Γαστρεντερολογικό

Παθολογικός Τομέας
Β΄ Γαστρεντερολογική Κλινική
 • Γαστρικό Botox, η σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδος για την απώλεια βάρους με άμεσα αποτελέσματα

  Το γαστρικό botox είναι μία καινοτόμα, σύγχρονη, ασφαλής, οικονομική και αποτελεσματική, μη επεμβατική τεχνική απώλειας βάρους, η οποία διενεργείται από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της Β΄ Γαστρεντερολογικής – Ηπατολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Στηρίζεται στην καινοτόμο ενδοσκοπική μέθοδο του γαστρικού Βotox, δηλαδή στην έγχυση μέσω ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α σε διάφορα σημεία στο βλεννογόνο του στομάχου. Η τοξίνη αυτή προκαλεί μείωση της κινητικότητας του στομάχου και των ορμονών που ελέγχουν την όρεξη με αποτέλεσμα σε 24 έως 48 ώρες από το πέρας της επέμβασης να προκαλείται καθυστέρηση στην έλευση της πείνας, καθώς και ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού.

  Απευθύνεται σε:

  • Υπέρβαρους ασθενείς με ΒΜΙ (δείκτη μάζας σώματος) από 25 – 29.9
  • Παχύσαρκους ασθενείς με ΒΜΙ > 30, που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση παχυσαρκίας
  • Παχύσαρκους ασθενείς με ΒΜΙ > 40, που δεν είναι εφικτό να χειρουργηθούν (προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση)
  • Ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε βαριατρική επέμβαση και έχουν ανακτήσει βάρος
  • Περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται σύντομη απώλεια βάρους, για λόγους υγείας ή για αισθητικούς λόγους, όπως μετά από εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, διαταραχές θυρεοειδούς, μετά από διακοπή καπνίσματος, σακχαρώδους διαβήτη, μεταβολικού συνδρόμου, κιλά καραντίνας.

  Διενεργείται μέσω γαστροσκόπησης υπό αναισθησιολογική επίβλεψη (χορήγηση καταστολής), έχει μικρή διάρκεια (περίπου 30 λεπτά), δεν απαιτεί νοσηλεία, είναι καλά ανεκτή στην συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το πρόγραμμα διαρκεί από 4 έως 6 μήνες και περιλαμβάνει παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα και διατροφολογική καθοδήγηση.

  Η απώλεια βάρους που επιφέρει συνήθως είναι κατά μέσο όρο 8kg έως 20kg. Ωστόσο, οι ασθενείς που συνδυάζουν το γαστρικό botox με διατροφή και άσκηση μπορούν να χάσουν ακόμη περισσότερα κιλά.

  Η γαστροσκόπηση διενεργείται στην υπερσύγχρονη Ενδοσκοπική Μονάδα του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική η οποία διαθέτει ενδοσκόπια νέας τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας. Χρησιμοποιεί το νέο ενδοσκοπικό λογισμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πρωτοπόρες Μονάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που διαθέτουν και χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία αιχμής.

  Πλεονεκτήματα μεθόδου: Μη χειρουργική μέθοδος χωρίς διαταραχή της ανατομίας του στομάχου, χωρίς νοσηλεία, επιπλοκές και παρενέργειες. Προκαλεί αναστρέψιμη ελάττωση του αισθήματος της πείνας, με χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας η οποία δεν διέρχεται στη συστηματική κυκλοφορία. Άμεση επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητες του την ίδια ημέρα.

Πληροφορίες για ραντεβού

Τηλέφωνα τμήματος:

Νέα