Γενική Χειρουργική

Χειρουργικός Τομέας
Δ’ Χειρουργική Κλινική

Η Δ’ Χειρουργική Κλινική, δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένη σε σύγχρονα διεθνή πρότυπα εξασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο υλικοτεχνικής και επιστημονικής υποδομής. Πέραν της Γενικής Χειρουργικής, η Κλινική έχει εξειδίκευση στη Χειρουργική Ογκολογία με έμφαση στη διαχείριση επιλεγμένων περιστατικών. Η Δ’ Χειρουργική Κλινική, με εχέγγυο την πρότερη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας και βασιζόμενη στην άρτια επιστημονικά εκπαίδευσή τους, η οποία  αποκτήθηκε σε κορυφαία κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, έτσι ώστε τα μείζονα ογκολογικά προβλήματα, τα επιπλεγμένα περιστατικά και οι επιπλοκές τους να προσεγγίζονται διαγνωστικά ορθά και να θεραπεύονται ανάλογα.

Τα μέλη της κλινικής με σεβασμό στην ακαδημαϊκή και την «state of the art» χειρουργική, θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της αναίμακτης χειρουργικής Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων (ανοικτής και ελάχιστα επεμβατικής) όσο και της εισαγωγής νέων πρωτοποριακών χειρουργικών μεθόδων θεραπείας όγκων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανεγχείρητοι (Nanoknife Surgery, Electrochemotherapy, Ablation, Two Stage Hepatectomy, ALPPS procedures, etc). Παράλληλα, θεωρούνται από τους σύγχρονους εκφραστές της θεραπείας απαιτητικών νοσολογικών οντοτήτων όπως των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, των Νευροενδοκρινών όγκων (NETs), της Χειρουργικής Σαρκωμάτων με εκτομές πολλαπλών οργάνων και της Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης.

Ως εκ τούτου η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, διαθέτει πλέον μια ομάδα με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στην Ανοικτή και Λαπαροσκοπική - Ρομποτική Χειρουργική Ογκολογία (MIS – Minimal Invasive Surgery) η οποία  με γνώμονα την ακαδημαϊκή ιατρική αποσκοπεί στο να αξιοποιήσει στο έπακρο τον εξοπλισμό της, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους ασθενείς μας θεραπεία με ελάχιστο χειρουργικό τραύμα, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, ταχεία κινητοποίηση και ανάρρωση, σε συνδυασμό πάντα με το μέγιστο ογκολογικό αποτέλεσμα.

Οι τομείς εξειδίκευσης της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας είναι:

  • Χειρουργική Ήπατος, Παγκρέατος, Χοληφόρων (Hepato-Pancreaticoobiliary – HPB Surgery)
  • Γενική (General Surgery) Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική (Minimal Invasive Surgery)
  • Χειρουργική Ανωτέρου Πεπτικού (Upper GI) και Κατωτέρου Πεπτικού (Lower GI Surgery)
  • Χειρουργική Φλεγμονωδών Νόσων Παχέος Εντέρου (IBD)
  • Χειρουργική Νευροενδοκρινών Όγκων (NETs)
  • Χειρουργική Σαρκωμάτων (Sarcomas Surgery) και Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης (HIPEC Surgery)
  • Χειρουργική Eπιπλοκών και Eπανεπεμβάσεων (Complications and Re-operative Surgery)
Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Email:

Λειτουργική Επιμέλεια Κλινικής

Νέα