Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Υπηρεσίες
Επείγοντα περιστατικά
Τηλεφωνικό κέντρο
210 618 4000

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική στην Αθήνα λειτουργεί καθημερινά, 24/7, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και έχει στόχο την υποδοχή, διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενών με επείγοντα και οξέα προβλήματα. Καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα νόσων και κακώσεων τα οποία απαιτούν συγκεκριμένη και εξειδικευμένη διαχείριση. 

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι στελεχωμένο με κορυφαίους ιατρούς εξειδικευμένους και πεπειραμένους στην επείγουσα ιατρική και την παροχή άμεσης νοσοκομειακής φροντίδας με τη χρήση του πιο προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο παροχής ολοκληρωμένης και εξατομικευμένης παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας.  

Το τμήμα εφημερεύει καθημερινά και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το τμήμα των ιατρικών απεικονίσεων και τα εργαστήρια της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ (Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ορμονολογικό, Βιοχημικό, Μοριακή Διάγνωση, Ακτινολογικό, Τμήμα Υπερήχων, Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο) για την άμεση διενέργεια των κλινικο-εργαστηριακών εξετάσεων και την έγκαιρη διερεύνηση των περιστατικών.  

Οι εφημερεύοντες ιατροί που το στελεχώνουν βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με ένα οργανωμένο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων καθώς υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης κάθε είδους περιστατικού. Το ασθενοφόρο των επειγόντων περιστατικών είναι διαθέσιμο 24/7 για επείγουσες διακομιδές ασθενών. 

Υπηρεσίες που παρέχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

  • Μηδενικός Χρόνος Αναμονής 
  • Εφημερία καθημερινά, σε 24ωρη βάση 
  • Παροχή όλων των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων 
  • Διάθεση ασθενοφόρου για ασθενείς επειγόντων περιστατικών 
  • Πλήρης εργαστηριακός και διαγνωστικός έλεγχος 
  • Εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών 
  • Υποδοχή των ασθενών βάσει της πάθησης και της βαρύτητας της κατάστασης  
  • Δυνατότητα μικροχειρουργικών επεμβάσεων σε περίπτωση ανάγκης  

Προσέλευση/Διαδικασία

Το τμήμα είναι υπεύθυνο για την υποδοχή και διαλογή κάθε επείγοντος & έκτακτου περιστατικού που προσέρχεται στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Συγκεκριμένα: 

  • Κατά την προσέλευση στα Επείγοντα Περιστατικά, οι ασθενείς προσέρχονται σε εξειδικευμένο χώρο και εξετάζονται από το προσωπικό, το οποίο εφημερεύει 24/7,  για την καταγραφή και καταχώρηση όλων των απαραίτητων στοιχείων για την εισαγωγή τους 
  • Εν συνεχεία, πραγματοποιείται η διαδικασία της Νοσηλευτικής διαλογής και παρακολούθησης από εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να καθοριστεί η φύση του προβλήματος και η βαρύτητα της κατάστασης 

24ωρη εφημερία, 365 ημέρες το χρόνο

Οι εφημερεύοντες ιατροί του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική βρίσκονται σε ετοιμότητα καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε επείγον πρόβλημα υγείας. Οι εγκαταστάσεις της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ βρίσκονται στα βόρεια προάστια και η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη.

Συχνές ερωτήσεις

Πληροφορίες

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Τηλεφωνικό κέντρο: