ΙΑΣΩ Παίδων: Επιστημονική Ημερίδα «Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και  o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων»

ΙΑΣΩ Παίδων: Επιστημονική Ημερίδα «Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και  o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων»

H Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και  o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Ιουλίου 2023, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Νευρολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ Παίδων με στόχο να προβάλει το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης, το οποίο εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ Παίδων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και να συμβάλλει στην ολιστική ανάπτυξη των βρεφών υψηλού κινδύνου με νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη συνεργασία και τη συμβολή του Φυσιοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, του Ειδικού για τη Διαταραχή Σίτισης και του Λογοθεραπευτή στην ανάπτυξη και τη φροντίδα των βρεφών. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι ευρέως αναγνωρισμένες δοκιμασίες αξιολόγησης των παιδιών με υψηλό κίνδυνο για νευροαναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία παρέχονται από τα τμήματά του ΙΑΣΩ Παίδων, όπως για παράδειγμα το HINE Test καθώς και το BAYLEY Test.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παραθέσει ομιλία η διεθνώς καταξιωμένη Καθηγήτρια Veronica Schiariti, Αναπτυξιακή Παιδίατρος, η οποία έχει ηγηθεί της ομάδας του International Classification of Disability and Functioning της Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας και έχει θεσπίσει το σύστημα ICF.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας είναι τα παρακάτω:

 • Η σημασία της Φυσικοθεραπείας στην Πρώιμη Παρέμβαση σε λειτουργικές διαταραχές κατά την ανάπτυξη
 • Η εφαρμογή τροποποιημένου πρωτοκόλλου  mC.I.M.T  σε βρέφη υψηλού κινδύνου στο Κέντρο Βρεφών ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας «Μαριέττα Ξάνθου»
 • Οπτικοκινητικός συντονισμός – Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας και της Εργοθεραπείας
 • Πόσο πρώιμη είναι η Πρώιμη Παρέμβαση στη σίτιση
 • Functional approach to childhood disability: Beyond diagnosis
 • Ο ρόλος του Νεογνολόγου στη φροντίδα των βρεφών υψηλού κινδύνου
 • HINE Scale: Η χρήση της κλίμακας Hammersmith στη νευρολογική εξέταση βρεφών υψηλού κινδύνου για την Εγκεφαλική Παράλυση
 • Η συμβολή της φροντίδας του αναπνευστικού συστήματος στη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη παιδιών της MENN με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα
 • Ο ρόλος του Φυσικοθεραπευτή στην αναπνευστική φυσιοθεραπεία
 • Test Bayley και η πρώιμη ψυχολογική παρέμβαση στις οικογένειες
 • Η συμβολή της τεχνολογίας στην Πρώιμη Παρέμβαση
 • Παρουσίαση Κλινικών Περιστατικών ΕΛΕΠΑΠ – Κέντρο Βρεφών, Τμήμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης
 • Από την Πρώιμη Παρέμβαση έως τον πρώτο χρόνο ζωής – Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία στο ΙΑΣΩ Παίδων

Επιστημονικά Υπεύθυνοι της Ημερίδας είναι η κα. Αντιγόνη Παπαβασιλείου – Συρίγου MD, PhD, FAAP, Νευρολόγος – Παιδίατρος, Διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος και ο κ. Νικόλαος Πανώριος, Φυσικοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3MVDKoy

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Νάνσυ Χριστοπούλου, Γενική Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ, τηλ.: 210 6383917, E-mail: [email protected]

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς
«Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»
  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

  Η 3η Ημερίδα για Γονείς του ΙΑΣΩ Παίδων   με θέμα «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε», θα πραγματοποιηθεί το   Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 , στις 09:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.  Η Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων συνεχίζει με επιτυχία τη διοργάνωση η...

  O Διακεκριμένος Γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης στο ΙΑΣΩ
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  O Διακεκριμένος Γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης στο ΙΑΣΩ

  Το ΙΑΣΩ στο πλαίσιο του Επιστημονικού Προγράμματος του Ομίλου έχει την τιμή κα...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα.
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα.

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με εν...