Παθολογική Ογκολογία-Χημειοθεραπεία

Ογκολογικό Κέντρο
Ε΄ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Ιστορία

Η Ε΄ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας ένωσε τις δυνάμεις της με την Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ την 1η Σεπτεμβρίου του 2022. Παρόλο που είναι το νεότερο απόκτημα του Ογκολογικού Κέντρου, ταυτόχρονα αποτελεί μία από τις παλαιότερες ομάδες στον χώρο της ογκολογίας.

 

Όραμα

Το όραμά μας περιστρέφεται γύρω από 2 κύριους άξονες. Ο πρώτος είναι η παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπειών σύμφωνα με τις πλέον επικαιροποιημένες κλινικές οδηγίες διεθνών φορέων. Ο δεύτερος άξονας είναι η παροχή υπηρεσιών μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και θερμής ατμόσφαιρας η οποία βοηθάει στην κατανόηση του προβλήματος του ασθενούς και η ενσυναίσθηση των αναγκών του από το προσωπικό του τμήματός.

Η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών επιτυγχάνεται με την ενδελεχή γνώση της πλέον πρόσφατης βιβλιογραφίας και τη στενή συνεργασία με άλλες ιατρικές ειδικότητες και  συναδέλφους κορυφαίους στον τομέα τους. Με αυτόν τον τρόπο οι εξειδικευμένες γνώσεις διαχέονται τάχιστα και προς όφελος των ασθενών της Κλινικής.

Η αξία που δίνουμε στον χρόνο έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων και την άμεση έναρξη των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Η γνώση σε μηδενικό χρόνο των νεότερων εξελίξεων της ογκολογίας, αλλά και των άλλων βασικών επιστημών, έχει σαν συνέπεια την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών και την ορθότερη χρησιμοποίηση του πολύτιμου χρόνου τους.

Αντιμετωπίζουμε κάθε ασθενή εξατομικευμένα, ως προσωπικότητα και περίπτωση, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να βρούμε πάντοτε την πλέον κατάλληλη θεραπεία. Η βοήθεια που παρέχουμε δεν σταματά μόνο στο αμιγές τεχνοκρατικό αποτέλεσμα αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της υποστήριξης, από τη στιγμή της διάγνωσης, μέχρι τη στιγμή της θεραπείας ή της υποστηρικτικής αγωγής εφόσον αυτή καταστεί αναγκαία, συμπεριλαμβανομένης της Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας.

 

Υπηρεσίες

Το επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής αντιμετωπίζει τους συχνότερους συμπαγείς όγκους όπως καρκίνο του μαστού, του πνεύμονος, του προστάτη, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας, του παγκρέατος, του στομάχου, του ήπατος και  των χοληφόρων αλλά και πιο σπάνια νεοπλάσματα όπως είναι οι νευροενδοκρινείς όγκοι ή οι διάφοροι στρωματικοί όγκοι.

Η αντιμετώπιση αυτών των όγκων γίνεται σε στενή συνεργασία με τις όμορες ειδικότητες και τους καταξιωμένους συναδέλφους της χειρουργικής ογκολογίας, των χειρουργών μαστού, των ακτινοθεραπευτών, των επεμβατικών ακτινολόγων, των παθολογοανατόμων αλλά και των ακτινοδιαγνωστών. Ιδιαίτερη συμβολή έχουν οι επεμβατικοί ενδοσκόποι τόσο του πεπτικού όσο και του αναπνευστικού συστήματος. Η συνεργασία μας με τους γυναικολόγους ογκολόγους είναι συνεχής και στενότατη.

Κάθε περιστατικό αναλύεται διεξοδικά στα αρμόδια ογκολογικά συμβούλια του Νοσοκομείου μας και στα εσωτερικά συμβούλια της Κλινικής με τη συμμετοχή ιατρικών ειδικοτήτων με ιδιαίτερη εμπειρία στον εκάστοτε τύπο νεοπλασματικής νόσου.

 

Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων και υπηρεσιών της Κλινικής, εντάσσεται η άσκηση προληπτικής ιατρικής για την πρόληψη κακοήθων νεοπλασμάτων, μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Επίσης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συναδέλφους διενεργείται προληπτικός έλεγχος (screening) για τον καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου, στα πρότυπα μεγάλων διεθνών κέντρων.

Τέλος, υπάρχει στενή συνεργασία με το ιατρείο πόνου για ασθενείς που χρήζουν ανακουφιστικής φροντίδας, καθώς και με το τμήμα ιατρικής ακριβείας.

 

Κλινικές μελέτες

Η Ε΄ Ογκολογική Κλινική συμμετέχει σε έγκυρες διεθνείς μελέτες σε συνεργασία με καταξιωμένα Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά κέντρα και ερευνητικές ομάδες, με αποτέλεσμα την έγκαιρη εξοικείωση των ιατρών στους νεότερους θεραπευτικούς παράγοντες και τη χρήση νέων και υποσχόμενων φαρμάκων από τους ασθενείς μας.

 

Υποδομές

Η Ε’ Ογκολογική Κλινική προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών τόσο επιστημονικά και νοσηλευτικά, όσο και στον τομέα της φιλοξενίας. Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ όπου γίνονται οι χημειοθεραπείες, αποτελεί την πλέον σύγχρονη μονάδα στην χώρα μας συνδυάζοντας τον άνετο και ζεστό χώρο με όλες τις επιστημονικές καινοτομίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό πρόθυμο και καλά εκπαιδευμένο επιτελεί άριστα το έργο του.

 

Διεθνείς συνεργασίες

Το επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής μας έχει μακρά θητεία σε κορυφαία κέντρα του εξωτερικού με διεθνείς συνεργασίες. Συμμετέχει ανελλιπώς σε διεθνείς εκδηλώσεις και διοργανώσεις μεταφέροντας στην πρακτική του ό,τι νεότερο  επιστημονικό γεγονός έχει επικρατήσει  προς όφελος των ασθενών μας. Συμμετέχει στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων αλλά και ελληνικών με διεθνή συμμετοχή.

 

Εκπαίδευση και κοινωνική ενημέρωση

Η εκπαίδευση στην Ε’ Ογκολογική Κλινική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της. Βασίζεται στην εσωτερική εκπαίδευση, που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς ως βιβλιογραφική ενημέρωση ή σε προσκεκλημένες ομιλίες ειδικού ενδιαφέροντος. Εκφράζεται εξωστρεφώς με την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ομίλου ΙΑΣΩ. Οι ιατροί της διδάσκουν σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις και η δια βίου μάθηση βρίσκει στον χώρο μας την ιδανικότερη έκφραση. Ο Διευθυντής της Κλινικής και οι συνεργάτες του συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις εκπαίδευσης συλλόγων ασθενών αλλά και του κοινού γενικότερα. Όλοι οι ιατροί της Ε’ Ογκολογικής Κλινικής συμμετέχουν ετησίως στα πλέον σημαντικά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

 

Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Στελέχωση
Αναπλ. Διευθύντρια
Επιστ. Συνεργάτιδα

Νέα