Διαιτολογικό - Διατροφολογικό

Παιδιατρικός Τομέας
Διαιτολογικό - Διατροφολογικό

Το Tμήμα Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένη διατροφική φροντίδα σε ενήλικες και παιδιά. Με τους ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες και διαιτολόγους του Τμήματος και με την βοήθεια εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας και ακρίβειας παρέχεται εξειδικευμένος έλεγχος υψηλής ακριβείας:

 • Αξιολόγηση σωματικής σύστασης με BOD POD®: Είναι μία ακριβής, ασφαλής και γρήγορη μέθοδος (διάρκεια μέτρησης 2’) για τον εύκολο προσδιορισμό του σωματικού βάρους, της λιπώδους και άλιπης μάζας σώματος χρησιμοποιώντας την μέθοδο της αεροπυκνομετρίας με το μηχάνημα BOD POD® Gold Standard Body Composition Tracking System. To BOD POD βασίζεται σε αρχές παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην υδροστατική ζύγιση. Σύμφωνα με πληθώρα επιστημονικών μελετών η ακρίβεια του BOD POD έχει παρομοιαστεί με αυτή της υδροστατικής ζύγισης και αποτελεί έγκυρη , ασφαλή και χωρίς ακτινοβολία, μέθοδο προσδιορισμού του σωματικού λίπους.
 • Έλεγχος ενυδάτωσης, σωματικής κυτταρικής μάζας, κυτταρικός μεταβολισμός με το αγωγιμόμετρο Akern BIA 101 BIVA PRO™ . Το BIA 101 BIVA PRO™ είναι μία Ιατρική Συσκευή Class IIa CE για την ασφαλή διεξαγωγή μετρήσεων σε παιδιά (αλλά και έγκυες γυναίκες και ασθενείς με εμφυτεύσιμα ιατρικά βοηθήματα ή προσθετικά μέλη)
 • Διατροφική αξιολόγηση και εκτίμηση θρέψης.

Με τον παραπάνω έλεγχο εκπονείται ένα αυστηρά εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο που σκοπό έχει να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό ή/ και τον παιδίατρο του παιδιού σας.

Το διατροφικό πλάνο δημιουργείται πάντα με την έγκυρη διατροφική συμβουλευτική και καθοδήγηση σε διαπροσωπικό επίπεδο, και στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στρατηγικών και εκγύμναση του μυαλού σε συνήθειες και ενέργειες που απαιτούνται ώστε να βελτιωθούν λανθασμένες συμπεριφορές στον καθημερινό τρόπο ζωής με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας, μέσω βέλτιστης ανάπτυξης και υγιούς βάρους.

Η καλή διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για το αναπτυσσόμενο παιδί. Το Τμήμα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διατροφικών προβλημάτων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους που περιλαμβάνει:

 • Διαχείριση σωματικού βάρους (παχυσαρκία και ελλιπής ανάπτυξη)
 • Εκτίμηση θρέψης και διατροφική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), Διαβήτη, Τροφικές Αλλεργίες και άλλες συγκεκριμένες ασθένειες, χρόνιες παθήσεις, και άλλες παθολογικές καταστάσεις
 • Διαμόρφωση ειδικών διαιτητικών σχημάτων, ύστερα από σχετική ιατρική εντολή καθώς και συμβουλευτική και εκπαίδευση των νοσηλευόμενων παιδιών και των γονέων τους .
 • Σχεδιασμό εξατομικευμένων μενού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας για την επίλυση διατροφικών αναγκών και προβλημάτων .

Βέλτιστη Θρέψη

Για την διατήρηση της υγείας και την ομαλή λειτουργία των συστημάτων, ο οργανισμός μας πρέπει να τροφοδοτείται με τις απαραίτητες ποσότητες ενέργειας, που προέρχονται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και λοιπά θρεπτικά συστατικά. Όταν έχουμε επαρκή πρόσληψη ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, τότε έχουμε βέλτιστη θρέψη.

Η βέλτιστη κατάσταση θρέψης εξασφαλίζει:

 • Iδανική ανάπτυξη (σωματική, κινητική, πνευματική κ.α) στα παιδιά
 • Kαλή λειτουργία ανοσοποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος
 • Bελτιωμένη αθλητική απόδοση
 • Mειωμένη νοσηρότητα και καλή υγεία
 • Μείωση κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας και νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή
Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Ωράριο Λειτουργίας:

Στελέχωση:

Επιστημονική Διευθύντρια
Επιστημονική Συνεργάτις