01 Ιουλίου

ΙΑΣΩ Παίδων: Επιστημονική Ημερίδα για την Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΙΑΣΩ Παίδων: Επιστημονική Ημερίδα για την Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων

H Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Ιουλίου 2023, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Νευρολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ Παίδων με στόχο να προβάλει το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης, το οποίο εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ Παίδων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και συμβάλλει στην ολιστική ανάπτυξη των βρεφών υψηλού κινδύνου με νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη συνεργασία και τη συμβολή του Φυσιοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, του Ειδικού για τη Διαταραχή Σίτισης και του Λογοθεραπευτή στην ανάπτυξη και τη φροντίδα των βρεφών.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι ευρέως αναγνωρισμένες δοκιμασίες αξιολόγησης των παιδιών με υψηλό κίνδυνο για νευροαναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία παρέχονται από τα τμήματά του ΙΑΣΩ Παίδων, όπως για παράδειγμα το HINE Test καθώς και το BAYLEY Test.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παραθέσει ομιλία η διεθνώς καταξιωμένη Καθηγήτρια Veronica Schiariti, Αναπτυξιακή Παιδίατρος, η οποία έχει ηγηθεί της ομάδας του International Classification of Disability and Functioning της Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας και έχει θεσπίσει το σύστημα ICF.

Επιστημονικά Υπεύθυνοι της Ημερίδας είναι η κα. Αντιγόνη Παπαβασιλείου – Συρίγου MD, PhD, FAAP, Νευρολόγος – Παιδίατρος, Διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος και ο κ. Νικόλαος Πανώριος, Φυσικοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Μπορείτε να δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

 

  • 07 Ιουλίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ
  • 30 Ιουνίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ

Δείτε Επίσης

10 Μαΐου 10 - 11 Μαϊ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΙΑΣΩ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Ian Donald – 11th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology: Difficult Cases – Best Solutions"

27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Δείτε τις εκδηλώσεις