Ενδοκρινολογικό - Παιδικού Διαβήτη

Παιδιατρικός Τομέας
Ενδοκρινολογικό - Παιδικού Διαβήτη

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων λειτουργεί από την ίδρυση της Παιδιατρικής Κλινικής. Στο Ενδοκρινολογικό ιατρείο παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης και παρακολούθησης παιδιών με ενδοκρινολογικά προβλήματα.

Συνήθεις αιτίες προσέλευσης ή παραπομπής από τον Παιδίατρο περιλαμβάνουν διαταραχές της σωματικής ανάπτυξης (χαμηλού αναστήματος) και του βάρους, παθήσεις του θυρεοειδούς, διαταραχές της ενήβωσης, πρώιμη ήβη, παιδική παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης.

Η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων σε συνεργασία με το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας φροντίδας σε παιδιά με σοβαρές ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή ενδοκρινολογικές νόσους όπως διαβητική κετοξέωση και πρωτοεμφανιζόμενος σακχαρώδης διαβήτης. Παρέχεται επίσης παιδοενδοκρινολογική κάλυψη σε νεογνά και πρόωρα που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Επιπλέον, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και προκλητές δοκιμασίες για τη διάγνωση νόσων όπως η ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, καθώς και όλες οι απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις σε συνεργασία με το Παιδο-ακτινολογικό τμήμα.

Μέσω των προγραμμάτων και σεμιναρίων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που διοργανώνει το ΙΑΣΩ Παίδων, το προσωπικό που στελεχώνει το παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο συνεισφέρει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.

Πληροφορίες

Νέα