Main Menu

Δελτία Τύπου 2020

Όμιλος ΙΑΣΩ: Σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ

 

Σύμβαση με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το Ταμείο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό κλπ), υπέγραψε ο Όμιλος ΙΑΣΩ. Στο Ταμείο περίθαλψης και επικούρησης των δημοσιογράφων είναι ασφαλισμένοι πάνω από 30.000 μέλη.

Με βάση τη σύμβαση, τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ θα έχουν πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης τόσο στο ΙΑΣΩ όσο και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που βρίσκεται στη Λάρισα. 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ διαθέτει κορυφαίους γιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης, εφαρμόζοντας πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών.

Με βάση τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση, οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ θα έχουν στο εξής πλήρη κάλυψη των περιστατικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία) στο ΙΑΣΩ Αθήνας (Γενική, Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική) και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη Λάρισα, το οποίο καλύπτει την περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας.

ΙΑΣΩ: On Line Παρουσίαση Έναρξης  Αντικαπνιστικού Προγράμματος 'Help Her Quit'

 

To ΙΑΣΩ και η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής "Institute of Life ΙΑΣΩ" ανακοίνωσαν την επίσημη έναρξη του διετούς Αντικαπνιστικού Προγράμματος “Help Her Quit” διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για τον έλεγχο των συνεπειών του καπνίσματος (3rd Scientific Summit: Tobacco Harm Reduction, Novel products, Research and Policy www.nosmokesummit.org).

Την εκδήλωση άνοιξε η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις κ Ζωή Ράπτη. Την υπουργό καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Προέδρου ΔΣ του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιου Σταματίου και επιστημονικής επιτροπής HHQ, η συντονίστρια του προγράμματος Dr Κατερίνα Χαρβάλου, MD, τ. Επίκ. Καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης, Εθν. Εμπειρογνώμονας στην ΕΕ Υπεύθυνη Τμήματος IMRI. Ακολούθησαν με εισηγήσεις, οι κ.κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Μάκης Παπαταξιάρχης, Σύβουλος Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ και Δρ. Καλλιόπη Παπά, Aναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ Μαιευτικής Γυναικολογίας και Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γεν. Γραμματέας Υπ. Υγείας, Δημόσιας Υγείας, έστειλε μήνυμα υποστήριξης.

Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό, η συντονίστρια του HHQ Καθηγήτρια Αικατερίνη Χαρβάλου και ο κ. Θέμης Μαντζαβίνος, Αναπλ. Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστ. Υπεύθυνος ΜΙΥΑ "Institute of Life ΙΑΣΩ", Προέδρος Επιστημονικής Επιτροπής HHQ. Η κα. Catherine Georgopoulos, PHD, Βιολόγος, Ειδικός στη γυναικεία υγεία και τους γυναικολογικούς βιοδείκτες (Women's Health Specialist), ROCHE, Switzerland, έστειλε video-παρουσίαση. Εκ μέρους των νέων ιατρών πρέσβεων αντικαπνιστών (HHQ Ambassadors) απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Θεοδώρα Γεωργοπούλου, Ιατρός Ειδ. Καρδιολόγος, υποσχόμενη τη συμβολή των νέων ιατρών στο έργο. Αναφορά έγινε, στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής HHQ και σε περισσότερους από 30 επιφανείς Ευρωπαίους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που αν και δε μπορούν να παραστούν στηρίζουν το έργο.

Η κεντρική ομιλία του Καθηγητή κ. Θέμη Μαντζαβίνου, βασιζόμενη στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, εστιάστηκε στην επιβλαβή δράση του καπνού στο γυναικείο γεννητικό σύστημα. Η ομιλία του Δρ. Κώστα Κωσταρά, Μαιευτήρα /Γυναικολόγου, Ιδρυτικού Μέλους της Institute of Life ΙΑΣΩ, εξειδικευμένου στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, εστιάστηκε στην επίδραση του καπνού στον γυναικολογικό καρκίνο αλλά και στη γονιμότητα. Tέλος, την παρουσίαση του προγράμματος HHQ έκανε η Καθηγήτρια κα. Κατερίνα Χαρβάλου και ευχαρίστησε το χορηγό PMI Science, (www.pmiscience.com) για τη διακριτικότητα και το σεβασμό στο επιστημονικό έργο της ομάδας HHQ.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με παρεμβάσεις, από τους κ.κ. Δήμητρα Χούχουλα, Αν. Καθηγήτρια, Χημικό, Τμήμα τεχνολογίας τροφίμων Παν/μίου Δυτικής Αττικής, Δρ. Γεώργιο Ιατράκη, Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας, Τμήμα Μαιευτικής Παν/μίου Δυτικής Αττικής, Δρ. Ανδρέα Μεντή, Διευθυντή Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur και Δρ. Απόστολο Παπαλόη, Διευθυντή του Ερευνητικού Πειραματικού Κέντρου της ΕΛΠΕΝ.

Tο πρόγραμμα Help Her Quit (HHQ) υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία της Philip Morris Internatinal, Science (www.pmiscience.com).

Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα HHQ, https://hhquit.eu/

 

 

ΙΑΣΩ: Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας.  Μεταδίδουμε μόνο αγάπη πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές στο ΙΑΣΩ

 

Το ΙΑΣΩ, τονίζει την σημαντικότητα της σεξουαλικής υγείας και προσφέρει εξετάσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) σε προνομιακές τιμές.

Συγκεκριμένα προσφέρει τα εξής πακέτα:

  1. Έλεγχος για ΣΜΝ στην προνομιακή τιμή των 35€: Περιλαμβάνει έλεγχο για Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα και Μυκόπλασμα
  2. Έλεγχος για ΣΜΝ Plus στην προνομιακή τιμή των 90€: Περιλαμβάνει έλεγχο για Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα, Μυκόπλασμα, Γονόρροια, Αιμόφιλο, Έρπη, Σύφιλη, Τριχομονάδες

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στον -2 όροφο του ΙΑΣΩ, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 χωρίς ραντεβού και η προσφορά ισχύει έως 30/10/2020.

Οι εξετάσεις αφορούν σε γυναίκες και άνδρες. Γίνονται με τη μέθοδο PCR, η οποία παρέχει υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα, επιτρέποντας την ανίχνευση μικροοργανισμών (π.χ. ορισμένων ειδών μυκοπλασμάτων και σπειροχαιτών) που με συμβατικές μεθόδους δεν ανιχνεύονται.

ΙΑΣΩ: Παρουσίαση On Line Έναρξης  Αντικαπνιστικού Προγράμματος 'Help Her Quit'

 

To ΙΑΣΩ και η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής "Institute of Life ΙΑΣΩ" διοργανώνουν την επίσημη έναρξη του διετούς Αντικαπνιστικού Προγράμματος “Help Her Quit” η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για τον έλεγχο των συνεπειών του καπνίσματος (3rd Scientific Summit: Tobacco Harm Reduction, Novel products, Research and Policy www.nosmokesummit.org).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο Link: https://zoom.us/j/91287314462

Το ΙΑΣΩ αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα νοσοκομείου σε ευθυγράμμιση με την Εθνική αντικαπνιστική προσπάθεια και με την διακοπή καπνίσματος.

Κατά την έναρξη θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ.: Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Χειρουργός Ορθοπεδικός και Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ και διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Επίσης, Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Αικατερίνη Χαρβάλου, MD, τ. Επίκ. Καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης Εθν. Εμπειρογνώμονας στην ΕΕ Υπεύθυνη Τμήματος IMRI, Συντονίστρια HHQ, Θέμης Μαντζαβίνος, Αναπλ. Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστ. Υπεύθυνος ΜΙΥΑ "Institute of Life ΙΑΣΩ", Προέδρος Επιστημονικής Επιτροπής HHQ, Δρ Καλλιόπη Παπά, Aναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ Μαιευτικής Γυναικολογίας, Catherine Georgopoulos, PHD, Biologist, Women's Health Specialist, ROCHE, Switzerland, Dr Theodοra Georgopoulos, Junior HHQ ambassador.

Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα: https://hhquit.eu/

Για το πρόγραμμα της online παρουσίασης 'Έναρξη Αντικαπνιστικού Προγράμματος' δείτε εδώ

 

 

ΙΑΣΩ: Nέoς HR Director ο κ. Γεώργιος Κατωπόδης

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διοικητικής του ομάδας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ εντάσσει στο δυναμικό του τον κ. Γεώργιο Κατωπόδη.

Ο κ. Κατωπόδης αναλαμβάνει θέση HR Director, διαδεχόμενος την κα. Νότα Μπακαράκη, η οποία συνεχίζει από θέση ευθύνης.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ο κ. Κατωπόδης ανέλαβε επιτελικούς ρόλους, σε θέματα εργασιακών σχέσεων και οργανωτικής ανάπτυξης. Ειδικότερα, διατέλεσε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, ενώ από το 2018 έως σήμερα κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟPTIMA. Είναι πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Middlesex University Business School του Λονδίνου.

Με την πεποίθηση ότι ο κ. Κατωπόδης θα συντελέσει στη συνέχιση της επιτυχούς, μέχρι σήμερα πορείας του Ομίλου, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, η διοίκηση του Ομίλου τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα

ΙΑΣΩ Newsletter