5 Κλινικές Παθολογικής Ογκολογίας ένας στόχος, η φροντίδα στον άνθρωπο!

5 Κλινικές Παθολογικής Ογκολογίας ένας στόχος, η φροντίδα στον άνθρωπο!

Οι 5 κλινικές στελεχώνονται από κορυφαίους ιατρούς που εφαρμόζουν τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα θεραπείας του καρκίνου. Η αποστολή τους, οι συνεργασίες τους και τα σπουδαία επιτεύγματά τους.

Α' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Η Α' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας με Διευθυντή τον Καθηγητή κ. Χρίστο Παπαδημητρίου λειτουργεί από τις 26/5/1996 και είναι στελεχωμένη από ιατρικό ακαδημαïκό προσωπικό με εμπειρία στα μεγαλύτερα κέντρα του εξωτερικού και της χώρας μας. Αντιμετωπίζει όλους τους συμπαγείς όγκους σε στενή συνεργασία με συναδέλφους από άλλα εξειδικευμένα τμήματα.

Ιδιαίτερη εν προκειμένω θέση έχουν τα τμήματα των A πεικονίσεων, της Ακτινοθεραπείας, το Παθολογοανατομικό τμήμα, και τα τμήματα Χειρουργικής Ογκολογίας, Γυναικολογικής Ογκολογίας. Η ολοκληρωμένη απόφαση για τη συνολική διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση κάθε ασθενούς λαμβάνεται μετά από αναλυτική συζήτηση στο Ογκολογικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο Γυναικολογικής Ογκολογίας είναι από τις πρώτες δομές που έλαβαν και έχουν μέχρι τώρα εξωτερική διαπίστευση στον Όμιλο ΙΑΣΩ.

Η Α' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας εφαρμόζει τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα συστηματικής (φαρμακευτικής) θεραπείας του καρκίνου και οι χορηγούμενες θεραπείες μας είναι πάντοτε στο πλαίσιο των τρεχουσών εθνικών και διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε καινοτόμες θεραπείες στο πλαίσιο μεγάλων κλινικών διεθνών μελετών ανάπτυξης νέων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ανοσοθεραπειών και θεραπειών μοριακής στόχευσης σε διάφορα νεοπλάσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπειρία υπάρχει όσον αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη διατήρηση της γονιμότητας των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Η προσέγγιση αυτή είναι πολυπαραγοντική και γίνεται με τη στενότερη συνεργασία της Μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Ένα άλλο θέμα ενδιαφέροντος αφορά την αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης. Στην προσέγγιση των ασθενών αυτών είναι πολύτιμη η συνεργασία με τη Μονάδα Προγεννητικού Ελέγχου.

Επίσης η συνεργασία με Γενετιστές/Μοριακούς Βιολόγους έδωσε τη δυνατότητα στην Α' Ογκολογική Κλινική να αναδειχθεί ευρέως σε θέματα κληρονομικού καρκίνου και την παροχή state   of   the   art υπηρεσιών γενετικής συμβουλευτικής. Τέλος, μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών, δηλαδή η χορήγηση της σωστής θεραπείας, στον κατάλληλο ασθενή, τη σωστή στιγμή. Η στρατηγική αυτή, που αποκαλείται Ιατρική
Ακριβείας ( Precision   Medicine ) βασίζεται στην εκτεταμένη αναζήτηση με νεότερες μοριακές τεχνικές (κυρίως μεθοδολογία NGS ) γονιδιωματικών μεταβολών, που μπορεί να οδηγήσουν σε στοχεύουσες θεραπείες. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στις δραστηριότητες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία, ενώ συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένα κέντρα μοριακής βιολογίας και γενετικής.

Τέλος, η μακρόχρονη και πλούσια ερευνητική παραγωγή των ιατρών της, της έδωσε διεθνή αναγνώριση. Ως εκ τούτου υπάρχει αφ’ ενός συνεργασία με τα μεγαλύτερα ογκολογικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε θέματα κλινικής πρακτικής, συμβουλευτικής και αντιμετώπισης των ασθενών, αλλά και η συμμετοχή των ιατρών της σε διεθνή fora , όπως είναι οι επιτροπές σχεδιασμού και διενέργειας κλινικών μελετών, επιτροπές σύνταξης κατευθυντήριων οδηγιών, διεθνή προγράμματα διδασκαλίας.

A κλινική παθολογικής ογκολογίας

Από αριστερά, Αγγελική Σφήκα, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Χρίστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Έφη Σκαφίδα, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Βάνα Ρεντούμη, Υπεύθυνη Γραμματείας Α’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Κώστας Μανδρέκας, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής Α’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας

Β' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Η Β’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική με Διευθυντή τον κ. Στυλιανό Γιασσά Παθολόγο - Ογκολόγο μαζί με καταξιωμένους επιστήμονες και προσωπικό από το χώρο της υγείας απαρτίζουν μια ισχυρή ομάδα που έχει ως βασικό της σκοπό την ίαση, θεραπεία, έρευνα και φροντίδα συνανθρώπων μας που πάσχουν από νεοπλασματικά νοσήματα.

Εφαρμόζει όλες τις τελευταίες Εξατομικευμένες Θεραπείες Αντιμετώπισης για κάθε ογκολογικό πρόβλημα όπως Στοχευτικές Θεραπείες, Ανοσοθεραπείες, Βιολογικές Θεραπείες, Χημειοθεραπείες, Ορμονοθεραπείες κτλ. μέσω συστηματικής οδού ( i . v ., Port - a - Cath , p . o ) ή περιοχικές θεραπείες με καθετηριασμό και Omaya . Όλο το προσωπικό της κλινικής έχει έντονα το αίσθημα ευθύνης, συνέπειας, συμπαράστασης, αφοσίωσης, συνεχούς φροντίδας και αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας σας σε παθολογικό - ογκολογικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η Β’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας με την Ερευνητική Ογκολογική της Ομάδα που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε Ερευνητικά Πρωτόκολλα και συγκεκριμένα σε νέα φάρμακα δωρεάν που δεν κυκλοφορούν σε καμία χώρα παρά μέσα από το Πλαίσιο Κλινικών Μελετών. Το 2022, η Ερευνητική Ογκολογική Ομάδα της Β’ Ογκολογικής Κλινικής έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στον κόσμο μπροστά από Ισπανία και ΗΠΑ.

Οι ασθενείς τελικού σταδίου μπορούν να καρπωθούν υποστηρικτικές παρηγορητικές θεραπείες από το έμπειρο προσωπικό της Κλινικής, το οποίο βοηθά ακούραστα με αφοσίωση, επιστημοσύνη και απόλυτη αξιοπρέπεια τους ίδιους και τους οικείους τους.

Αναμφισβήτητα το εξειδικευμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό για ογκολογικούς ασθενείς κάθε σταδίου μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδους θεραπεία (Στοχευμένες Θεραπείες, Ανοσοθεραπείες, Βιολογικές Θεραπείες, Χημειοθεραπείες, Μονοκλονικά Αντισώματα) αλλά και χορήγησή τους από Port - a - Cath , Omaya ή τοπικοπεριοχικά. Η νοσηλευτική φροντίδα γίνεται σε χώρους εξαιρετικής φιλοξενίας και μοναδικής υποστήριξης από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Κλινική συνεργάζεται με τους καλύτερους και πιο γνωστούς Χειρουργούς Ογκολόγους (Γενικούς, Γυναικολόγους, Θωρακοχειρουργούς, Νευροχειρουργούς και άλλους) της Ελλάδας για την καλύτερη χειρουργική αντιμετώπιση.

Επίσης, έχει συνεργασία με τις καλύτερες ακτινοθεραπευτικές ομάδες στην ελληνική επικράτεια για Ακτινοθεραπεία (Κλασική, Στεραιοτακτική, Brachytherapy , SyberKnife , γ- Knife και άλλα) Νεοπλασματικών Νοσημάτων, θεραπευτικά ή παρηγορητικά.

Στη Β’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική λειτουργεί   Ιατρείο Προσυμπτωματικού Ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα ( Lung   Cancer   Screening ) και παρακολούθησης μονήρους όζου πνεύμονα ( SPN ), με την επίβλεψη της κυρίας Αγγελικής Λαζαράτου, MD , MSc , Πνευμονολόγο - Φυματιολόγο.

Σε ένα ιατροτεχνολογικά υπερσύγχρονο περιβάλλον σε συνεργασία Πνευμονολόγων, Επεμβατικών Ακτινολόγων και Θωρακοχειρουργών, δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης των ατόμων υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα.

Προτεραιότητα μας είναι η ενημέρωση των ενεργών αλλά και πρώην καπνιστών και η κατανόηση της αναγκαιότητας παρακολούθησης παρά την απουσία συμπτωμάτων. Επιπλέον, λειτουργεί   Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας για όλες τις κακοήθειες, σε συνεργασία με καταξιωμένους Γενετιστές, για έλεγχο κληρονομούμενων ογκολογικών νοσημάτων, μέσω Γενετικής Συμβουλευτικής και Γονιδιακών Ελέγχων. Πρόκειται για πρόγραμμα πλήρως εναρμονισμένο με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες.

Η Β’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας έχει εθελοντική δράση & προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ο Διευθυντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής Δρ Στυλιανός Γιασσάς   είναι ένα από τα   ιδρυτικά μέλη   της   Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.   του   μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα   ο οποίος   υποστηρίζει τη θεραπεία   ασθενών με   καρκίνο του μαστού   που ανήκουν σε οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Η   Ε.Μ.ΕΙ.Σ.   μέχρι σήμερα έχει προσφέρει:

  • Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε περισσότερους από 250 ασθενείς.  
  • Περισσότερες από 10.000   δωρεάν προληπτικές εξετάσεις   σε γυναίκες στην ελληνική επαρχία.
  • Το διεθνώς ετήσιο αναγνωρισμένο  iBUS course ( International   Breast   Ultra   Sound   School ) με εισηγητές παγκοσμίου φήμης επιστήμονες.
  • Τη   χορήγηση άνω των 30 υποτροφιών   σε νέους επιστήμονες.

Ως Διευθυντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής, ο κ. Γιασσάς θέλει να μοιραστεί τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: «Δεν μπορώ να διανοηθώ γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πλούτο χωρίς εργασία, απόλαυση χωρίς συνείδηση, συναλλαγή χωρίς ηθική, λατρεία χωρίς θυσία, πολιτική χωρίς αρχές».

B κλινική παθολογικής ογκολογίας

Από αριστερά, Χριστίνα Παπαδάτου, Γραμματέας Α’ Αιματολογικής Κλινικής, Αδαμαντία Στεφοπούλου, Γραμματέας Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Βασίλειος Σπυρόπουλος, Παθολόγος Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Στυλιανός Γιασσάς, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Ειρήνη Καΐτσα, Διευθύντρια Α’ Αιματολογικής Κλινικής, Παναγιώτα Πετροπούλου, Ιατρός Κλινικών Ερευνών Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Γεώργιος Ματσαγγούρας, Παθολόγος Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Δήμητρα Ροϊδού, Γραμματέας Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Μαρία Δερδιλοπούλου, Γραμματέας Β’ Ογκολογικής Κλινικής

Γ' Κλινική  Παθολογικής  Ογκολογίας

H Γ' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Δρ Σοφίας Καραγεωργοπούλου, Παθολόγου -
Ογκολόγου και πλαισιώνεται από μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων (Παθολόγων, Χειρουργών, Ακτινοθεραπευτών, Ακτινοδιαγνωστών, Επεμβατικών Ακτινολόγων, Κλινικών Γενετιστών, Γενετικών Συμβούλων, Νοσηλευτών, Ψυχολόγων, Διατροφολόγων και Φυσιοθεραπευτών) που παρέχει την πλέον σύγχρονη, άρτια και υψηλού επιπέδου εξατομικευμένη φροντίδα στον ογκολογικό ασθενή με σεβασμό και ευαισθησία στον άνθρωπο.

Η Κλινική είναι αναγνωρισμένη για την ιδιαίτερη εξειδίκευση και την ενεργό επιστημονική και εκπαιδευτική της δραστηριότητα στους τομείς του καρκίνου του μαστού, του γυναικολογικού και κληρονομικού καρκίνου και την πρόσβασή της σε καινοτόμες εξατομικευμένες θεραπείες κατόπιν μοριακού ελέγχου σε όλους τους ασθενείς σε συνδυασμό με μία ολιστική θεραπευτική προσέγγιση.

Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και η άμεση πρόσβαση του ασθενούς στις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές και διαγνωστικές ιατρικές υπηρεσίες διεθνώς, η συμβουλευτική παροχή επιλογών πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, η πολύπλευρη υποστήριξη του ασθενούς και των φροντιστών του και η ενσωμάτωσή τους στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων. Παράλληλα, ιδιαίτερη μέριμνα παρέχεται για την εξασφάλιση της ποιότητα της ζωής των ασθενών (διασύνδεση με ιατρείο πόνου, συμβουλευτική με ειδικά διατροφικά πρωτόκολλα και παρακολούθηση, σωματική άσκηση, διακοπή καπνίσματος, ενημέρωση για εναλλακτικές θεραπείες κλπ). Όλη η ομάδα παραμένει διαθέσιμη για επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Γ κλινική παθολογικής ογκολογίας

Από αριστερά, Μαρίκα Κοκκορού, Ειδικός Παθολόγος, Επιμελήτρια Τμήματος Κλινικών Μελετών Γ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Βαρβάρα Φανού, Γραμματειακή Υποστήριξη Γ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Μαρία Λανάρα, Γραμματειακή Υποστήριξη Τμήματος Παρακολούθησης & Τμήματος Κλινικών Μελετών Γ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Σοφία Καραγεωργοπούλου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠ A , Τμήμα Κληρονομικού Καρκίνου & Ιατρικής Ακριβείας, Διευθύντρια Γ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Φλωρεντία Φωστήρα, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, ErCLG , Γενετική Σύμβουλος, MSc , Ερευνήτρια Γ’ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Συνεργάτης Τμήματος Κληρονομικού Καρκίνου Γ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας

Δ' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Η Δ' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 με Διευθύντρια την Παθολόγο - Ογκολόγο κυρία Δήμητρα Καναλουπίτη, η οποία μετά από πολυετή εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην πατρίδα με το όραμα να προσφέρει αντιστοίχου επιπέδου ογκολογικές υπηρεσίες στους Έλληνες ασθενείς.

Μεταφέροντας την εμπειρία και τεχνογνωσία από το εξωτερικό, η Κλινική έχει δομηθεί με πρότυπο την οργάνωση μεγάλων Ογκολογικών Μονάδων των ΗΠΑ, παρέχοντας ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη και ολιστική φροντίδα στους ογκολογικούς ασθενείς σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής   ( ESMO ) και Αμερικανικής ( ASCO ) Ογκολογικής Κοινότητας και περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα Χημειοθεραπείας, Ανοσοθεραπείας, Μοριακά Στοχευμένης Θεραπείας / Βιολογικών Θεραπειών.

Περιβάλλει τον ασθενή και τους οικείους του με επίγνωση / ενσυναίσθηση της ψυχικής κατάστασης, των αναγκών και των ανησυχιών τους εδραιώνοντας μία σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης, πάνω στην οποία οικοδομείται το θεραπευτικό πλάνο και επιτυγχάνεται η βέλτιστη ποιότητα περίθαλψης.

Η Κλινική στελεχώνεται από ιατρούς Ογκολόγους - Παθολόγους και Πνευμονολόγο με άριστη επιστημονική κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση όλων των συμπαγών όγκων (μαστού, μελανώματος, γυναικολογικού καρκίνου, καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνου του πνεύμονα, καρκίνων κεφαλής / τραχήλου και λοιπών νεοπλασιών). Η ομάδα μας κατέχει εξειδικευμένη γνώση στον τομέα της έρευνας, με συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές συνεργατικές κλινικές μελέτες. Διατηρεί στενή επαφή με Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού με πρόσβαση σε ερευνητικά πρωτόκολλα που δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα προκειμένου οι ασθενείς μας να έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες. Τα στελέχη της Κλινικής είναι τακτικοί προσκεκλημένοι ομιλητές σε διεθνή και ελληνικά Ογκολογικά Συνέδρια και ενημερώνονται ανελλιπώς για τις νεότερες εξελίξεις στην ογκολογική πρακτική.  

Η Κλινική συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, τους Ογκολογικούς Χειρουργούς και το έργο της πλαισιώνεται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, έμπειρο δίκτυο κλινικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την αρτιότερη διεπιστημονική προσέγγιση, Κλινική Διατροφολόγο, Κλινική Ψυχολόγο, Αναισθησιολόγους / Επεμβατικούς Ακτινολόγους για τη διαχείριση του πόνου, άρτια εξοπλισμένη ομάδα Φυσιοθεραπείας, τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής και Κληρονομικού Καρκίνου, έμπειρη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη για τη διαχείριση και επίλυση πρακτικών ζητημάτων   (ασφαλιστικά, εργασιακά, συναλλαγές με τις   υπηρεσίες υγείας).

ΚΥριο μέλημά μας αποτελεί η παρηγορητική και ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών μας, η ανάπτυξη δικτύων φροντίδας του βαρέως πάσχοντος στο νοσοκομείο, στην κοινότητα και κατ’ οίκον και η κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των ασθενών που επιβίωσαν μεν   από τον   καρκίνο, αντιμετωπίζουν όμως   χρόνια συννοσηρότητα ως αποτέλεσμα της νόσου και των θεραπειών ( Survivorship ).

Δ κλινική παθολογικής ογκολογίας

Από αριστερά, Λίνα Βρανά, Γραμματειακή Υποστήριξη Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Ευγενία Τσάκου, Γραμματειακή Υποστήριξη Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Αγγελική Νικολακοπούλου, MD , Επιμελήτρια Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας Δήμητρα Καναλουπίτη, MD , Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Ιωάννης Χατζηδάκης, MD , Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Αρχοντία Ρούμπου, MD , Συνεργάτιδα Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Ευαγγελία Γεωργοπούλου, Γραμματειακή Υποστήριξη Δ’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας

E ' Κλινική Παθολογικής  Ογκολογίας

Η Ε’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας αποτελεί ένα από τα νεότερα τμήματα του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Οι ιατροί της Κλινικής όμως, διακρίνονται για την πολύ μεγάλη εμπειρία δεκαετιών στη μάχιμη κλινική ογκολογία. Στελεχώνεται από έμπειρους κλινικούς γιατρούς Ογκολόγους - Πνευμονολόγους και Γενικούς Ιατρούς οι οποίοι προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς τους.

Συγκεκριμένα, η Κλινική εξειδικεύεται στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος, καρκίνο παχέος εντέρου, στομάχου, οισοφάγου, παγκρέατος και ήπατος καθώς και προστάτη όλων των σταδίων. Ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύουμε μαζί με εμπειρία ετών, σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα μικροκυτταρικό και μη μικροκυτταρικό.

Στην Κλινική παρέχεται κλασσική Χημειοθεραπεία, Ορμονοθεραπεία, όλες οι διαθέσιμες στοχευμένες θεραπείες και φυσικά Ανοσοθεραπεία και οι συνδυασμοί της.

Η Ε' Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ πλησιάζει τον ασθενή με ευαισθησία αλλά πάνω από όλα με γνώση και ενσυναίσθηση, προσφέροντας συνολική αντιμετώπιση της κατάστασής του. Ο ασθενής για μας δεν είναι μία νόσος ή ένα όνομα αλλά ένας πάσχων άνθρωπος, για το λόγο αυτό το θεραπεύουμε συνολικά και σφαιρικά έχοντας άμεση συνεργασία με Διαιτολόγους, Λοιμωξιολόγους αλλά και γιατρούς Ανακουφιστικής Φροντίδας, Ακτινοθεραπευτές, Επεμβατικούς και κλασσικούς Ακτινολόγους και φυσικά εξειδικευμένους Χειρουργούς στη Χειρουργική Ογκολογία.

Ε κλινική παθολογικής ογκολογίας

Από αριστερά, Ιπποκράτης Σοφατζής, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής Ε’ Κλινικής Παθολογικής
Ογκολογίας, Χριστίνα Παππά, Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Διευθύντρια Ε’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Βασίλειος Μπαρμπούνης, MD , PhD , Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Ε’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Ιφιγένεια Βούρτση, Γραμματειακή Υποστήριξη Ε’ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Μακρής,
Γενικός Ιατρός, Ε’ Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας

Νοσηλευτικό Προσωπικό

Νοσηλευτικό προσωπικό

Από αριστερά, Βηθλεέμ Τσιούμα, Μαία, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Ελένη Κόλλια, Νοσηλεύτρια, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Αικατερίνη Χαρχούση, Μαία, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Χριστίνα Καρακασίδη, Γραμματέας, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Γεωργία Δεστούνη, Μαία, Προϊσταμένη, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Κλεοπάτρα Ελευθερίου, Κλινική Φαρμακοποιός, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας

Σχετικά Άρθρα

Ανοσολογία: Ο καθοριστικός ρόλος της στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου
ΚΑΝΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
Ανοσολογία: Ο καθοριστικός ρόλος της στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου
Παιδιατρική
Ευερέθιστο Έντερο
ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ευερέθιστο Έντερο
Γενική Κλινική
Βασικές συμβουλές επιβίωσης για ασθενείς με σύνδρομο Sjögren
ΖΑΜΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Βασικές συμβουλές επιβίωσης για ασθενείς με σύνδρομο Sjögren
Γενική Κλινική
Παθήσεις του ώμου στη μέση ηλικία
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Παθήσεις του ώμου στη μέση ηλικία
Γενική Κλινική
Μικροαποτιτανώσεις στη μαστογραφία - Τι χρειάζεται να γνωρίζω;
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Μικροαποτιτανώσεις στη μαστογραφία - Τι χρειάζεται να γνωρίζω;
Μαιευτική - Γυναικολογική
Επαναστατική θεραπεία για νευρολογικές ασθένειες με το μηχάνημα υπερήχων Exabl...
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επαναστατική θεραπεία για νευρολογικές ασθένειες με το μηχάνημα υπερήχων Exabl...
Γενική Κλινική
Αιμορροφιλία: Κληρονομική & Επίκτητη Μορφή
ΚΑΪΤΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
Αιμορροφιλία: Κληρονομική & Επίκτητη Μορφή
Γενική Κλινική
Διαταραχές Φώνησης: Αίτια & Τρόποι Προστασίας
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Διαταραχές Φώνησης: Αίτια & Τρόποι Προστασίας
Γενική Κλινική
Mία σπάνια και ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για εμένα
ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Mία σπάνια και ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για εμένα
Μαιευτική - Γυναικολογική
28 Χρόνια συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών...
Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιατρός
28 Χρόνια συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών...
Γενική Κλινική