs με δύο αστέρια Michelin, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου, προσφέρουν πιάτα που τα χαρακτηρίζουν η φρεσκάδα και η νοστιμιά.

 

Υλικά για τη Vinaigrette γιαουρτιού (για 250 γρ. σάλτσας)

250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες

3 γρ. αλάτι ψιλό

1 γρ. λευκό πιπέρι τριμμένο

3 γρ. ξύδι XERES

2 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

15 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. νερό

 

Μέθοδος προετοιμασίας Vinaigrette

1. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, και τα χτυπάμε με το σύρμα.

2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

3. Αραιώνουμε με το νερό, χρησιμοποιώντας όσο χρειάζεται για την επιθυμητή σύσταση.

4. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες

 

Στήσιμο πιάτου

50 γρ. iceberg, ψιλοκομμένο

20 γρ. ρόκα

80 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4

80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.

2 γρ. φύλλα κόλιανδρου

2 γρ. φύλλα δυόσμου

1 γρ. σκόρδο λιωμένο

30 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

10 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. χυμός λεμόνι σουρωμένος

1 γρ. αλάτι ψιλό

30 γρ. σάλτσα γιαουρτιού

10 γρ. μπρικ σολομού

 

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ.

2. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ σολομού.

 

Διατροφική σύνθεση ανά μερίδα*

Με βάση τα υλικά και τη μέθοδο εκτέλεσης που περιγράφονται:

➔ Ενέργεια (kcal): 195-200

➔ Συνολικά λιπαρά (γρ.): 15 (70%Ε, εκ των οποίων κορεσμένα 3,3 γρ., μονοακόρεστα 9 γρ., πολυακόρεστα 1 γρ.)

➔ Χοληστερόλη (mg): 4

➔ Υδατάνθρακες (γρ.): 5 (11% Ε, εκ των οποίων σάκχαρα 5 γρ.)

➔ Eδώδιμες ίνες (γρ.): 2,3

➔ Πρωτεΐνες (γρ.): 8,5 (18 %)

➔ Αλάτι (γρ.): 1,65

Top Tip

Εξαιρετική πηγή ασβεστίου 220mg/μερίδα και φολικού οξέος 62 μg/μερίδα.

*Τη διατροφική σύνθεση επιμελήθηκαν οι Δρ Μαρία Σκουρολιάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Επιστημονική Σύμβουλος

Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης ΙΑΣΩ και η Χριστίνα Κωστάρα, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, MMedSci Διαιτολόγος Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης ΙΑΣΩ

 

Δείτε Επίσης

Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Μελιτζάνες με γιαούρτι στο φούρνο

Μελιτζάνες με γιαούρτι στο φούρνο

Παπαρδέλες με γαρίδες και μανιτάρια

Παπαρδέλες με γαρίδες και μανιτάρια

Φακές σαλάτα

Φακές σαλάτα

Pesto toast με βασιλικό, αβοκάντο και καρύδια

Pesto toast με βασιλικό, αβοκάντο και καρύδια