Παθολογική Ογκολογία-Χημειοθεραπεία

Ογκολογικό Κέντρο
Β΄ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Με σεβασμό στον άνθρωπο παρέχουμε πλήρη διαγνωστική & θεραπευτική αντιμετώπιση.

Παρέχουμε εξατομικευμένη αντιμετώπιση για κάθε Ογκολογικό Ασθενή με νέες θεραπείες όπως, Ανοσοθεραπείες, Βιολογικές Θεραπείες, Χημειοθεραπείες, Ορμονοθεραπείες,  περιοχικές θεραπείες, ή θεραπείες από Port-a-Cath, ή Omaya όπως και υποστηρικτική αντιμετώπιση σε ασθενείς τελικού σταδίου, με αφοσίωση και στόχο τη διατήρηση της αξιοπρέπειας των ασθενών μας και των οικείων τους.

Συνεργαζόμαστε με τις πιο γνωστές και καταξιωμένες χειρουργικές και ακτινοθεραπευτικές ομάδες στην Ελλάδα, απόλυτα ικανές για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ογκολογικού χειρουργικού η ακτινοθεραπευτικού προβλήματος.

Η ομάδα της Κλινικής

Καταξιωμένοι επιστήμονες και προσωπικό από το χώρο της υγείας απαρτίζουν μια ισχυρή ομάδα που έχει ως βασικό της σκοπό την ίαση και τη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ο Διευθυντής της Κλινικής Στυλιανός Γιασσάς διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθώς ασκεί την Ογκολογία από το 2006 τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι διευθυντής της Β΄ Ογκολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική από το 2018 μέχρι και σήμερα. Έχει μετεκπαιδευθεί στο ‘’Beatson Oncology Center’’ στην Γλασκόβη της Σκωτίας με διευθυντή τον Καθηγητή Ογκολογίας Jim Cassidy. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του στην Παθολογία – Ογκολογία, αλλά και στη συνέχεια μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε πολλές ερευνητικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ογκολογικά περιοδικά.

Νοσηλευτική φροντίδα

Η νοσηλευτική φροντίδα γίνεται σε χώρους εξαιρετικής φιλοξενίας με μοναδική υποστήριξη από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στελεχώνεται από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο στη διαχείριση ογκολογικών ασθενών κάθε σταδίου, στη χορήγηση θεραπειών και οποιασδήποτε υποστηρικτικής αγωγής. 

Η επιλογή του ιατρού από τον ασθενή, για την επιτυχή επίλυση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, είναι μεγάλη τιμή για τον γιατρό. Με αίσθημα ευθύνης, συνέπειας, συμπαράστασης, συνεχή φροντίδα & αποτελεσματικότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υγείας των ασθενών μας, σε οργανικό και ψυχολογικό επίπεδο. Είμαστε δίπλα στην καθημερινότητά τους με αφοσίωση, επί εικοσιτετράωρου βάσεως.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πλούτο χωρίς εργασία, απόλαυση χωρίς συνείδηση, συναλλαγή χωρίς ηθική, λατρεία χωρίς θυσία, πολιτική χωρίς αρχές». Μαχάτμα Γκάντι

  
 • Ιατρείο Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα και Παρακολούθησης Μονήρους Όζου Πνεύμονα

  Η Β΄ Ογκολογική της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης λειτουργεί εξειδικευμένο  Ιατρείο Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα (Lung Cancer Screening) και Παρακολούθησης Μονήρους Όζου Πνεύμονα (SPN).

  Σε ένα ιατροτεχνολογικά υπερσύγχρονο περιβάλλον  και σε συνεργασία με Πνευμονολόγους, Επεμβατικούς  Ακτινολόγους και Θωρακοχειρουργούς, δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης των ατόμων υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου πνεύμονα.

  Πρωτεύουσας σημασίας είναι η πρόληψη  του καρκίνου του πνεύμονα και σημαντικό όπλο σε αυτή την προσπάθεια είναι η αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής ακτινοβολίας (Low Dose CT) που έχει εισαχθεί επίσημα στο screening. Ο εξεταζόμενος ωφελείται από τον ενδελεχή έλεγχο των πνευμόνων του λαμβάνοντας την μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, προσεγγίζοντας εκείνη της απλής ακτινογραφίας θώρακος. Τα ευρήματα και η σημαντικότητα τους και πάλι αξιολογούνται με σύνθετη διαδικασία από εξειδικευμένο ιατρό.

  Προτεραιότητα του ιατρείου  είναι η σφαιρική ενημέρωση των ενεργών αλλά και τέως καπνιστών και η κατανόηση της αναγκαιότητας παρακολούθησης, παρά την απουσία συμπτωμάτων. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες και τις απαιτήσεις της εποχής μας.

  Μονήρης Πνευμονικός Όζος

  Η ανεύρεση οζιδιακής σκίασης (Solitary Pulmonary Nodule) στον πνεύμονα ατόμων με ιστορικό καπνιστικής συνήθειας είναι συχνή μετά και την εισαγωγή της LDCT στο screening. Πρόκειται για την  παρουσία βλάβης μικρότερης των 3 εκατοστών που παραμένει ασυμπτωμτική και αποτελεί τυχαίο εύρημα του προληπτικού ελέγχου. Η διαπίστωση τέτοιων σκιάσεων είναι συχνή και η εκτίμηση τους πολύπλοκη και απαραίτητη για τον αποκλεισμό της πιθανότητας εξέλιξης προς κακοήθεια. Η πρώιμη παρέμβαση με χειρουργείο σε μια τέτοια ύποπτη βλάβη αποτελεί ίαση και διασφαλίζει την καλή ποιότητα ζωής.

   

  Το Ιατρείο πραγματοποιείται από την κα. Αγγελική Λαζαράτου, ΜD, MSc, Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο, Συνεργάτη της Β΄ Ογκολογικής Κλινικής

  Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, 13:00 – 17:00.

   

  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6185215, 210 6184485

   

Πληροφορίες

Νέα