Τμήμα Χειρουργικής του Θυρεοειδούς

Γενική Χειρουργική
Τμήμα Χειρουργικής του Θυρεοειδούς

Το Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς του ΙΑΣΩ αποτελεί ένα σύγχρονο και αναγνωρισμένο κέντρο για τη χειρουργική θεραπεία των θυρεοειδικών παθήσεων. Αποτελεί ένα Κέντρο Aναφοράς στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών. Διενεργείται ετησίως, με απόλυτη ασφάλεια, ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός επεμβάσεων, με υπερσύγχρονες και πρωτοποριακές τεχνικές και ειδικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής. Στη φαρέτρα του εξοπλισμού υπάρχει οτιδήποτε απαιτείται για να γίνουν με ασφάλεια αυτές οι επεμβάσεις. Αν και αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και το βέλτιστο αποτέλεσμα των επεμβάσεων είναι η γνώση, η εξειδίκευση και η εμπειρία του χειρουργού, διαθέτουμε όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό, όπως είναι ο νευροδιεγέρτης, ψαλίδια υπερήχων, ραδιοσυχνότητες, ειδικά κλιπ και πολλά άλλα.

Το Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς λόγω της εμπειρίας και της εξειδίκευσης των χειρουργών αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΙΑΣΩ έχει ελάχιστο ποσοστό επιπλοκών. Είναι γνωστό ότι οι επεμβάσεις του θυρεοειδούς για να διενεργηθούν με επιτυχία και ασφάλεια, χρειάζονται πολύ εξειδικευμένους και έμπειρους χειρουργούς.

Η πολυετής ιατρική εμπειρία των χειρουργών, με σημαντικό έργο σε Ελλάδα και Εξωτερικό, δίνει τη δυνατότητα χειρουργικής αντιμετώπισης, ακόμα και των πιο δύσκολων και σύνθετων παθήσεων θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών αδένων.

Με σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική τεχνική, διενεργούμε μία απόλυτα ασφαλή και ριζική επέμβαση, με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα για τον ασθενή, χωρίς να υποφέρει από πόνους μετά την επέμβαση. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ μετά την επέμβαση για παρακολούθηση και για να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος την επόμενη ημέρα. Συνήθως δεν πονάει καθόλου, αλλά αυτό που μπορεί να αισθάνεται είναι μια ενόχληση στον αυχένα. Ο ασθενής μιλάει αμέσως μετά την επέμβαση, η διατροφή του την ίδια μέρα της επέμβασης είναι σχεδόν ελεύθερη και την επόμενη ημέρα έχει, συνήθως, γρήγορη επάνοδο στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο ασθενής του Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων απολαμβάνει της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Η προσέγγιση του ασθενή είναι πάντα ανθρωποκεντρική, με εξατομικευμένη αντιμετώπιση και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών τόσο σε ότι αφορά την ιατρική όσο και τη νοσηλευτική του φροντίδα.

Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με επιτυχία όλοι οι τύποι χειρουργικών παθήσεων του θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών, όπως είναι:

 • Βρογχοκήλη
 • Καταδυώμενη βρογχοκήλη στο θώρακα
 • Υπερθυρεοειδισμό που χρειάζεται θυρεοειδεκτομή, Τοξική βρογχοκήλη, Πολυοζώδη βρογχοκήλη
 • Καρκίνο του θυρεοειδούς που χρειάζεται μόνο θυρεοειδεκτομή
 • Καρκίνο του θυρεοειδούς που χρειάζεται αφαίρεση των λεμφαδένων
 • Καρκίνο του θυρεοειδούς, όταν δεν ήταν επιτυχημένη η πρώτη επέμβαση που διενεργήθηκε αλλού και έμεινε μεγάλο υπόλειμμα ή όταν δεν αφαιρέθηκαν οι λεμφαδένες στην αρχική επέμβαση ή υποτροπίασε ο καρκίνος
 • Τοξική βρογχοκήλη, όταν δεν ήταν επιτυχημένη η αρχική επέμβαση που διενεργήθηκε αλλού και δεν αφαιρέθηκε πλήρως ο θυρεοειδής και η νόσος υποτροπίασε
 • Σύνδρομα οικογενειακού καρκίνου του θυρεοειδούς 

Διενεργούνται με απόλυτη ασφάλεια όλα τα είδη επεμβάσεων που χρειάζονται οι παθήσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων. Τα είδη των επεμβάσεων είναι:

 • Η ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αφού το μέγεθος του θυρεοειδούς ή των όζων, από μόνο του, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους χειρουργούς μας, ώστε να διενεργήσουν την ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή
 • Σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή (σπάνια)
 • Ολική θυρεοειδεκτομή (συχνά)
 • Λεμφαδενικό καθαρισμό (αφαίρεση λεμφαδένων) κεντρικό ή/και πλάγιο, ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει
 • Επανεπεμβάσεις όταν η αρχική επέμβαση που έγινε αλλού δεν ήταν επιτυχημένη ή όταν υποτροπίασε ο καρκίνος
 • Παραθυρεοειδεκτομή, είναι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων παραθυρεοειδών, ανάλογα με το είδος του υπερπαραθυρεοειδισμού

Η προσέγγιση του ασθενή είναι διεπιστημονική

Το τμήμα χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενδοκρινικών ασθενειών. Τόσο η αξιολόγηση όσο και η θεραπεία αυτών των παθήσεων είναι αρκετά περίπλοκη και γίνεται καλύτερα σε κέντρα σύγχρονα με μεγάλη εμπειρία και πλήρως εξοπλισμένα.

Αυτό που κάνει την προσέγγισή μας διαφορετική, είναι ότι χρησιμοποιούμε μια προσέγγιση με εξατομικευμένη θεραπεία και εστιάζουμε σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Η διεπιστημονική μας ομάδα αποτελείται από ιατρούς που είναι αποδεδειγμένα εξειδικευμένοι στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών. Οι ιατροί χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων απεικονιστικών αλλά και εργαστηριακών εξετάσεων, για τον ακριβή εντοπισμό και το στάδιο της νόσου. Οι χειρουργοί διενεργούν σχεδόν πάντοτε την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.  Τονίζεται ότι το να έχετε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο πλευρό σας είναι η καλύτερη άμυνά σας κατά την καταπολέμηση της ασθένειας.

Ολοκληρωμένη θεραπεία

Εκτός από τις διαγνωστικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής, έχουν αναπτυχθεί και οι θεραπευτικές εφαρμογές της ειδικότητας. Πολλές φορές μετά τη διενέργεια της επέμβασης για καρκίνο θυρεοειδούς, απαιτείται θεραπεία με ραδιενεργό Ιώδιο. Το νοσοκομείο Ιασώ διαθέτει ίσως το καλύτερο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, όπου γίνεται αυτή η θεραπεία. Έχουν κατασκευασθεί θωρακισμένοι θάλαμοι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για τη θεραπευτική χορήγηση ραδιοϊσοτόπων (όπως Ι-131 κ.λ.π.). Ασθενείς με διαφοροποιημένο καρκίνο θυρεοειδούς – νόσημα ιδιαίτερα συχνό στην Ελλάδα – νοσηλεύονται με μεγάλη επιτυχία, υπάρχει δε πλήρης συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του Ομίλου. 

Σημεία Υπεροχής του Κέντρου:

 • Οι χειρουργοί είναι όλοι εξειδικευμένοι στον τομέα της ενδοκρινικής χειρουργικής
 • Εξατομικευμένη και ευέλικτη φροντίδα, από απλές χειρουργικές παραπομπές έως ολοκληρωμένες υπηρεσίες all-in-one σε στενή συνεργασία με τους εξειδικευμένους ιατρούς μας στην ενδοκρινολογία, την πυρηνική ιατρική, την ογκολογία, την ακτινολογία, την παθολογο-ανατομία (βιοψίες) και τους ωτορινολαρυγγολόγους
 • Μεγάλη απόδοση των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένων των υπερήχων, της παρακέντησης ενός θυρεοειδικού όζου, της κυτταρολογικής απάντησης αλλά και της χαρτογράφησης των λεμφαδένων, σε μια μόνο επίσκεψη. Αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής μπορεί να ελεγχθεί πλήρως, να διαγνωστεί με βιοψία, να σταδιοποιηθεί και να σχεδιαστεί η θεραπεία του την ίδια ημέρα, μέσα σε λίγες ώρες
 • Τακτικές πολυεπιστημονικές συσκέψεις για να συζητηθούν περίπλοκες περιπτώσεις καρκίνου
 • Καινοτόμες τεχνικές σε ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θυρεοειδεκτομή, αλλά και σε διάγνωση (όπως μοριακός έλεγχος θυρεοειδικών όζων) και σε απεικόνιση (όπως υπερηχογράφημα με παρακέντηση FNA αλλά και χαρτογράφηση που διενεργείται από εξειδικευμένο ακτινοδιαγνώστη).
Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Στελέχωση