Ω.Ρ.Λ

Το παιδο-ΩΡΛ τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να αντιμετωπίσει όλο το εύρος των ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων σε νεογνά, βρέφη και παιδιά. Οι παθήσεις των αυτιών, της μύτης και του λάρυγγα μπορεί να είναι συνήθεις, όπως μια ωτίτιδα ή σπάνιες, όπως η ατρησία των ρινικών χοανών στα νεογέννητα. Όποια πάθηση και αν έχει το παιδί σας στο παιδο-ΩΡΛ τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων θα έχει την καλύτερη φροντίδα.

Το τμήμα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο, τακτικά εξωτερικά ιατρεία καθημερινά, και πλήρως εξοπλισμένα χειρουργεία που εξυπηρετούν το:

  • Ενδοσκοπικό τμήμα ρινός - παραρρινίων: για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων της ρινός και των παραρρινίων, όπως η ατρησία ρινικών χοανών και οι ρινικοί πολύποδες.
  • Ενδοσκοπικό τμήμα λάρυγγα: για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αναπνοής, της φώνησης και της κατάποσης σε συνεργασία με παιδογαστρεντερολόγους, παιδοπνευμονολόγους και λογοθεραπευτές του ΙΑΣΩ Παίδων.
  • Ωτολογικό – Ωτοχειρουργικό τμήμα: σε συνεργασία με το Ακοολογικό τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων για τη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων των αυτιών, όπως η εκκριτική ωτίτιδα (τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού), η χρόνιας ωτίτιδα, η ατρησία του έξω ακουστικού πόρου, τα ωτικά επάρματα.
  • Τμήμα κεφαλής και τραχήλου: καλύπτει από τις επεμβάσεις ρουτίνας όπως η αμυγδαλεκτομή, η αδενοειδεκτομή (κρεατάκια), η διατομή χαλινού έως πιο σύνθετες όπως η βιοψία λεμφαδένων, η αφαίρεση θυρεογλωσσικού πόρου και βραγχιακής κύστης.
  • Έμπειρο τμήμα νεογνών.
Πληροφορίες