Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας

Γυναικολογική Κλινική
Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας
Τηλεφωνικό κέντρο
210 618 4000

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση των  παθήσεων του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων παρέχοντας ό,τι πιο σύγχρονο για τη διάγνωση και την θεραπεία των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων. Είναι πρωτοπόρο στην θεραπεία της κολπικής ξηρότητας και των αιδοικολπικών παθήσεων, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό και επιστημονική ομάδα με υψηλή εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλά ποσοστά επιτυχίας ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων.

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας προσφέροντας αποτελεσματικές θεραπείες σε προβλήματα τα οποία έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία και στην καθημερινότητα τους. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονταν με ορμονοθεραπείες που οι περισσότερες γυναίκες δεν επιθυμούν και συντηρητικά με τοπικές κρέμες χωρίς σταθερό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως έχουμε στην διάθεσή μας μη επεμβατικές θεραπείες ανώδυνες με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία σε θέματα όπως:

 • Κολπική ατροφία και ξηρότητα, ως αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών, μακροχρόνιας λήψης αντισυλληπτικών, εμμηνόπαυσης, χρόνιων λοιμώξεων ή θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς
 • Ήπια μορφή ακράτειας ούρων
 • Επώδυνη επαφή (δυσπαρεύνια)
 • Χαλάρωση κολπικών τοιχωμάτων, ως αποτέλεσμα φυσιολογικών τοκετών, απότομης αυξομείωσης σωματικού βάρους, έντονης χειρωνακτικής εργασίας ή κληρονομικών παραγόντων
 • Χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες
 • Χρόνιο ερεθισμό
 • Ατροφία και απώλεια όγκου χειλέων

Με τη χρήση του πλέον σύγχρονου εξοπλισμού και ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα, παρέχει θεραπείες, όπως:

 • Αποκατάσταση γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας
 • Κολπική αναζωογόνηση με Laser
 • Κολπική αναζωογόνηση με Ραδιοσυχνότητες (RF)
 • Εγχύσεις αυτόλογου πλάσματος (PRP)
 • Χρήση ειδικού ενέσιμου υαλουρονικού οξέως

Αλλά και επεμβατικές θεραπείες, όπως:

 • Αιδοιοπλαστική
 • Κολποπλαστική
 • Πλαστική περινέου
 • Ανάπλαση εξωτερικών γεννητικών οργάνων (χείλη, κλειτορίδα)

Διενεργούνται επεμβάσεις καθαρά επανορθωτικού χαρακτήρα, για τη διόρθωση προβλημάτων (λειτουργικών και αισθητικών) που δημιουργήθηκαν από προηγούμενη επέμβαση ή κάκωση, καθώς και εκ γενετής δυσμορφιών (ουλές, ασυμμετρίες).

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται

 • Κολπική Ξηρότητα

  Το 60% - 70% των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση υποφέρει από κολπική ξηρότητα που προκαλείται από την ατροφία του κολπικού βλεννογόνου λόγω της ελάττωσης των οιστρογόνων με αποτέλεσμα κνησμό και ερυθρότητα, λέπτυνση του κολπικού τοιχώματος. Έχουμε αλλαγές στο όξινο περιβάλλον του κόλπου και εκδορές στα κολπικά τοιχώματα, συχνές κολπικές λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Επίσης, ατροφία της ουροδόχου κύστεως και της ουρήθρας, ακράτεια ούρων και συχνές κυστίτιδες, αιμορραγία και πόνο κατά την σεξουαλική επαφή. Εκτός από την εμμηνόπαυση παρουσιάζεται και σαν αποτέλεσμα και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως μακροχρόνια λήψη ορμονικών σκευασμάτων, πολλαπλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες, σακχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, θεραπείες για καρκίνο μαστού και γυναικολογικών οργάνων, ουροδόχου κύστεως και εντέρου. Ουλοποίηση του κολπικού βλεννογόνου από κολπικές επεμβάσεις και δύσκολους τοκετούς, επιβαρυμένος τρόπος ζωής (lifestyle), κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία.
 • Ακράτεια Ουρών

  Η  ακράτεια ούρων μπορεί να προέλθει σαν σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης λόγω ατροφίας του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης, ουρήθρας και του σφυγκτηριακού μηχανισμού είτε λόγω πολλαπλών τοκετών και χαλάρωσης των κολπικών τοιχωμάτων ή σαν επιπλοκή χειρουργικών επεμβάσεων.

 • Επώδυνη Σεξουαλική Επαφή και Ελάττωση της Σεξουαλικής Επιθυμίας

  Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, η απροθυμία ακόμη και η αποστροφή για σεξουαλική επαφή σαν συνέπεια της μείωσης των οιστρογόνων η οποία ενισχύεται από την παρουσία της κολπικής ξηρότητας της ατροφίας και λέπτυνσης του κολπικού βλεννογόνου και των έξω γεννητικών οργάνων ελάττωση του λιπώδους ιστού και ατροφία των πτυχώσεων του πρόσθιου κολπικού τοιχώματος γνωστού σαν σημείο G.
 • Χαλάρωση Κολπικών Τοιχωμάτων

  Η χαλάρωση του προσθίου κυρίως αλλά και του οπισθίου κολπικού τοιχώματος συνήθως είναι αποτέλεσμα πολλαπλών φυσιολογικών τοκετών ή τοκετών με μεγάλου βάρους νεογνά και μαιευτικών χειρισμών. Επίσης χαλάρωση συμβαίνει λόγω παχυσαρκίας, έντονης και βαριάς εργασίας ή κληρονομικών παραγόντων.
 • Αποκατάσταση Δύσμορφων Ουλών του Περινέου μετά από Φυσιολογικούς Τοκετούς

  Αποκατάσταση ατροφίας, υποτροφίας και ανισότητας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου σε όλες τις ηλικίες. Επαναφορά και βελτίωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς με ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα ενίσχυσης των έξω γεννητικών οργάνων, της κλειτορίδας και του σημείου G και σε νεότερες γυναίκες που δεν βιώνουν την σεξουαλική ευχαρίστηση όπως θα την επιθυμούσαν. Επίσης το τμήμα παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για προβλήματα της ουρογεννητικής περιοχής που χρειάζονται συνδυασμό χειρουργικής αποκατάστασης και συντηρητικής θεραπείας.

Θεραπείες

 • Γυναικολογικό laser – Femilift

  Οι θεραπείες με laser ενεργοποιούν πρωτεΐνες και αυξητικούς παράγοντες ώστε να προκαλέσουν κολλαγονογένεση και νεοαγγείωση στο επιθήλιο του κόλπου. Τα laser διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου τύπου 1 στον εξωκυττάριο χώρο  μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η σύνθεση νέου κολλαγόνου στο τοίχωμα του κόλπου που προκαλεί:

  • Αναζωογόνηση και σύσφιξη του κόλπου
  • Θεραπεία της ξηρότητας λόγω της ατροφίας
  • Μεγάλη βελτίωση της ακράτειας των ούρων
  • Βελτιωμένη κολπική λίπανση

  Η θεραπεία με laser είναι ενδεδειγμένη σε γυναίκες:

  • Που μετά από φυσιολογικούς τοκετούς αισθάνονται ότι ο κόλπος τους είναι χαλαρός
  • Με δυσπαρεύνια (επώδυνη σεξουαλική επαφή)
  • Με ατροφία του κόλπου
  • Με ακράτεια ούρων (stress incontinence)
  • Με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη
  • Με οργασμική δυσλειτουργία
  • Με ατροφικό λειχήνα

  Οι θεραπείες με laser είναι καλά ανεκτές. Η γυναίκα επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητες της και απαιτούνται μόνο 3 ημέρες σεξουαλικής αποχής.

  Η θεραπεία για την ανανέωση του κόλπου με laser είναι:

  • Ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη διαδικασία
  • Ασφαλής επέμβαση με μικρή διάρκεια
  • Γρήγορη σαν ανάρρωση
  • Εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανάπλαση του κόλπου


  Η αύξηση του κολπικού τόνου βελτιώνει την λίπανση του κόλπου καθώς και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα αφενός καλύτερη σεξουαλική διέγερση και αφετέρου να επανέρχεται η ερωτική επιθυμία. Οι περισσότερες ασθενείς βλέπουν βελτίωση από την πρώτη θεραπεία με το laser. Για άριστα όμως αποτελέσματα γίνονται τρεις επαναλήψεις με ένα μήνα απόσταση μεταξύ τους. Η αναδόμηση του κολλαγόνου γίνεται για πολλούς μήνες μετά την θεραπεία. Σε ασθενείς που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση δεκαετίες με έντονη ατροφία, ίσως χρειαστούν περισσότερες επαναλήψεις. Μετά ένα χρόνο θα γίνει μία επαναληπτική συνεδρία.

 • Υαλουρονικό οξύ με μαννιτόλη (Desirial & Desirial plus)

  Είναι εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με το αντιοξειδωτικό μαννιτόλη που αποτελεί παγκόσμια πατέντα και είναι το μοναδικό που έχει έγκριση για θεραπείες στον κόλπο και τα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Το σκεύασμα αυτό εκμεταλλεύεται την ιδιότητα που έχει  το υαλουρονικό οξύ να αυξάνει τον όγκο του κατά χίλιες φορές προσλαμβάνοντας νερό και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματά του είναι καταπληκτικά στις παραπάνω παθήσεις, είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του, είναι φιλικό στον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες. Η εφαρμογή του είναι εύκολη και ανώδυνη.
 • Πλάσμα (PRP)

  Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι η βιολογική λύση για την ανάπλαση του κόλπου, πραγματοποιείται με αίμα το οποίο συλλέγεται από τον βραχίονα της ασθενούς και στην συνέχεια τοποθετείται και επεξεργάζεται σε ειδικού πρωτοκόλλου συσκευές ώστε να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια εγχέεται ενέσιμα σε διάφορα σημεία της αιδοιοκολπικής περιοχής. Με την μέθοδο αυτή πολλαπλασιάζονται οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων και  τα βλαστικά κύτταρα προκαλώντας νεοκολλαγονογέννεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας είναι 85%-90%.

  Πλεονεκτήματα της μεθόδου:
  Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς  χρησιμοποιείται το αίμα της ασθενούς και έτσι δεν κινδυνεύει από μεταδοτικές ασθένειες ενώ είναι και ανοσολογικά ουδέτερο και δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων ή υπερευαισθησίας. Δεν χρειάζεται αποθεραπεία και η επιστροφή στην σεξουαλική ζωή και καθημερινότητα είναι άμεση. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την επώδυνη σεξουαλική επαφή σε όσες γυναίκες υποφέρουν ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
 • Ραδιοσυχνότητες RF

  Η κολπική αναζωογόνηση με ραδιοσυχνότητες έχει στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στο χόριο. Η ενέργεια που παράγουν οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνει ταυτόχρονα το χόριο και τα υποδόρια στρώματα αναγκάζοντας τις υφιστάμενες ίνες ου κολλαγόνου να συσπαστούν επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμητή σύσφιξη των ιστών.

  Επιπλέον, η ενέργεια των RF αυξάνει τον μεταβολισμό των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν διαρκώς νέες ίνες κολλαγόνου εξασφαλίζοντας την ενίσχυση του μυϊκού τόνου του κόλπου, τη μείωση της εσωτερικής και εξωτερικής διαμέτρου του κολπικού σωλήνα και την ενδυνάμωση των μυών του περινέου. Έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην ανεξέλεγκτη ακράτεια ούρων η οποία παρατηρείται συνήθως στις απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως ο βήχας το φτάρνισμα το γέλιο, που οφείλονται συνήθως στη χαλάρωση του κολπικού τοιχώματος και του πυελικού εδάφους. Είναι θεραπεία ανώδυνη χωρίς παρενέργειες με μέση διάρκεια θεραπείας τα 20-30 λεπτά και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα της γυναίκας.

Βράβευση

Το ΙΑΣΩ απέσπασε Χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Best Innovation Vaginal Rejuvenation Treatment” για την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου ανάπλασης κόλπου με CO2 laser, στα Medical Beauty Awards 2021.

Στελέχωση