Στρατηγικές Συνεργασίες

Πίσω στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Συνεργασία με τη Σύμπλευση

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “δίπλα σας” και το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική συμμετείχαν με ισχυρή παρουσία.

Συγκεκριμένα:

 • Διάπλους 2021: Ο Όμιλος ΙΑΣΩ βρέθηκε δίπλα στη Σύμπλευση για την πραγματοποίηση του Διάπλου 2021, από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Ήμασταν δίπλα τους, με την ιατρική ομάδα του ΙΑΣΩ, στη Σίκινο, στην Ηρακλειά, στην Αστυπάλαια, στη Νίσυρο, στους Φούρνους, στα Θύμαινα, στη Λέβιθα, στην Κίναρο και στη Δονούσα, προκειμένου να προσφερθούν στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις. Εκπέμπαμε τον παλμό από κάθε νησί με τη βοήθεια των ιατρών του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δημήτρη Δαρδαμάνη, MD, M.Sc., Γενικού Χειρουργού Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική ΙΑΣΩ, Νίκου Καραμαλίκη, Μαιευτήρα/Γυναικολόγου, Συνεργάτη ΙΑΣΩ, Ευδοκίας Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμιάτρου, Επιστημονικής Συνεργάτιδας Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, πραγματοποιήθηκαν 280 προληπτικοί έλεγχοι και 80 test pap στους κατοίκους των νησιών, που αναλύθηκαν στα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ.
 • Φθινοπωρινή Αποστολή 2021: Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου ΙΑΣΩ με το “δίπλα σας” και της Σύμπλευσης, η ετήσια Φθινοπωρινή Αποστολή πραγματοποιήθηκε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου 2021. Το ΙΑΣΩ προσέφερε αιμοληψίες και λήψη δειγμάτων τραχηλικού επιχρίσματος με σκοπό τη διενέργεια των αναλύσεων από τα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ. Συγκεκριμένα, προσέφερε την ανάλυση σε 100 προληπτικούς ελέγχους, 50 δωρεάν ελέγχους για θυρεοειδή και 30 test pap.Επίσης, στην ιατρική ομάδα της Αποστολής, συμμετείχαν εθελοντικά οι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ.κ. Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική ΙΑΣΩ, Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ, Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Βιβή Μαγγίνα, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων

Διάπλους 2022

Διάπλους 2022

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας» του Ομίλου ΙΑΣΩ βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίπλα στο πολύτιμο έργο της Σύμπλευσης που στόχο έχει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νήσων.

Με 11 φουσκωτά σκάφη πραγματοποιήθηκε ο Διάπλους 2022 από την Πέμπτη 5 Μαΐου έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 σε επτά ακριτικά και απομονωμένα νησιά (Σίκινος, Κάσος, Τήλος, Ψέριμος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά) και προσφέρθηκαν στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις από εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό παραϊατρικών υπηρεσιών.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική παρείχε αιμοληψίες και λήψη δειγμάτων τραχηλικού επιχρίσματος με σκοπό τη διενέργεια των αναλύσεων από τα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ. Συγκεκριμένα, προσέφερε την ανάλυση για 250 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και δωρεάν 25 Test pap. Στην ιατρική ομάδα του Διάπλου, συμμετείχαν εθελοντικά οι ακόλουθοι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ: Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ & Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων. Ενώ πραγματοποιήθηκε και αφαίρεση ευμεγέθους λιπώματος αριστεράς υπογνάθιας χώρας από τον αγγειοχειρουργό και τον κο Δημήτρη Δαρδαμάνη, MD, M.Sc., Γενικό Χειρουργό Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!

Παράλληλα,  το ΙΑΣΩ Παίδων βρέθηκε νοερά στην Αμοργό για να είναι δίπλα σε όσα περισσότερα παιδάκια μπορεί! Γνωρίσαμε 55 παιδάκια από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Χώρας της Αμοργού και από τα Κατάπολα της Αμοργού. Οι κυρίες Μαρούσα, Διευθύντρια του Δημοτικού στα Κατάπολα με τις δασκάλες Σοφία, Κέλυ, Άννα, Ανδρομάχη και τη Μαρία από το νηπιαγωγείο και τις κύριες Θάλεια, Διευθύντρια του Δημοτικού στη χώρα της Αμοργού, τη Μόσχα και την Ελένη, οργάνωσαν μία ζέστη υποδοχή μαζί με τους μικρούς μαθητές στα προαύλια των σχολείων κι εμείς εκφράσαμε την δέσμευσή μας σαν Όμιλος ΙΑΣΩ, να είμαστε πάντα δίπλα τους. Τέλος, γνωριστήκαμε από κοντά με την κα. Φώφη, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου από την Αγιάλη της Αμοργού, με την οποία διατηρούμε ήδη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες των μαθητών με κάθε τρόπο.

Φθινοπωρινή Αποστολή 2022

Φθινοπωρινή Αποστολή 2022

Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ και το «δίπλα σας» ακολούθησαν  τη Σύμπλευση και στην Φθινοπωρινή Αποστολή της από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Η ομάδα βρέθηκε στην Ερεικούσσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι και προσέφερε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους των Διαπόντιων Νήσων.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική παρείχε αιμοληψίες με σκοπό τη διενέργεια των αναλύσεων από τα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ. Συγκεκριμένα, προσέφερε 150 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους (γενική αίματος, γλυκόζη, ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, σίδηρος, φερριτίνη, PSA, TSH, FT4, FT3) και 50 δωρεάν Test pap.

Οι κ.κ. Δημοσθένης Μπαλτάς, Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Α’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ, Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ που συμμετείχαν εθελοντικά!

Διάπλους 2023

Διάπλους 2023

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», για 3η συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στο πλευρό της Σύμπλευσης, στηρίζοντας το εθελοντικό έργο προσφοράς της στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Με στόχο να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, πάνω από 80 εθελοντές ιατροί & επαγγελματίες υγείας από τις 27 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν στα νησιά Σίκινο, Δονούσα, Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Θύμαινα, Φούρνους, Ικαρία, προκειμένου να προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική παρείχε αιμοληψίες και λήψη δειγμάτων τραχηλικού επιχρίσματος με σκοπό τη διενέργεια των αναλύσεων από τα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Συγκεκριμένα, προσέφερε την ανάλυση σε 323 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και 64 δωρεάν Test pap.

Επίσης, στην ιατρική ομάδα του Διάπλου, συμμετείχαν εθελοντικά οι ακόλουθοι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ:

 • Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Β’ Χειρουργικής Κλινικής – Λαπαροσκοπικής Μονάδας Βαριατρικής και Μεταβολικής Χειρουργικής, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική
 • Δημοσθένης Μπαλτάς, Γυναικολόγος - Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Α’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ
 • Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ
 • Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων
 • Αγγελική Μπούρα- Αθανασίου, Αναισθησιολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ
 • Βασίλης Αθανασίου, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ

Το θερμό καλωσόρισμα των κατοίκων σε όλα τα νησιά, η μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων με τα πιο φωτεινά τους χαμόγελα στα ιατρεία, αδιαμφισβήτητα αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος την προσφορά μας σε όλους τους κατοίκους των νησιών.

Φθινοπωρινή Αποστολή 2023

Φθινοπωρινή Αποστολή 2023

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ “δίπλα σας” και το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, στο πλευρό της Φθινοπωρινής Αποστολής της Σύμπλευσης, βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ιστορικό νησί των Ψαρών από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. Η ομάδα προσέφερε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική παρείχε αιμοληψίες και λήψη δειγμάτων τραχηλικού επιχρίσματος με σκοπό τη διενέργεια των αναλύσεων από τα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ. Συγκεκριμένα, προσέφερε την ανάλυση για 70 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους (γενική αίματος, γλυκόζη, ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, σίδηρος, φερριτίνη, PSA, TSH, FT4, FT3 και καρκινικούς δείκτες) και 15 δωρεάν Test pap.

Στην ιατρική ομάδα της αποστολής, συμμετείχαν εθελοντικά οι ακόλουθοι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ:

 • Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Β’ Χειρουργικής Κλινικής – Λαπαροσκοπικής Μονάδας Βαριατρικής και Μεταβολικής Χειρουργικής, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική
 • Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ
 • Βασίλης Αθανασίου, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ
 • Αγγελική Μπούρα-Αθανασίου, Αναισθησιολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ

 

Συνεργασία Ομίλου ΙΑΣΩ και Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Συνεργασία Ομίλου ΙΑΣΩ και Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ και η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις γυναίκες της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής. Οι εθελοντές ιατροί της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. πραγματοποίησαν κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού) και υπερηχογράφημα μαστού σε περισσότερες από 60 γυναίκες. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας» του Ομίλου ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ προσέφερε όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεων καθώς και την ενίσχυση του ιατρείου της Δομής. Τέλος, το ΙΑΣΩ Παίδων προσέφερε παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδάκια της Δομής.

Συνεργασία ΙΑΣΩ με Το Χαμόγελο του Παιδιού

Συνεργασία ΙΑΣΩ με Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το “δίπλα” σας του Ομίλου ΙΑΣΩ και Το Χαμόγελο του Παιδιού επεκτείνουν τη συνεργασία τους, χαρίζοντας υγιή και δυνατά χαμόγελα σε όλα τα παιδιά.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ συνεχίζει να είναι δίπλα σε 8.000 μικρούς φίλους με ευγένεια και φιλικότητα, με ενδιαφέρον και προσοχή, με επαγγελματισμό, με αφοσίωση και φροντίδα, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στις ξεχωριστές τους ανάγκες. Με την υπογραφή της επέκτασης της συνεργασίας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιώντας δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους στα παιδιά. Επιπρόσθετα, το ΙΑΣΩ Παίδων διαθέτει παιδιατρικές ειδικότητες και υποειδικότητες για τα Κοινωνικά Πολυϊατρεία για την στελέχωση των υπηρεσιών και των δράσεων του Συλλόγου.

Δέσμευση του Ομίλου ΙΑΣΩ είναι να προστατέψει και να φροντίσει ό,τι πιο πολύτιμο…την υγεία, τα παιδιά, τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ στήριξε και ενίσχυσε οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της πλατφόρμας www.myiasomoments.gr ή με hashtag #myiasomoments μέσω Twitter και Instagram. Όλα τα ζευγάρια που ήθελαν να μοιραστούν τις πρώτες μοναδικές στιγμές με το μωρό τους μέσα από το ΙΑΣΩ, μπορούσαν να ανεβάσουν φωτογραφίες στην πλατφόρμα, προσφέροντας 1€ στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε φωτογραφία.

Συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Οι Ολυμπιονίκες και τα στελέχη του Συλλόγου, έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προκειμένου να καλύψουν αποτελεσματικά τις ανάγκες τους. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στα πλαίσια αυτής της νέας συνεργασίας, θα είναι αρωγός και συνδιοργανωτής με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», για την πραγματοποίηση δράσεων προαγωγής της υγείας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό.

Φωτογραφικό υλικό