Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

 

Το ΙΑΣΩ εγκαινίασε το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

 • Η επένδυση ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ
 • Δωρεάν διαγνωστική και χειρουργική θεραπεία για 18 γυναίκες ετησίως

Το ΙΑΣΩ, με γνώμονα την καλύτερη φροντίδα της γυναίκας, δημιούργησε το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες στεγάζουν την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού, δημιουργήθηκαν στην “καρδιά” της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία σε κάθε γυναίκα.

Η επένδυση ξεπέρασε το 1,5 εκατ. Ευρώ και αφορά σε νέες εγκαταστάσεις επιφάνειας 1000 τ.μ. καθώς και σε υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Κέντρο Μαστού παρέχει άριστη ιατρική φροντίδα από εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες με ειδική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες επισκέπτονται το Κέντρο και πραγματοποιούνται περισσότερα από 2.000 χειρουργεία.

Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας. Διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού. Πλαισιώνεται από όλα τα απαραίτητα Τμήματα του ΙΑΣΩ και είναι σε άμεση συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, πλαστικούς χειρουργούς.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Απεικονίσεων και τους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες παρέχεται άριστη διάγνωση καθώς και η δυνατότητα διάγνωσης πολύ μικρών καρκίνων. Η διάγνωση καρκίνων μερικών χιλιοστών είναι υψίστης σημασίας. Το αποτέλεσμα της θεραπείας τέτοιων όγκων είναι σχεδόν πάντα η ίαση.

Στο πλαίσιο, δε, του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας», το ΙΑΣΩ πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά. Την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Dr. Γ. Σταματίου, η κλινική προχωρά μετά από το απαραίτητο screening, σε παροχή απολύτως δωρεάν διαγνωστικής και χειρουργικής θεραπείας σε 18 γυναίκες ετησίως.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις ασθενείς και τις οικογένειές τους με τη διενέργεια γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακών ελέγχων από εξειδικευμένους γενετιστές που προσεγγίζουν την πιθανότητα κληρονομικότητας του καρκίνου του μαστού.

Οι ασθενείς με Λεμφοίδημα παρακολουθούνται από ομάδα ειδικών φυσικοθεραπευτών και ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη των ασθενών με την βοήθεια ειδικών ψυχοθεραπευτών.

Επιπλέον, το Κέντρο Μαστού διαθέτει Μονάδα επιμέτρησης γυναικών μεγάλου κινδύνου για Καρκίνο Μαστού, Μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης με ειδική ψυχο-ογκολόγο, Τμήμα στατιστικών αναλύσεων και Εσωτερικό Ογκολογικό Συμβούλιο. Το Ογκολογικό Συμβούλιο παρουσία ιατρών όλων των ειδικοτήτων συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα όπου αποφασίζεται ο περαιτέρω θεραπευτικός χειρισμός βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (εξατομικευμένη θεραπεία).

Στο Κέντρο μαστού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ειδικές ομάδες ασθενών όπως:

 • Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω των 35 ετών
 • Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της κυήσεως
 • Οι άτοκες νεαρές ασθενείς όπου δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με στόχο να μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά την θεραπεία τους και κατά τον χρόνο που θα το επιτρέπει η γενική τους κατάσταση
 • Ασθενείς που ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν. Παρακολουθούνται ειδικά σε συνεργασία με το τμήμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών είναι εξαιρετικά. Την τελευταία τριετία έχουν γεννηθεί περίπου 50 παιδιά η μητέρα των οποίων νόσησε από καρκίνο μαστού

Στο κέντρο μαστού επιτελείται και αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό (επεμβατικό, χειρουργικό) επίπεδο.

Οι κλινικές διοργανώνουν πολύ σημαντικά συνέδρια, θεσμούς στην επιστημονική κοινότητα.

Χαιρετισμός - Ομιλία Dr. Γεώργιου Σταματίου
Προέδρου Ομίλου ΙΑΣΩ

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, Καλώς ήρθατε.

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά, να σας έχουμε σήμερα κοντά μας, για να σας παρουσιάσουμε το Νέο Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ.

Ο στόχος που θέσαμε ως Διοίκηση, να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο Κέντρο Μαστού, στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία της Α’ και η Β’ Κλινικής Μαστού στην καρδιά του ΙΑΣΩ, της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη.

Η φροντίδα της γυναίκας είναι στο DNA μας και κύριο μέλημα μας, είναι κάθε γυναίκα που επισκέπτεται το ΙΑΣΩ, να απολαμβάνει κορυφαίες υπηρεσίες υγείας σε ένα περιβάλλον που της προσφέρει απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια.

Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ παρέχει την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας του Ομίλου ΙΑΣΩ προσφέροντας σύγχρονη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση και στα πλέον σύνθετα προβλήματα του μαστού.

Το ΙΑΣΩ επενδύει και καινοτομεί με τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία των ασθενών παρέχοντας ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού αλλά και αποκατάστασή του όποτε αυτό απαιτείται.

Το νέο κέντρο μαστού διαθέτει δύο υπερσύγχρονους Μαστογράφους καθώς και τον πιο εξελιγμένο Μαγνητικό Τομογράφο 3 TESLA που πρόσφατα εγκαταστάθηκε. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι είμαστε η μόνη Κλινική που διαθέτει τέσσερις Γραμμικούς επιταχυντές.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το κορυφαίο επιστημονικό δυναμικό που έκανε το όραμα μας πραγματικότητα. Να ευχαριστήσω τις κορυφαίες ιατρικές ομάδες όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, που κάθε μέρα αφιερώνουν την ζωή τους στην φροντίδα της γυναίκας.

Ευχαριστώ θερμά, τον κ. Αντώνη Κεραμόπουλλο, Διευθυντή της Α’ Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ και φυσικά όλη την ομάδα του, που έχει στηρίξει το ΙΑΣΩ από την ίδρυσή του.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, Διευθυντή της Β’ Κλινικής Μαστού και την ομάδα του που εντάχθηκαν στο δυναμικό μας οδηγώντας στην πρωτιά το ΙΑΣΩ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που υποστηρίζουν το Κέντρο μας, ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, γυναικολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. Τέλος, ευχαριστώ το διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που καθημερινά συμβάλλει στο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς που εμπιστεύονται σ εμάς το ύψιστο αγαθό της υγείας τους.

Συνέντευξη Τύπου Κέντρου Μαστού 2019

Παρουσίαση κέντρου Χριστίνα Ταμπουρέα
Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνεργάτες, ……καλώς ήρθατε , σήμερα, στο ΙΑΣΩ εγκαινιάζουμε το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα… μία επένδυση η οποία έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 1000τμ.

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζουν την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία σε κάθε γυναίκα.

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο µε μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής δόσης ακτινοβολίας. Διαθέτουμε δύο σύγχρονους Ψηφιακούς Μαστογράφους, ο ένας εκ των οποίων εκτελεί και τεχνική Τομοσύνθεσης.

Διαθέτουμε εξειδικευμένα μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας και ευκρίνειας που ενσωματώνουν τεχνικές ελαστογραφίας Shearwave καθώς και στερεοτακτικού εντοπισμού και βιοψίας (mammotome).

Επιπλέον, με τον νέο Μαγνητικό Τομογράφο 3 TESLA εκτελούμε μαγνητικές τομογραφίες μαστού μεγάλης ακρίβειας.

Πραγματοποιούνται οι πιο σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν από τους διευθυντές των κλινικών μας.

Από το 2017 το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Είναι γνωστό ότι στο ΙΑΣΩ διατηρούμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας». Μέσα σε αυτό έχουμε εντάξει και το κέντρο μαστού με την προσφορά δωρεάν χειρουργικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού σε γυναίκες οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Θυμίζω…το 2015 στον μήνα μαστού, με το μήνυμα «δώσε προτεραιότητα», πρωτοπορούμε για ακόμα μια φορά στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών και δίνουμε 8 δωρεάν χειρουργεία μαστού.

Δεν θα μπορούσε το μεγαλύτερο κέντρο μαστού στην Ελλάδα να μην πρωτοπορήσει για ακόμα μια φορά. Την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ Σταματίου, προχωράμε σε σταθερή ετήσια βάση, και μετά από το απαραίτητο screening, να γίνονται δεκτές 18 γυναίκες για την απολύτως δωρεάν διαγνωστική και χειρουργική θεραπεία τους. Απόλυτοι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας πάντα οι γιατροί μας καθώς και όλο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

 

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα Μετά το κόψιμο της κορδέλας, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου με τους Διευθυντές της Α’ και Β’ Κλινικής του Κέντρου Μαστού. Από αριστερά οι κ.κ. Δ. Μπαλτάς, Γ. Ξεπαπαδάκης, Δ. Γροσομανίδης, Επιμελητής Β’ Κλινικής Μαστού, Ν. Μπρεδάκης, Δρ. Γ. Σταματίου, Α. Κεραμόπουλλος.

 

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

 

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα Από αριστερά οι κ.κ. Λ. Μπεθάνη, Δημοσιογράφος, Συντονίστρια της Συνέντευξης Τύπου, Χ. Ταμπουρέα, CCO Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γ. Σταματίου, Πρόεδρος Ομίλου ΙΑΣΩ, Α. Κεραμόπουλλος, Υπεύθυνος Α’ Κλινικής Μαστού, Γ. Ξεπαπαδάκης, Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού.

 

13/11/2019 - ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού

  Το ΙΑΣΩ, η μεγαλύτερη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη στο πλ...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ακούστε την καρδιά σας και χαρίστε της τον απαραίτητο προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε προνομιακή τιμή!
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ακούστε την καρδιά σας και χαρίστε της τον απαραίτητο προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε προνομιακή τιμή!

  Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και θέλοντας ν...

  ΙΑΣΩ: Συνέδριο για την Μαιευτική Αιμορραγία και τον Διεισδυτικό Πλακούντα
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  ΙΑΣΩ: Συνέδριο για την Μαιευτική Αιμορραγία και τον Διεισδυτικό Πλακούντα

  Το ΙΑΣΩ με το Τμήμα Αντιμετώπισης Επιπωματικού & Διεισδυτικού πλακούντα κα...