Mommy Makeover

mommy makeover

Καθώς τα αισθητικά προβλήματα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη αυξάνονται, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αναλαμβάνει να τα αντιμετωπίσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

H γέννηση ενός παιδιού είναι μία αξέχαστη εμπειρία στη ζωή μιας γυναίκας. Σε κάποιες, όμως, περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σώμα, τέτοιες που η δίαιτα (διατροφή) και η σωματική άσκηση δεν είναι αρκετές για να το βοηθήσουν να επανέλθει. Για τις γυναίκες που θέλουν να επιστρέψει το σώμα τους στην κατάσταση που ήταν πριν από την εγκυμοσύνη, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Mommy Makeover.

Η κύηση, ο θηλασμός και οι διακυμάνσεις του βάρους έχουν άμεσο αντίκτυπο στις περιοχές του στήθους και της κοιλιάς. Όταν μία γυναίκα γίνεται μητέρα, το τμήμα του σώματός της που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, και επομένως τις περισσότερες αλλαγές, είναι ο κολπικός σωλήνας.

Η διάταση των τοιχωμάτων του μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, αλλάζοντας για πάντα το μέγεθος, το σχήμα και την εμφάνισή του. Πολλές φορές, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανοποίηση στις επαφές για τη νέα μαμά.

Οι πολύωροι τοκετοί, οι επισιοτομές, οι ρήξεις και οι τραυματισμοί στον τοκετό μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν την αισθητική των γυναικείων εξωτερικών οργάνων.

Τι είναι το Mommy Makeover

Το Mommy Makeover περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών, χειρουργικών και μη, που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Θεραπείες που αντιστρέφουν πολλές από τις αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη.

Το Mommy Μakeover που προσφέρει το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ μπορεί να περιλαμβάνει κολποπλαστική, χειλεοπλαστική, περινεοπλαστική, καθώς επίσης και θεραπείες κολπικής αναζωογόνησης με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) για τις γυναίκες που εμφανίζουν κολπική ξηρότητα ενώ θηλάζουν. Η κολπική αναζωογόνηση με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) είναι η διαδικασία - «σήμα κατατεθέν» του αναπτυσσόμενου τομέα της αισθητικής γυναικολογίας.

Παρέχει ελεγχόμενη ενέργεια στους ιστούς της περιοχής, ενεργοποιώντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, ένα απαραίτητο συστατικό για την υγεία των κυττάρων. Αποτελεί θεραπευτική επιλογή για την κολπική ατροφία και μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα, όπως η κολπική ξηρότητα, η κολπική δυσφορία, η επώδυνη επαφή, οι συχνές κολπίτιδες και πολλά άλλα.

Η κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του κολπικού σωλήνα. Δεν είναι αισθητικού χαρακτήρα, αλλά δίνει λύση σε λειτουργικά ζητήματα. Προσφέρει ενδυνάμωση των εσωτερικών και εξωτερικών δομών του κόλπου, ενισχύοντας τον μυϊκό τόνο. Ο τοκετός και η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση δομών, όπως τα μικρά ή μεγάλα χείλη, η κλειτορίδα και το περίνεο.

Η χειλεοπλαστική, σε αυτή την περίπτωση, είναι μία επέμβαση 1-2 ωρών που έχει σχεδιαστεί για να σμιλεύει τις εξωτερικές δομές του κόλπου, μειώνοντας και/ή αναδιαμορφώνοντας τα μεγάλα ή ανομοιόμορφα χείλη. Η χειλεοπλαστική μπορεί να προσφέρει αισθητικά μια πιο νεανική εμφάνιση στο πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος της γυναίκας.

To Mommy Makeover περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους κάθε γυναίκας. Ίσως το πρώτο σημείο που οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν μία αλλαγή στο σώμα τους, μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, είναι στην εμφάνιση του στήθους τους.

Είτε αφορά χαλάρωση ή αύξηση του μεγέθους των μαστών, το Mommy Makeover μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε την εμφάνιση που επιθυμεί κάθε γυναίκα, προσαρμόζοντας τις διαδικασίες σε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα σε εκείνη.

Μετά την εγκυμοσύνη, είναι επίσης συχνή η απώλεια του τόνου των κοιλιακών μυών, όπως και του διαχωρισμού τους, ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που αναφέρουν επίμονα αποθέματα λίπους στην κοιλιά, τους γλουτούς, τα χέρια και τους μηρούς. Οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική με ταυτόχρονη αφαίρεση του περιττού δέρματος.

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ συνεργάζεται συχνά με πλαστικούς χειρουργούς για όλες τις ανάγκες για πλαστική χειρουργική του προγράμματος Mommy Makeover.

Λιποαναρρόφηση, αποκατάσταση μαστών, κοιλιοπλαστική είναι κάποιες από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συνδυασμός των επεμβάσεων και θεραπειών του Mommy Makeover μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα, με μια περίοδο αποκατάστασης.

Στο Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ χρησιμοποιούμε τη βοήθεια της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των περιοχών που η άσκηση και η διατροφή από μόνες τους δεν είναι αρκετές. Η θεραπεία για κάθε γυναίκα εξατομικεύεται. Στοχεύοντας διαφορετικές περιοχές (χέρια, μηρούς, κοιλιά) καταστρέφουμε τα κύτταρα λίπους. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η σύσφιξη. Αυξάνοντας τη θερμοκρασία των κυττάρων, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνεται ο μυϊκός τόνος.

Επιπλέον, προσφέρονται θεραπείες για την αντιμετώπιση ραγάδων, ευρυαγγειών, πανάδων και αποκατάστασης ουλών.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τις θεραπείες του Mommy Makeover

Θα πρέπει η γυναίκα να έχει αναρρώσει πλήρως από τον τοκετό και να έχει το στήθος σταθεροποιηθεί μετά τον θηλασμό. Επίσης, κάποιες επεμβάσεις δεν συνιστώνται παρά μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία οικογένειας. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες του Mommy Makeover όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. Άλλες πάλι επιλέγουν να το κάνουν νωρίτερα ηλικιακά, για να μπορούν να ανακάμψουν πιο εύκολα από τυχόν επέμβαση.

Ποιες γυναίκες είναι ιδανικές υποψήφιες για Mommy Makeover;

Υποψήφιες για Mommy Makeover είναι οι γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, επαναφέροντας τους μαστούς, διορθώνοντας ουλές και ραγάδες, απομακρύνοντας περιοχές λίπους σε μέση, κοιλιά, χέρια και μηρούς. Ιδανική υποψήφια είναι η γυναίκα που έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία οικογένειας και δεν έχει κάποια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία επούλωσης. Επίσης, δεν θα πρέπει να θηλάζει, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Μπορεί το Mommy Makeover να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή

Η απάντηση είναι ναι. Το Mommy Makeover προσφέρει πολλές αποδεδειγμένες επιλογές για τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Η κολπική αναζωογόνηση με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) προκαλεί σύσφιξη του κόλπου, ενισχύοντας την αίσθηση και για τους δύο συντρόφους. Μία άλλη αποτελεσματική θεραπεία είναι η μεσοθεραπεία κόλπου, με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) στην κλειτορίδα και το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου που ενισχύει τη ροή του αίματος και βελτιώνει την αίσθηση στην επαφή, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς παρενέργειες.

Σωτήρης Τρομπούκης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Αισθητικής Γυναικολογίας ΙΑΣΩ

Συντάκτης Άρθρου

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Δείτε κι άλλα άρθρα του ιατρού

Σχετικά Άρθρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σου μετά τη διακοπή καπνίσματος
ΖΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τι συμβαίνει στο σώμα σου μετά τη διακοπή καπνίσματος
Γενική Κλινική
Κάνε προτεραιότητα την Υγεία του Πεπτικού σου
ΔΑΝΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΑΝΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κάνε προτεραιότητα την Υγεία του Πεπτικού σου
Γενική Κλινική
Πολλαπλή Σκλήρυνση - Ιστορία και σημερινά δεδομένα
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πολλαπλή Σκλήρυνση - Ιστορία και σημερινά δεδομένα
Γενική Κλινική
Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ)
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ)
Γενική Κλινική
Κοιλιοκάκη: μια άγνωστη, σιωπηλή νόσος με πολλά πρόσωπα
ΤΥΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΥΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κοιλιοκάκη: μια άγνωστη, σιωπηλή νόσος με πολλά πρόσωπα
Γενική Κλινική
Αρτηριακή Υπέρταση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
Αρτηριακή Υπέρταση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γενική Κλινική
Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και πως βοηθάει η ε...
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και πως βοηθάει η ε...
Γενική Κλινική
Άσθμα
ΛΑΖΑΡΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΛΑΖΑΡΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Άσθμα
Γενική Κλινική
Παγκόσμια Εβδομάδα για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
ΚΑΝΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
Παγκόσμια Εβδομάδα για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Παιδιατρική
Ευερέθιστο Έντερο
ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ευερέθιστο Έντερο
Γενική Κλινική