Γυναικολογικοί Υπέρηχοι

Γυναικολογική Κλινική
Μαιευτικοί & Γυναικολογικοί Υπέρηχοι
Στο Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων του ΙΑΣΩ πραγματοποιούνται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις υπερηχογραφίας που αφορούν στη γυναίκα. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται Μαιευτικοί & Γυναικολογικοί Υπέρηχοι όπου εντοπίζονται παθήσεις της μήτρας, των σαλπίγγων και των ωοθηκών.

Το Τμήμα στελεχώνεται από πλήρως εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό με υπερηχογραφικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Οι εξετάσεις απεικόνισης γίνονται αυθημερόν και είναι υψηλής αξιοπιστίας. Με την χρήση υπερήχων τρισδιάστατης και τετραδιάστατης τεχνολογίας γίνεται εφικτή η έγκαιρη πρόγνωση παθήσεων της μήτρας και των ωοθηκών (3D Doppler, 3D υδρουπερηχογραφία) και διερεύνηση της γυναικείας υπογονιμότητας (Hycosy, Hyfosy). Το σύστημα μηχανοργάνωσης της Κλινικής επιτρέπει την αποθήκευση όλων των εξετάσεων, ανά περίπτωση, ώστε, εάν χρειαστεί, αυτές να αναζητηθούν με ευκολία και ταχύτητα και να είναι στη διάθεση του θεράποντα ιατρού και του ασθενή.

Όλες οι εξετάσεις γίνονται σε ενιαίο χώρο στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, με άμεση εξυπηρέτηση.  

Για εξετάσεις γυναικολογικών υπερήχων παρέχεται πλήρη κάλυψη όλων των έκτακτων περιστατικών με εφημερίες όλο το 24ωρο.
 • Τρισδιάστατη υδροϋστεροϋπερηχογραφία

  Σύγχρονη μέθοδος εκτίμησης της κοιλότητας της μήτρας και διάγνωσης μορφωμάτων του ενδομητρίου (πολύποδες, ινομυώματα και ενδομητρικές συμφύσεις). Αποτελεί εξέταση καλώς ανεκτή από την γυναίκα, σύντομης χρονικής διάρκειας (περίπου 15 λεπτά) και με ιδιαίτερη διαγνωστική αξία εφάμιλλη της διαγνωστικής υστεροσκόπησης, αφού εντοπίζει την βλάβη σε οποιοδήποτε σημείο της κοιλότητας της μήτρας.

  Η εξέταση είναι απλή και γίνεται μέσω ειδικού καθετήρα, που τοποθετείται στον τράχηλο και εγχύεται φυσιολογικός ορός. Η πολυεπίπεδη παρουσίαση των εικόνων που ακολουθούν είναι ικανές να θέσουν την διάγνωση.
 • Υπερηχο-σαλπιγγογραφία με τη χρήση αφρού (HY.FO.SY)

  Η Υπερηχο-σαλπιγγογραφία είναι η εξέλιξη της κλασικής Υστεροσαλπιγγογραφίας. Μια αποτελεσματική, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος για τη διερεύνηση της γυναικείας γονιμότητας.

  Με το ExEm Foam KIT μπορούμε να ελέγξουμε τη διαπερατότητα των σαλπίγγων μέσω υπερηχογραφικής απεικόνισης, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία.

  Η εξέταση γίνεται μετά το γυναικολογικό υπερηχογράφημα, στην παραγωγική, ή πρώτη φάση του κύκλου. Για να γίνει η εξέταση θα πρέπει να έχει τελειώσει η περίοδος σας και να βρίσκεστε πριν την ωορρηξία. Θα ερωτηθείτε, λοιπόν για την ημερομηνία της τελευταίας εμμήνου ρύσεως, τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και τη διάρκεια του κύκλου σας.

  Ο αφρός αποτελείται από αδρανή πολυσακχαρίτη (κυτταρίνη), γλυκερόλη και αποστειρωμένο νερό για εγχύσεις και δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας.

  Πώς γίνεται;
  Η προετοιμασία που συστήνεται είναι η ίδια με εκείνη του τεστ ΠΑΠ. Θα τοποθετηθεί κολποδιαστολέας και στη συνέχεια ένας μικρός, λεπτός και μαλακός καθετήρας από τον οποίο θα γίνει έγχυση του αφρού στην κοιλότητα της μήτρας. Ο καθετήρας είναι ατραυματικός, δεν θα προκαλέσει πόνο ή εκδορές στον τράχηλό σας. Ο καθετήρας θα παραμείνει για όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

  Στη συνέχεια ο κολποδιαστολέας θα αφαιρεθεί, και θα εισαχθεί η κεφαλή για το διακολπικό υπερηχογράφημα. Με την έναρξη της απεικόνισης θα ξεκινήσει και η έγχυση του αφρού.

  Μετά την εξέταση επιστρέφετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
 • Τρισδιάστατη Υπερηχογραφία στην Γυναικολογία

  Ο τρισδιάστατος υπέρηχος είναι μία σύγχρονη εξέλιξη του απλού (δύο διαστάσεων) υπερήχου και παρέχει ευκρινέστερη ανάλυση του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Η τρισδιάστατη απεικόνιση των οργάνων της γυναικείας πυέλου παρέχει επαρκείς πληροφορίες των διαφόρων παθήσεων της μήτρας. Είναι εξέταση χαμαηλού οικονομικού κόστους, ανώδυνη, αποφεύγεται η ταλαιπωρία της γυναίκας (διαρκεί περίπου 10 λεπτά) και αρκετές φορές φαίνεται να είναι αποτελεσματικότερη, έναντι άλλων διαγνωστικών μεθόδων (αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία).

  Που χρησιμεύει η τρισδιάστατη υπερηχογραφία;

  • Στην ευκρινέστερη διάγνωση καλοήθων παθήσεων της μήτρας (ινομυώματα, αδενομύωση, πολύποδες, συμφύσεις).
  • Στην ανίχνευση και διερεύνηση μορφωμάτων των ωοθηκών και σαλπίγγων (κύστης ωοθηκών και σαλπίγγων).
  • Στην πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου μήτρας, ωοθηκών και σαλπίγγων.
  • Στην έγκαιρη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης (εξωμήτρια κύηση, μύλη κύηση).
  • Στον έλεγχο της γυναικείας υπογονιμότητας με την πληρέστερη εκτίμηση της μήτρας για διαπλαστικές ανωμαλίες.
  • Στη σωστή επιλογή και σχεδιασμό χειρουργικής επέμβασης από τον Ιατρό ανάλογε με το αίτιο.

Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Ωράριο λειτουργίας: