Vegan Maternity Care

Vegan Maternity Care
Τηλέφωνο τμήματος
210 6383915

Το Τμήμα “Vegan Maternity Care”, παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση, υποστήριξη και παρακολούθηση χορτοφάγων και αυστηρά χορτοφάγων - vegan εγκύων. Είναι γνωστό ότι η vegan διατροφή συντελεί στην ομαλή έκβαση της κύησης και πιο συγκεκριμένα με τη διατήρηση ικανοποιητικού σωματικού βάρους μειώνονται οι κίνδυνοι για ανάπτυξη διαβήτη κυήσεως, προεκλαμψίας αλλά και αποφυγή  διενέργειας αυξημένου ποσοστού καισαρικών τομών.

Το Τμήμα απαρτίζεται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες όπως Μαιευτήρα/ Γυναικολόγο και ομάδα εξειδικευμένων διατροφολόγων του Τμήματος Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ οι οποίοι βρίσκονται εδώ για να στηρίξουν, να ενδυναμώσουν και να εμψυχώσουν τις γυναίκες που θα απευθυνθούν σε εμάς.

Γνωρίζουμε από καιρό ότι μία δίαιτα που επικεντρώνεται σε φυτικά τρόφιμα - φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους - μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου. Ακόμα και σε έρευνες που αφορούν την μεσογειακή διατροφή, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής προέρχονται κατά βάση από τα φυτά.

Στην πραγματικότητα, μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με βάση τα φυτά είναι η μόνη δίαιτα που έχει αποδειχθεί ότι πραγματικά αναστρέφει την εγκατεστημένη στεφανιαία νόσο. Έχει επίσης φανεί ότι αναστρέφει τον διαβήτη τύπου 2, επιτρέπει την αποτελεσματική και διαρκή απώλεια βάρους χωρίς έλεγχο μερίδας ή άσκηση και αναστέλλει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε πρώιμο στάδιο σύμφωνα με έρευνες.

Επιπλέον, μία μη επεξεργασμένη vegan διατροφή μπορεί και υποστηρίζει την ψυχική υγεία καθώς επηρεάζει την υγεία των βακτηρίων του εντέρου μας, τα οποία παράγουν πολλές από τις νευροδιαβιβαστές/ορμόνες που είναι ενεργές στον εγκέφαλο.

 

Ποιοι είναι οι Στόχοι μας:

 • Ενημέρωση

  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε τα νέα ιατρικά δρώμενα αλλά και τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα της υγιεινής διατροφής και της υιοθέτησης ενός πραγματικά ευεργετικού τρόπου ζωής μέσω μιας χορτοφαγικής διατροφής.
 • Έμπνευση - Παρακίνηση

  Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με τα τεράστια οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής. Αυτά είναι:

  1. Αύξηση επιπέδων ενέργειας κατά την καθημερινή δραστηριότητα
  2. Αύξηση προσδόκιμου ορίου ζωής με ταυτόχρονη αύξηση της ποιότητας των χρόνων αυτών
  3. Μείωση καρδιοαγγειακών επεισοδίων
  4. Μείωση διαβήτη τύπου 2
  5. Μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης κάποιων μορφών καρκίνου (μαστού, εντέρου, προστάτη)
 • Συνειδητοποίηση

  Ένας ακόμα πολύ σημαντικός στόχος μας είναι η συνειδητοποίηση από την πλευρά της ασθενούς σχετικά με την τεράστια δύναμη που η ίδια έχει αποσκοπώντας στην καλύτερη έκβαση της περίπτωσης της.

  Για παράδειγμα, η επίτοκος καλείται να συνειδητοποιήσει ότι μόνο μέσω της ενεργητικής συμμετοχής της ίδιας καθώς και του συντρόφου της, θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για αυτήν και το μωρό της και επομένως αναλογεί στο ζευγάρι μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης από αυτό που ίσως αρχικά θεωρούσαν.

  Επιζητούμε ανθρώπους που κατόπιν πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης τους από τους επαγγελματίες υγείας να αναλαμβάνουν διαδραστικό ρόλο. Υψίστης σημασίας θεωρούμε ότι είναι η σχέση ιατρού - ασθενούς. Ο/η ιατρός καλείται να είναι αρωγός της ενεργής προσπάθειας της ασθενούς να επιτύχει τους στόχους της.

 • Πρωταρχική και πρωτογενής πρόληψη

  Όταν αναφερόμαστε στην πρωταρχική πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου με κυρίαρχο τον καρκίνο των μαστών, εννοούμε την αποφυγή τρόπων ζωής που συνεισφέρουν στην αύξηση του κινδύνου και όταν αναφερόμαστε στην πρωτογενή εννοούμε τον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου.

  Έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες που καταναλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχονται στις μη επεξεργασμένες φυτικές τροφές, τόσο μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν για νόσηση απο καρκίνο με τη μερίδα του λέοντος να διεκδικούν για αυτό τον σκοπό η βιταμίνη C, η Β-καροτίνη και το Σελήνιο. Ειδικότερα για την παρεμπόδιση της ανάπτυξης καρκίνου των μαστών, μεγίστης σημασίας ρόλο έχει η κατανάλωση φυτικών ινών διότι βοηθούν στην εξάλειψη των υπερβολικών οιστρογόνων.

Το Vegan Maternity Department Care απευθύνεται:

 • Σε όσες γυναίκες χαρακτηρίζονται από ανοικτό τρόπο σκέψης και διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες οι οποίες πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα επομένως και η αντιμετώπιση της υγείας του θα πρέπει να γίνεται μέσω ενός ολιστικού τρόπου προσέγγισης σε πλήρη εναρμόνιση βέβαια με τις πολύτιμες γνώσεις της κλασικής ιατρικής ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 • Σε εκείνες οι οποίες ακολουθούν χορτοφαγική - Vegetarian διατροφή.
 • Σε όσες γυναίκες ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική - Vegan διατροφή

Η συμβολή του ΙΑΣΩ στην υποστήριξη μίας νέας γενιάς ευαισθητοποιημένων πολιτών που ασχολούνται με την εξάπλωση της vegan διατροφής και τρόπου ζωής και την ενημέρωση του κοινού προβάλλοντας το μοντέλο και την ομορφιά μιας ειρηνικής ζωής και διατροφής είναι πιο σημαντική από ποτέ. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την υγεία των ασθενών, του προσωπικού και των επισκεπτών, παρέχοντας μία ποικιλία φυτικών γευμάτων και εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για την υγεία και την βιωσιμότητα του πλανήτη.

Υπεύθυνη τμήματος