Φυσικοθεραπεία

Εξωτερικά Ιατρεία
Φυσικοθεραπευτής
Τηλεφωνικό κέντρο
210 618 4000

Η Φυσικοθεραπεία στο Νοσοκομείο

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη εκείνη που εφαρμόζει κατά επιλογή  «φυσικά μέσα» δηλαδή την θερμότητα, το ψύχος, το νερό, την μάλαξη, τον βελονισμό, αλλά και την κίνηση, θεραπευτικές τεχνικές κινητοποίησης και μεθόδους καθώς και την συνδρομή της τεχνολογίας σε μια θεραπευτική συνεδρία.  

Στόχος  της είναι η εξάλειψη του πόνου, η βελτίωση του κινητικού ελέγχου και της λειτουργικής ικανότητας καθώς και η πρόληψη των παραμορφώσεων από παρατεταμένη κλινοστασία ή κινητικό περιορισμό.

Η θεραπευτική άσκηση ενσωματωμένη σε κάθε συνεδρία, με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες ασκήσεις , έχει σαν σκοπό να εκπαιδεύσει τον τρόπο και την ποσότητα της άσκησης , για την διατήρηση στο μέγιστο, των θεραπευτικών αποτελεσμάτων. 

Οι Φυσικοθεραπευτές του τμήματος είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι στην καρδιοαναπνευστική υποστήριξη και σε τεχνικές/μεθόδους εκπαίδευσης της κίνησης και ελέγχου του πόνου, σύμφωνα με τη νόσο, την ηλικία και την δραστηριότητα του κάθε ασθενούς.

Σκοπός του τμήματος

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική παρέχει φροντίδα στους ασθενείς όλων των κλινικών και της ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ιατρούς και μετά από παραπομπή, ο Φυσιοθεραπευτής αξιολογεί τον ασθενή και εφαρμόζει πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικής και κινητικής αποκατάστασης σε όσους έχουν ανάγκη αυτής της υποστήριξης. Το πρόγραμμα παρέχεται για όσο χρόνο χρειαστεί, επί κλίνης στον χώρο νοσηλείας του ασθενούς. Σε χειρουργικούς ασθενείς όταν κληθεί, γίνεται προεγχειρητική προετοιμασία και μετεγχειρητική αποκατάσταση. 

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική στην Αθήνα λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και εκτάκτως, εφόσον είναι εφικτό. Καλέστε για περισσότερες πληροφορίες ή δείτε όλα τα διαθέσιμα Εξωτερικά Ιατρεία εδώ.

Στελέχωση