ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Τα εμβόλια δια μέσου των αιώνων έχουν αποδείξει τη σημαντική συμβολή τους στην πρόληψη των λοιμωδών νόσων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η εξαφάνιση της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Τελευταίο επίτευγμα είναι η μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μετά την καθολική χρήση του εμβολίου έναντι του HPV.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα νεώτερα εμβόλια σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ενήλικες, οι έγκυες και θηλάζουσες, τα άτομα με νεοπλασματικά νοσήματα και εν γένει οι ανοσοκατασταλμένοι. Συγχρόνως, θα παρουσιαστούν τα οικονομικά οφέλη στην προληπτική ιατρική από την καθολική χρήση των εμβολίων. Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων, αλλά και σε όλο το προσωπικό που παρέχει φροντίδα δημόσιας υγείας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες εκλεκτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι κ.κ.: Κωσταντίνος Αθανασάκης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, Δήμητρα Καββαθά, Θεοδώτα Λιακοπούλου – Τσιτσιπή, Ευριπίδης Μπιλιράκης, Χρίστος Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Σαμάρκος, Μαρία Χίνη.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γεώργιος Σταματίου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στην κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολίων, για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία και στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, θα αναλύσει τα συμπεράσματα.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Ομίλου ΙΑΣΩ.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω Live Streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3rcFdzQ 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Εκδήλωση https://bit.ly/46j6XSc 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Νάνσυ Χριστοπούλου, Διευθύντρια MKT, Επικοινωνίας & CSR, Γενική Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ, τηλ.: 210 6383917, E-mail: [email protected]

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς
«Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»
  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

  Η 3η Ημερίδα για Γονείς του ΙΑΣΩ Παίδων   με θέμα «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε», θα πραγματοποιηθεί το   Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 , στις 09:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.  Η Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων συνεχίζει με επιτυχία τη διοργάνωση η...

  O Διακεκριμένος Γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης στο ΙΑΣΩ
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  O Διακεκριμένος Γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης στο ΙΑΣΩ

  Το ΙΑΣΩ στο πλαίσιο του Επιστημονικού Προγράμματος του Ομίλου έχει την τιμή κα...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα.
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα.

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με εν...