14 Οκτωβρίου

ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια»

Η Παθολογική Λοιμωξιολογική Κλινική του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Τα εμβόλια δια μέσου των αιώνων έχουν αποδείξει τη σημαντική συμβολή τους στην πρόληψη των λοιμωδών νόσων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η εξαφάνιση της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Τελευταίο επίτευγμα είναι η μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μετά την καθολική χρήση του εμβολίου έναντι του HPV.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα νεώτερα εμβόλια σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ενήλικες, οι έγκυες και θηλάζουσες, τα άτομα με νεοπλασματικά νοσήματα και εν γένει οι ανοσοκατασταλμένοι. Συγχρόνως, θα παρουσιαστούν τα οικονομικά οφέλη στην προληπτική ιατρική από την καθολική χρήση των εμβολίων. Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων, αλλά και σε όλο το προσωπικό που παρέχει φροντίδα δημόσιας υγείας.

Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, θα αναλύσει τα συμπεράσματα.

Συντονιστής είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Ομίλου ΙΑΣΩ.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω Live Streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3rcFdzQ

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στo τηλέφωνo 210 6383906 (Αθηνά Άντζου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων Ομίλου ΙΑΣΩ). Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

 

  • 17 Οκτωβρίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Επιστημονική Συνάντηση της Μονάδας IVF - Institute of Life ΙΑΣΩ
  • 13 Οκτωβρίου
    Γενική Κλινική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

Δείτε Επίσης

25 Ιουνίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

Επιστημονική Συνάντηση της Μονάδας IVF - Institute of Life ΙΑΣΩ

Δείτε τις εκδηλώσεις