Λαπαροσκοπική Χειρουργική στη Γυναικολογία Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ

Λαπαροσκοπική Χειρουργική στη Γυναικολογία Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής  του ΙΑΣΩ Εμμανουήλ Διακομανώλης, Καθηγητής Μαιευτικής /Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ

 

Η εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο χώρο της ιατρικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν γρήγορη και εντυπωσιακή. Η εμπειρία που αποκτήθηκε το χρονικό αυτό διάστημα, είχε σαν αποτέλεσμα την επιλογή της λαπαροσκοπικής χειρουργικής για την εκτέλεση διαφόρων γυναικολογικών επεμβάσεων αντί της παραδοσιακής συμβατικής χειρουργικής. Νέες τεχνολογίες προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στο χειρουργικό πεδίο και ακρίβεια στη χειρουργική εκτέλεση.

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε σχέση με την ανοιχτή χειρουργική, περιλαμβάνουν μικρές χειρουργικές τομές, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, περιορισμένο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο, λιγότερες επιπλοκές και ταχύτερη ανάρρωση.

Η εκπαίδευση στις νέες χειρουργικές τεχνικές αποτελεί υπέρτατη ανάγκη και πρόκληση για ένα νέο χειρουργό. Σε σύγκριση με ένα ανοικτό χειρουργικό πεδίο, η λαπαπαροσκοπική χειρουργική εκτελείται μέσω μικρών χειρουργικών τομών, οι οποίες επιτρέπουν την είσοδο κάμερας και ειδικών εργαλείων, που απαιτούν σύνθετους χειρουργικούς χειρισμούς.

Η καθιέρωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως αυτό που οργανώθηκε από το τμήμα λαπαροσκοπικής χειρουργικής του ΙΑΣΩ, προάγει την εκπαίδευση και καθιστά τη λαπαροσκοπική χειρουργική προσιτή και ασφαλέστερη για την ασθενή.

Το τμήμα λαπαροσκοπικής χειρουργικής της κλινικής μας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα στη χώρα μας, με οκτώ πλήρως ανεπτυγμένα και άριστα εξοπλισμένα χειρουργεία.

Το σεμινάριο κάλυψε ενδιαφέροντα θέματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής με εκπαιδευτές διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλεσμένους ομιλητές.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ όλους τους ιατρούς του τμήματος λαπαροσκοπικής χειρουργικής του ΙΑΣΩ για την οργάνωση του σεμιναρίου και να ευχαριστήσω τους ομιλητές και τους ιατρούς που συμμετείχαν στην επιστημονική αυτή εκδήλωση.

Το ΙΑΣΩ υποστηρίζει και θα υποστηρίζει στο μέλλον τις επιστημονικές αυτές πρωτοβουλίες των στελεχών του.

Προσωπικά, θα εργασθώ για να καθιερωθεί η επιτυχημένη αυτή επιστημονική εκδήλωση σαν ένα ελεύθερο forum ανταλλαγής απόψεων, εκπαίδευσης και ενημέρωσης των νέων γυναικολόγων στις προκλήσεις και εξελίξεις της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη σύγχρονη γυναικολογία.

 

Συντάκτης Άρθρου

ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Δείτε κι άλλα άρθρα του ιατρού