Οδηγός εσωτερικών ασθενών

Για την ασφάλεια σας με την εισαγωγή σας, σας δίνεται ένα βραχιόλι στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας, ο αριθμός περιστατικού και ο θεράπων ιατρός σας. Θα πρέπει να το φοράτε κατά την παραμονή σας στο ΙΑΣΩ και σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας, να ενημερώσετε το νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση αντικατάστασή του.

Με την εισαγωγή σας, γίνεται η λήψη του ατομικού σας ιστορικού. Παρακαλούμε αναφέρετε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την υγεία σας, όπως π.χ. αλλεργίες σε φάρμακο, φαγητό ή υλικό, δυσκολία σε μετακινήσεις κ.λπ., η οποία θα διευκολύνει την παραμονή σας στην Κλινική και θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο φροντίδας.

Όλες οι πληροφορίες που καταγράφονται στον ιατρικό σας φάκελο αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αντιμετωπίζονται ως άκρως εμπιστευτικές από όλο το προσωπικό της Κλινικής.

 • Για την ασφάλεια σας και την άνετη παραμονή σας στη Κλινική

  •  Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος κλήσης του νοσηλευτικού προσωπικού. Σε αντίθετη περίπτωση, ζητήστε επεξηγήσεις από το προσωπικό του ορόφου.
  • Ο κλιματισμός του δωματίου είναι αυτόνομος και ανάλογα ρυθμίζετε την ένταση που επιθυμείτε. Παρακαλείσθε να μην ανοίγετε τα παράθυρα γιατί ο κλιματισμός δεν αποδίδει.
  • Μην απομακρύνεστε από το θάλαμο νοσηλείας, αν δεν έχετε ενημερώσει το νοσηλευτικό προσωπικό του ορόφου. Απαγορεύεται η απομάκρυνσή σας εκτός Κλινικής καθ΄ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας σας.
 • Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια νοσηλείας

  • Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι, χτένα ή βούρτσα μαλλιών κ.λπ.)
  • Πιτζάμες ή νυχτικά, ρόμπα

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε φυλάξει τα γυαλιά σας, τα ακουστικά βαρηκοΐας ή την οδοντοστοιχία σας, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, σε ασφαλές μέρος για να μην χαθούν.

 • Δωμάτια Νοσηλείας

  Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες κλίνες που συνδυάζουν άνεση, ασφάλεια και υψηλή αισθητική, εξασφαλίζοντας ευχάριστη διαμονή. Προσφέρει διάφορες κατηγορίες δωματίων (VIP Suite, Suite,  Μονόκλινο, Δίκλινο, Δίκλινο Superior και Τρίκλινο) υψηλών προδιαγραφών με εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή.

  Σε όλους τους τύπους δωματίων υπάρχει τηλέφωνο, τηλεόραση και κλιματισμός καθώς και δωρεάν wi-fi. Στο κρεβάτι υπάρχει κοντρόλ με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος και την κλίση του κρεβατιού σας. Επίσης υπάρχει ειδικό κοντρόλ για την άμεση κλήση  του νοσηλευτικού προσωπικού.

  Σε όλους τους τύπους δωματίων παρέχεται δωρεάν ασύρματο δίκτυο Internet, 20 δορυφορικά κανάλια NOVA (4 κανάλια με ταινίες, 6 κανάλια sport, 2 παιδικά κανάλια, κανάλια ντοκιμαντέρ και ξένα μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια).
 • Χρήση τηλεφώνου

  Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αστικά τηλέφωνα πατώντας πρώτα τον αριθμό «0» για να ανοίξει η γραμμή. Όλες οι κλήσεις προς σταθερά εντός Αττικής είναι δωρεάν.

  Για κλήσεις εντός της Κλινικής, καλείτε τον 4ψήφιο αριθμό του τμήματος που επιθυμείτε.

   
  Τηλεφωνικό κέντρο: 9

  Υποδοχή/Πληροφορίες: 4065,4066,4067,4068

  Λογιστήριο: 4118, 4105, 4170, 4134, 4143

  Λογιστήριο Εσωτερικών Ασθενών (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ): 4128, 4559, 4127, 4356, 4631

  Ταμείο Εσωτερικών Ασθενών: 4188

  Ασφάλεια: 4082
 • Διανυκτέρευση Συνοδών

  Στις κατηγορίες μονόκλινο, Lux και Σουίτα διατίθεται καναπές - κρεβάτι για την άνετη  διανυκτέρευση των συνοδών.
 • Τι πρέπει να κάνετε με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνατε μέχρι σήμερα;

  Μετά την εισαγωγή σας στο νοσηλευτικό όροφο και κατά τη λήψη του ιστορικού σας, θα πρέπει να ενημερώσετε για τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε. Δεν πρέπει να φυλάσσετε φάρμακα στο κομοδίνο σας, ούτε να λαμβάνετε άλλα φάρμακα εκτός από αυτά που θα σας χορηγήσει το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεργασία πάντα με τον ιατρό σας.
 • Διατροφή

  Τα μενού διαμορφώνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας της Κλινικής, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών. Το τελικό ημερήσιο μενού διατροφής καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό και τα γεύματα ετοιμάζονται βάσει των οδηγιών του. Επιπλέον, στις κατηγορίες Lux και Σουίτα, παρέχονται κύρια γεύματα και στο συνοδό, εφόσον το επιθυμεί. Η τραπεζοκόμος του ορόφου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση.
 • Ώρες Γευμάτων

  Πρωινό 07:30 – 08:30

  Δεκατιανό 09:30 10:30

  Μεσημεριανό 12:00 – 13:00

  Απογευματινό 15:30 – 16:30

  Βραδινό 18:30 – 19:30