Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ αθήνα

Το Kοινωνικό Έργο

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ δεν δεσμεύεται μόνο αλλά αποδεικνύει εμπράκτως μέσα από μια σειρά υψηλού επιπέδου δράσεων το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την κάλυψη αναγκών υγείας, αλλά και διαβίωσης των ανθρώπων στη χώρα μας. 

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 

Πέρα από την προσφορά άριστων υπηρεσιών υγείας και τη δυνατότητα που έχει δώσει σε χιλιάδες ζευγάρια να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους με ασφάλεια, ο Όμιλος ΙΑΣΩ έχει εκφράσει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Πέρα από την προσφορά άριστων υπηρεσιών υγείας και τη δυνατότητα που έχει δώσει σε χιλιάδες ζευγάρια να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους με ασφάλεια, ο Όμιλος ΙΑΣΩ έχει εκφράσει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

 • 1997
  Το ΙΑΣΩ κάλυψε το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Ομοσπονδιών και πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο από την 1η Αυγούστου έως και τις 10 Αυγούστου 1997. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 1.882 αθλητές από 198 συμμετέχουσες χώρες.
 • 1998

  Το ΙΑΣΩ ήταν χορηγός του Ομίλου Unesco Δωδεκανήσου, πραγματοποιώντας εντελώς δωρεάν τοκετούς, εργαστηριακές/διαγνωστικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις, ενισχύοντας ιατρικά τις άπορες γυναίκες των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου. Επίσης, ήταν χορηγός για το γούρι της χρονιάς του Ομίλου της Unesco, που αποτελείται από δύο αντίγραφα αρχαϊκών νομισμάτων του 4ου αιώνα π.Χ.

  Πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες-μέλη της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και στα μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 • 2004

  Το ΙΑΣΩ ήταν το μοναδικό ιδιωτικό θεραπευτήριο που επελέγη ως Επίσημος Αδειούχος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ανταποκρίθηκε επιτυχώς στην ιατρική κάλυψη 20.000 δημοσιογράφων και τεχνικών του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου και του Βασικού Κέντρου Τύπου.

 • 2006

  Το ΙΑΣΩ χορήγησε την ανέγερση του Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο και υποστήριξε ενεργά. Επίσης, παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στα παιδιά της Αφρικής, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Συμμετείχε στις ιατρικές αποστολές του διεθνούς οργανισμού Chain of Hope στη Μοζαμβίκη.

 • 2007
  Το ΙΑΣΩ προσέφερε τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό για την ενίσχυση των υποβαθμισμένων Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και βοήθεια στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, με τη δωρεάν νοσηλεία ασθενών και εγκύων.
 • 2008

  Το ΙΑΣΩ παρείχε δωρεάν περίθαλψη σε άπορες επίτοκες γυναίκες (σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με τις κατά τόπους Μητροπόλεις), σε συνανθρώπους που κατοικούν σε παραμεθόριες ή πληγείσες περιοχές, καθώς και σε πολύτεκνες οικογένειες, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Ελλάδος.

 • 2010

  Το ΙΑΣΩ ανταποκρίθηκε σε αιτήματα Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, όπως Το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, για τη νοσηλεία και τη θεραπεία των παιδιών, καθώς και σε αιτήματα πολιτικών, δημοτικών και εκκλησιαστικών αρχών.

 • 2011

  Το ΙΑΣΩ παρείχε σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια σε ειδικές ομάδες ατόμων που δοκιμάζονται πολύ έντονα από την οικονομική κρίση, όπως μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Ελλάδος, άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε φοιτητές-σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

  Επιπλέον, παρείχε δωρεάν περίθαλψη σε άπορες επίτοκες γυναίκες μετά από αίτημα του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 • 2012

  Το ΙΑΣΩ παρείχε δωρεάν περίθαλψη σε άπορες επίτοκες γυναίκες μετά από αίτημα του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 • 2014

  Διακρίθηκε για την ευαισθητοποίησή του και την κοινωνική του προσφορά, αποσπώντας το πρώτο βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επίσης, για πρώτη φορά στον ιδιωτικό χώρο της Υγείας, διοργανώθηκε από το ΙΑΣΩ ομιλία με θέμα «Ηλεκτρονικό έγκλημα: Προφυλάξτε τα παιδιά σας».

 • 2015

  Η Γερμανική Επιτροπή Υγείας επισκέφτηκε τον Όμιλο ΙΑΣΩ, με σκοπό να ενημερωθεί για το σύστημα της ιδιωτικής υγείας στη χώρα.

 • 2016

  Το ΙΑΣΩ με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του και τη Γιορτή της Μητέρας, προσέφερε για πρώτη φορά 5 Δωρεάν Τοκετούς σε μονόκλινο, με διαγωνισμό στο Facebook.

  Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του ΙΑΣΩ και την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life– IASO προσέφερε 5 δωρεάν κύκλους εξωσωματικής, με διαγωνισμό στο Facebook.

  Παράλληλα, το ΙΑΣΩ στήριξε Το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσα από την πλατφόρμα #myiasomoments. Συγκεκριμένα, για τα 20 χρόνια λειτουργίας του, κάλεσε τα ζευγάρια που έφεραν στον κόσμο το παιδί τους στο ΙΑΣΩ να μοιραστούν μέσα από το www.myiasomoments.gr ή μέσω Twitter και instagram και με hashtag #myiasomoments τις πρώτες μοναδικές στιγμές με το μωρό τους μέσα από το Μαιευτήριο. Για κάθε φωτογραφία προσέφερε 1 ευρώ στον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού.

  Τέλος, ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, προσφέροντας μοναδικά προνόμια υγείας σε όλους τους Ολυμπιονίκες, καθώς και στα στελέχη του Συλλόγου.

  Από το 2016, το ΙΑΣΩ, ως Official Health Partner, είναι στο πλευρό του Ladies Run!

 • 2017

  Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων ανέλαβαν δωρεάν όλους τους τοκετούς και τις παιδιατρικές εξετάσεις για τους πληγέντες της Μάνδρας, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου του 2018.

  Το ΙΑΣΩ στήριξε τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και έγινε Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

  Παράλληλα, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, με την προσφορά μέρους των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
 • 2018

  Με αφορμή τον μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, το ΙΑΣΩ διοργάνωσε τον Οκτώβριο την καμπάνια «ΜΑΣΤ-DO». Στόχος της ήταν να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες για την ανάγκη της ετήσιας μαστογραφίας, ενώ στο πλαίσιό της προσέφερε τρεις επιλογές για τον έλεγχο του μαστού σε προνομιακή τιμή.

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ και η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις γυναίκες της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής. Οι εθελοντές ιατροί της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. πραγματοποίησαν κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού) και υπερηχογράφημα μαστού σε περισσότερες από 60 γυναίκες. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΙΑΣΩ προσέφερε όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεων καθώς και την ενίσχυση του ιατρείου της Δομής. Τέλος, το ΙΑΣΩ Παίδων προσέφερε παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδάκια της Δομής.

 • 2019

  Το ΙΑΣΩ, με στόχο να φροντίσει και να προστατεύσει την υγεία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, προσέφερε εμβολιασμό κατά της γρίπης σε όποια γυναίκα πραγματοποίησε τον προγραμματισμένο έλεγχο στο Τμήμα Εμβρυομητρικής του ΙΑΣΩ.

  Το ΙΑΣΩ Παίδων πραγματοποίησε το εμβόλιο γρίπης σε περισσότερα από 350 παιδιά και ενήλικες Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

 • 2020

  Το ΙΑΣΩ Παίδων επένδυσε στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του ΙΑΣΩ Παίδων επισκέφθηκε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σχολεία και ενημέρωσε για τους κανόνες υγιεινής, το σωστό πλύσιμο των χεριών και τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας. Συνολικά, εκπαιδεύτηκαν 2.600 μαθητές

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ», προσέφερε 46.600 γάντια μίας χρήσης, για την κάλυψη των αναγκών έξι Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 • 2021

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ υιοθέτησε τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» και διεύρυνε τη συνεργασία του στην Κεντρική Ελλάδα για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για το παράρτημα του Βόλου.

  Το ΙΑΣΩ γιορτάζει και προσέφερε για πρώτη φορά 10 δωρεάν τοκετούς - το μεγαλύτερο δώρο από το μεγαλύτερο Μαιευτήριο στην Ευρώπη.

  Το ΙΑΣΩ Παίδων προσέφερε δωρεάν εξέταση SARS CoV-2 RNA (PCR) (covid-19) για τα παιδιά άπορων οικογενειών.

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ κάλυψε τις ανάγκες του πολυϊατρείου, του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού παντοπωλείου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου με 2.000 τεμάχια υγειονομικό υλικό.

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας» δώρισε 120 τεμάχια ξενοδοχειακού εξοπλισμού με 12 καναπέδες, 19 κρεβάτια και 89 καρέκλες στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ βρέθηκε δίπλα στη Σύμπλευση για την πραγματοποίηση του Διάπλου 2021. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, πραγματοποιήθηκαν 280 προληπτικοί έλεγχοι και 80 test pap στους κατοίκους των νησιών, που αναλύθηκαν στα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ.

  Επίσης, στην ιατρική ομάδα του Διάπλου, συμμετείχαν εθελοντικά οι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική ΙΑΣΩ, Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/ Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ και Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων.

  Στήριξη του κινήματος «Save your Hood» όπου η ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ βοήθησε στον στόχο της για τη συλλογή 500.000 λίτρα σκουπιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Περιβάλλοντος. Συγκεντρώθηκαν 1.000 λίτρα σκουπιδιών στον Περιφερειακό Γαλατσίου.

  Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στήριξε ουσιαστικά το δύσκολο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διαθέτοντας 100 κλίνες για τη νοσηλεία παθολογικών non –COVID περιστατικών.

Φωτογραφικό υλικό

Νέα