Ο Όμιλος ΙΑΣΩ αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή του για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών του επιδόσεων. Για το λόγο αυτό έχει αναπτύξει και εφαρμόζει διαδικασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης που αφορούν:

 • την αέρια ρύπανση και την πρόληψη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
 • τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και λυµάτων
 • τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων (επικινδύνων και µη), συµπεριλαµβανοµένης της αύξησης της ανακύκλωσης
 • τη διαχείριση πόρων (κατανάλωση νερού και ενέργειας)
 • τη διαχείριση των χηµικών ουσιών
 • τον έλεγχο του θορύβου

Η #iasoteam πραγματοποίησε 3 δράσεις με 50 εθελοντές και συνέλεξε 2.500 ευρήματα από την παραλία του Αγίου Κοσμά!

Η υγεία του πλανήτη συνδέεται στενά με την υγεία των πολιτών. Η ζωή όλων μας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον και από όσα αυτό μας προσφέρει με τον κάθε δυνατό τρόπο, που το προστατεύουμε και το φροντίζουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που προκαλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος που επηρεάζει ακόμη και την ύπαρξη της ανθρωπότητας στον πλανήτη μας.

H #teamiaso αποτελούμενη από 124 εθελοντές έχει ξεκινήσει δυναμικά το έργο της, συνεισφέροντας στον στόχο του Save Your Hood! Η ομάδα έχει ήδη υλοποιήσει 9 δράσεις από το 2021 και έχει καταφέρει να συλλέξει συνολικά 11.640lt σκουπιδιών!

Είμαστε Δίπλα σας, με ακόμα περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον! Συνεχίζουμε… πάντα προσηλωμένοι στο στόχο μας για πιο καθαρό περιβάλλον!

 • 12 Οκτωβρίου 2022: Δράση στα Τουρκοβούνια! Οι 8 εθελοντές της #iasoteam μάζεψαν 1.300lt σκουπιδιών. Με την εθελοντική προσφορά μας, βοηθάμε για μια κοινωνία χωρίς σκουπίδια!
 • 20 Σεπτεμβρίου 2022: Δράση στο Ρέμα Χελιδονούς! Η #iasoteam με 4 εθελοντές δούλεψε ακόμα μία φορά, ακούραστα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και σύλλεξε 2.500lt σκουπιδιών!
 • 2 Απριλίου 2022: Δράση στις Σπέτσες! Σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών, 20 εθελοντές συγκέντρωσαν 1.640lt σκουπιδιών από την παραλία Σχολές. Οι μικροί μας εθελοντές στην πρώτη γραμμή, εντυπωσίασαν με την θέληση τους για όμορφες καθαρές και χρυσαφένιες παραλίες!
 • 14 Μαρτίου 2022: Δράση στην παραλία του Αγίου Κοσμά! Η #iasoteam με 17 εθελοντές μαζέψαν 2.500lt σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων 1 χαρταετός, 1 λάστιχο , παντόφλες , παπούτσια και πολλές δεκάδες καλαμάκια … Δυναμικό παρών έδωσαν και μικροί εθελοντές!
 • 5 Δεκεμβρίου 2021: Δράση στην Εκάλη! Το δίπλα σας με την #iasoteam και το Save Your Hood βρεθήκαν στην Εκάλη με 15 εθελοντές όπου μάζεψαν 3.500lt σκουπιδιών!
 • 21 Νοεμβρίου 2021: Το "δίπλα σας" του Ομίλου ΙΑΣΩ στήριξε το Save Your Hood και βρέθηκε στην εορταστική δράση του με ιατρική κάλυψη, για τον έναν χρόνο λειτουργίας του στα Τουρκοβούνια. Ένας χρόνος Save Your Hood, 8.500.000lt σκουπιδιών, 48.500 εθελοντές σε 12 χώρες! Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της δράσης και συνεχίζουμε δυναμικά!
 • 24 Σεπτεμβρίου 2021: Δράση στο Πάρκο Θήρας! Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής ενώθηκαν με την #iasoteam και όλοι μαζί οι 12 εθελοντές συλλέξαμε 200lt απορριμμάτων.
 • 6 Ιουνίου 2021: Συμμετοχή στο Save Your Hood Coordinator’s 1st Bootcamp στις Ράχες Φθιώτιδας. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ με το δίπλα σας ταξίδεψε ως τις Ράχες Φθιώτιδας  όπου οι ιατροί του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική κ.κ. Νικήτας Σκληρός, Διευθυντής, Σωτήρης Μπαλόκας, Επιμελητής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής και ο κ. Απόστολος Χαμπίπης, Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής, βρέθηκαν δίπλα στους συμμετέχοντες για να δώσουν βασικές οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την δωρεάν παροχή σακιδίων με είδη πρώτων βοηθειών (first aid kits) για να συντροφεύουν τις ομάδες σε κάθε τους δράση και να προφυλάσσουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, την υγεία τους.
 • 5 Ιουνίου 2021: Δράση στον Περιφερειακό Γαλατσίου!  Η ομάδα του ΙΑΣΩ με 17 εθελοντές συνάντησε την Save Your Hood για να συνεισφέρει στη συλλογή 500.000lt σκουπιδιών. Στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος ΙΑΣΩ συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Φωτογραφικό υλικό