Ωτορινολαρυγγολογικό

Εξωτερικά Ιατρεία
Ωτορινολαρυγγολογικό

Στο εξωτερικό ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική πραγματοποιείται κλινική εξέταση ώτων, ρινός, φάρυγγος, λάρυγγος, σιελογόνων αδένων και τραχήλου. Πραγματοποιούνται οι εξετάσεις: ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα - έλεγχος ακουστικών αντανακλαστικών, ωτοακουστικές εκπομπές, ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους, θερμός - ψυχρός διακλυσμός, ηλεκτρονυσταγμογραφία. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενδοσκοπικού ελέγχου των περιοχών της ρινός, του ρινοφάρυγγος και του λάρυγγος με εύκαμπτο και άκαμπτο ενδοσκόπιο και φωτογραφική καταγραφή των ευρημάτων.

 

Νευρο-ωτολογικό Εργαστήριο

Το Νευρο-ωτολογικό Εργαστήριο του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική εξειδικεύεται στην διερεύνηση και αντιμετώπιση παθήσεων του εσωτερικού ωτός (λαβυρινθικές παθήσεις) που μπορεί να προκαλέσουν συμπτωματολογία εμβοών, βαρηκοϊας και ζάλης, αστάθειας, ιλίγγου.

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο ακοογράφο και τυμπανογράφο για την αντικειμενική μέτρηση της ακοής, ενώ διαθέτει και μηχανήματα που πραγματοποιούν αντικειμενικές εξετάσεις του οπισθίου λαβυρίνθου. Τα Ακουστικά Προκλητά Δυναμικά Εγκεφαλικού Στελέχους, μας δίνουν πληροφορίες σε παθήσεις με συμπτώματα ιλίγγου, βαρηκοϊας και εμβοών, ενώ το Βιντεονυσταγμογράφημα, το οποίο πραγματοποιείται με βιντεονυσταγμογράφο τελευταίας τεχνολογίας, αποτελεί την πιο διαδεδομένη εξέταση παγκοσμίως που βοηθά στην διάγνωση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων ιλίγγου, ζάλης και αστάθειας.

Δημιουργήθηκε από τον Δρ. Παύλο Μαραγκουδάκη, (Καθηγητή ΩΡΛ, ΕΚΠΑ) στα τέλη του 2021, με Υπεύθυνο τον Δρ. Γεώργιο Κορρέ, ο οποίος διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία στο αντικείμενο της Νευρο-ωτολογίας, έχοντας θητεύσει σε κέντρα αναφοράς του εξωτερικού (University College London) αλλά και εντός της Ελλάδος (ΠΓΝ Αττικόν).

Το Ωτορινολαρυγγολογικό Εξωτερικό Ιατρείο του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική στην Αθήνα λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και εκτάκτως, εφόσον είναι εφικτό. Καλέστε για περισσότερες πληροφορίες ή δείτε όλα τα διαθέσιμα Εξωτερικά Ιατρεία εδώ.

Πληροφορίες

Τηλέφωνα τμήματος:

Ώρες λειτουργίας: