Μονάδα IVF Institute of Life - IASO   

Υπηρεσίες
Μονάδα IVF Institute of Life - IASO
Τηλεφωνικό κέντρο
210 618 4000

Η Κορυφαία Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που εμπιστεύονται οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα

Η Institute of Life - IASO, η κορυφαία Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε μέσα στο “ΙΑΣΩ”, την μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο Ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.  

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του κόσμου που αναζητά λύσεις σε θέματα αναπαραγωγής, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και απόλυτη ασφάλεια. Με το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο έχει αγγίξει την αριστεία με καινοτομίες και πρωτοπορίες σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Με γνώμονα πάντα την άριστη εμπειρία για τους ασθενείς, η Institute of Life επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και δημιουργεί την μεγαλύτερη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, 1.500 τ.μ. σε ένα επίπεδο, σε ιδιωτική κλινική στην Ελλάδα. Η επέκταση και αναδιαμόρφωση των εγκαταστάσεων στο ισόγειο του ΙΑΣΩ ανοίγει μία νέα σελίδα για τη δημιουργία ζωής. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, βασίζεται στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου υποδομών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με καινοτόμο χαρακτήρα βασισμένο στην ενσυναίσθηση (Empathy). Βασισμένο στο concept “Αγκαλιάζω” «Αγκαλιά» και «Ζω» η Institute of Life - IASO προσφέρει στήριξη με ενσυναίσθηση σε ένα επιτυχημένο ταξίδι προς την δημιουργία νέας ζωής. Μία βιωματική αγκαλιά για τα ζευγάρια που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της.

Στην Institute of Life-IASO το όνειρο χιλιάδων ζευγαριών κάθε μέρα γίνεται πραγματικότητα.

Η Institute of Life στελεχώνεται από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία στην αναπαραγωγή. Η ομάδα των Μαιευτήρων Γυναικολόγων, ειδικών στην γονιμότητα και των Εμβρυολόγων στοχεύει στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με πρώτο μέλημα την εξατομικευμένη θεραπεία. Σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ζευγαριού επιλέγονται οι καταλληλότερες θεραπείες, μέσα από όλο το φάσμα των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη τεχνολογία και εφαρμόζοντας καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές, με τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας.

Επιπλέον, η λειτουργία στο εσωτερικό του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Ελλάδα διασφαλίζει την απόλυτη ιατρική ασφάλεια καθώς υπάρχει ταχύτατη πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος ιατρικών υπηρεσιών και ειδικοτήτων, στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στην Institute of Life-IASO, θα διαπιστώσετε ότι η πιστοποιημένη πρωτοποριακή μας μονάδα έχει ως κύριο άξονα να προσφέρει υψηλή φροντίδα στους ασθενείς της. Με μοντέρνες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής, άνετους χώρους και καινοτόμα συστήματα που εξασφαλίζουν άριστες εργαστηριακές συνθήκες.

Το σύστημα διαχείρισης RI Witness, το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει τα δείγματα των ασθενών σε κάθε βήμα της διαδικασίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα, προσφέροντας σιγουριά στους ασθενείς μας.
 • Υπηρεσίες

  Κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Οι ολοκληρωμένες θεραπείες μας είναι προσεκτικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά και εγγυώνται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε θαύματα. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε τη φύση να ακολουθήσει το δρόμο της, όταν δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της.

  Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF): Η γονιμοποίηση που επιτυγχάνεται από την ένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο, εκτός σώματος, σε ειδικό εργαστήριο. Το έμβρυο που προκύπτει μεγαλώνει σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, πριν τη μεταφορά του στη μήτρα της μητέρας.

  Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI): Η διαδικασία κατά την οποία το σπέρμα προ-ετοιμάζεται αρχικά στο εργαστήριο και, κατόπιν, τοποθετείται στη μήτρα με τεχνητά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου.

  Δωρεά Ωαρίων: Η διαδικασία κατά την οποία η γυναίκα χρησιμοποιεί τα ωοκύτταρα ενός δότη για να εκπληρώσει την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

  Δωρεά Σπέρματος: Μία διαδικασία κατά την οποία ένας ανώνυμος υγιής άντρας με πολύ υψηλή ποιότητα σπέρματος δωρίζει μία ποσότητα, ώστε ένα υπογόνιμο ζευγάρι να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

  Παρένθετη Μητρότητα: Αν η ιατρική κατάσταση μίας γυναίκας καθιστά απίθανη ή επικίνδυνη μία εγκυμοσύνη, τότε μία άλλη γυναίκα κυοφορεί και γεννά το παιδί της.

  Διατήρηση Γονιμότητας: Η εξέλιξη της επιστήμης, δίνει πλέον την δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να «παγώσουν» το χρόνο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι μέθοδοι διατήρησης γονιμότητας, όπως είναι η κατάψυξη ωαρίων και ωοθηκικού ιστού, απασχολούσε κυρίως γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο. Σήμερα, αποτελούν από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, επιτρέποντας σε χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο να γίνουν μητέρες όταν αυτές το επιθυμούν.

  Ανδρολογικό Εργαστήριο: Η επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εξελίσσεται συνεχώς, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται όλο και περισσότερες τεχνικές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και των δύο φύλων. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε ένα υπερσύγχρονο Ανδρολογικό Εργαστήριο, με δυνατότητα διενέργειας εξειδικευμένων εξετάσεων για τον Ανδρικό παράγοντα, εξασφαλίζοντας τον απόλυτο ιατρικό έλεγχο του ζευγαριού και συμβάλλοντας στην επιλογή της βέλτιστης θεραπείας για την επίτευξη της εγκυμοσύνης.
 • Θεραπείες

  Mικρογονιμοποίηση (ICSI): Μία προηγμένη τεχνική, που συνδυάζεται με την Εξωσωματική Γονιμοποίηση, κατά την οποία ένα σπερματοζωάριο τοποθετείται απευθείας στο ωάριο με μικροσκοπική επέμβαση. Συνηθίζεται σε περιπτώσεις βαριάς μορφής ανδρικής υπογονιμότητας.

  Κατάψυξη Ωαρίων: Μία σύγχρονη τεχνική κατά την οποία γίνεται υαλοποίηση ενός καθορισμένου αριθμού ώριμων ωαρίων μίας γυναίκας. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως πιο αποτελεσματική τεχνική από την παραδοσιακή κρυοσυντήρηση.

  Time-lapse: Ελέγχει με ειδικό σύστημα μικροσκοπικής παρακολούθησης την κυτταρική διαίρεση του εμβρύου σε πραγματικό χρόνο, καταγράφοντας την εξέλιξη από τις πρώτες στιγμές ζωής.

  Προηγμένοι Γενετικοί Έλεγχοι:

  • PGT-A: Προεμφυτευτικός Γενετικός έλεγχος χρωμοσωμάτων
  • PGT-M: Προεμφυτευτικός Γενετικός Έλεγχος Μονογονιδιακών Νοσημάτων
  • niPGT-A: Μη επεμβατικός προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος
  • Ανοσολογικός έλεγχος ενδομητρίου (IM Map)
  • ERA test & ER Map: Έλεγχος υποδεκτικότητας ενδομητρίου
  • KIR-HLAc genetic matching
 • Η πρώτη μονάδα που εφαρμόζει συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης

  Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Institute of Life, εφάρμοσε τις νεότερες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με συνεχείς επενδύσεις σε προηγμένη τεχνολογία, αποτελεί τη μοναδική μονάδα στην Ελλάδα που μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα την εξέλιξη όλων των εμβρύων σε 24ωρη βάση μέσω της τεχνολογίας time-lapse με τα πλέον σύγχρονα εμβρυοσκόπια. Επίσης, είναι η πρώτη μονάδα που εφαρμόζει συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης κλινικό εμβρυολόγο, Dr. Jacques Cohen, τον άνθρωπο που συμμετείχε στην ομάδα που έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, την Louise Brown.

  Το Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA (Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm), που πρώτη στην Ελλάδα έφερε η Institute of Life – ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την ομάδα του Jacques Cohen, μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού, βοηθάει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί, με τη γέννηση των πρώτων δύο παιδιών στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

  Οι μεγαλύτερες καινοτομίες πραγματοποιούνται στο Εμβρυολογικό Εργαστήριο το οποίο αποτελεί την καρδιά της Μονάδας. Διαθέτει και εφαρμόζει, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη αλλά και σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας ό,τι πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Εξοπλισμένο με τον πλέον προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε, σήμερα, να έχουμε επιτύχει υψηλότατα αποτελέσματα κυήσεων, ακόμα και σε σχέση με κέντρα αναφοράς του εξωτερικού. 
 • Αύξηση των ποσοστών επιτυχίας από την πρώτη προσπάθεια

  Η τεχνολογία Time Lapse Imaging είναι η πιο σημαντική μη επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση της ικανότητας εμφύτευσης των εμβρύων. Παρακολουθείται η ανάπτυξή τους σε 24ωρη βάση χωρίς να παρεμβαίνουμε στις συνθήκες καλλιέργειάς τους, προσομοιάζοντας το περιβάλλον του ενδομητρίου της μητέρας.

  Ταυτόχρονα, η γενετική ανάλυση PGT-A είναι μια τεχνική με την οποία εξετάζεται ένα έμβρυο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες προτού να εμφυτευτεί στη μήτρα της γυναίκας. Αυτή η εξέταση εμβρύου εκτελείται συνήθως σε περιπτώσεις ζευγαριών που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες αποτυχίες ή αποβολές. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο σύγχρονες και πολύ σημαντικές τεχνολογίες, μπορούμε να επιλέξουμε τα έμβρυα με το υψηλότερο δυναμικό εμφύτευσης, με απόλυτη ακρίβεια, βελτιώνοντας έτσι τα ποσοστά επιτυχίας της γονιμοποίησης σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
 • Παγκόσμια πρωτιά: H Institute of Life φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος

  Στις 9 Απριλίου 2019, ανακοινώθηκε μία πολύ σημαντική παγκόσμια ιατρική πρωτιά: Η γέννηση του πρώτου παιδιού με την Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου (MST) από Ελληνίδα γυναίκα με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής. Η Institute of Life εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή κλινική έρευνα σε συνεργασία με την Embryotools, κατάφερε να αλλάξει παγκοσμίως τα δεδομένα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Η καινοτομία της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του γενετικού υλικού της μητέρας και δίνει λύσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις. Μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, στο ΙΑΣΩ, 6 υγιέστατα παιδιά με αυτή την μέθοδο.

  Η Institute of Life αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι Ελλάδα καινοτομεί, η Ελλάδα πρωτοπορεί, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο και να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους νέους Έλληνες επιστήμονες που εγκατέλειψαν τη χώρα, λόγω της κρίσης, για να εργαστούν στο εξωτερικό.
 • Γιατί να επιλέξετε εμάς;

  Γιατί, πάνω από όλα, εστιάζουμε όλες μας τις προσπάθειες ώστε να κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα. Στο Institute of Life-IASO, μπορείτε να αισθάνεστε άνετα από την πρώτη ημέρα, γιατί εδώ θα συναντήσετε μία έμπειρη και πλήρως εξειδικευμένη ομάδα. Οι θεραπείες μας είναι πλήρως εξατομικευμένες και εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια και ποιότητα. Εμπιστευτείτε μας, γιατί χρησιμοποιούμε την πιο εξελιγμένη τεχνολογία στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, αλλά και γιατί το θαύμα της ζωής είναι η πηγή του ενθουσιασμού και της αφοσίωσής μας.
Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα τμήματος:

Πληροφορίες:

Νέα