Οικονομικά Αποτελέσματα ΙΑΣΩ Α' Εξάμηνο 2018

Οικονομικά Αποτελέσματα ΙΑΣΩ Α' Εξάμηνο 2018

Οικονομικά Αποτελέσματα ΙΑΣΩ Α' Εξάμηνο 2018

Αύξηση στα κέρδη πριν και μετά από φόρους του Ομίλου

Αύξηση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ΙΑΣΩ κατά το Α’ εξάμηνο του 2018

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2018 για τον Όμιλο και την εταιρεία ΙΑΣΩ, όπως προκύπτουν από τις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την επισήμανση ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα εμπεριέχουν μόνο το 1ο τρίμηνο της ΙΑΣΩ General ενώ τα αποτελέσματα του 2017 έχουν ενσωματωμένα 1ο και 2ο τρίμηνο και ως εκ τούτου δεν είναι ομοειδή και συγκρίσιμα, είναι τα ακόλουθα:

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw-back, ανήλθε το πρώτο 6μηνο 2018 στα 55,35 εκατ. ευρώ, έναντι 61,42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 9,88%. Η μείωση οφείλεται στη ως άνω αναφερόμενη διαφορά ενσωμάτωσης μεταξύ των ετών 2018 & 2017.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 17,27% και ανήλθαν στα 12,51 εκατ. ευρώ από 15,12 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η μείωση οφείλεται στη ως άνω αναφερόμενη διαφορά ενσωμάτωσης μεταξύ των ετών 2018 & 2017.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ(EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 14,04% και ανήλθαν στα 14,04 εκατ. ευρώ από 16,33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η μείωση οφείλεται στη ως άνω αναφερόμενη διαφορά ενσωμάτωσης μεταξύ των ετών 2018 & 2017.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ & ΦΟΡΩΝ (EBIT): Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) κατέγραψαν πτώση κατά 15,37%, διαμορφούμενα στα 9,70 εκατ. ευρώ από 11,46 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017. Η μείωση οφείλεται στη ως άνω αναφερόμενη διαφορά ενσωμάτωσης μεταξύ των ετών 2018 & 2017.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 14,14 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 59,14%, λόγω του λογιστικού οφέλους από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 11,26 εκατ. ευρώ, από 5,82 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο κατά 93,42%, τα οποία επίσης επηρεάστηκαν θετικά από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

Τα μεγέθη της μητρικής εταιρίας ΙΑΣΩ διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw-back, ανήλθε το πρώτο 6μηνο 2018 στα 37,68 εκατ. ευρώ, έναντι 34,72 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο κατά 8,51%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 11,18 εκατ. ευρώ από 11,17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ(EBITDA): Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,19% και ανήλθαν στα 12,63 εκατ. ευρώ από 12,36 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ & ΦΟΡΩΝ (EBIT): Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) κατέγραψαν άνοδο κατά 1,87%, διαμορφούμενα στα 10,22 εκατ. ευρώ από 10,03 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 8,95 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 1,23%. Τα αποτελέσματα αυτά επιβαρύνθηκαν από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 6,25 εκατ. ευρώ, από 6,42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας πτώση κατά 2,69%. Τα αποτελέσματα αυτά επιβαρύνθηκαν από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Δρ Γεώργιος Σταματίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στα μεγέθη μας ο ΕΟΠΥΥ που συνεχίζει να επιβάλλει υψηλά ποσοστά περικοπών, Rebate & Claw back είναι βελτιωμένα, σαφώς καλύτερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και υποστηρίζουν τις προσδοκίες μας για μεγαλύτερες βελτιώσεις στο μέλλον. Στο A΄ εξάμηνο υλοποιήσαμε την στρατηγική μας απόφαση για επικέντρωση στο core business του Ομίλου που είναι η γυναικολογία-μαιευτική.

Επιπρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ΙΑΣΩ General, ο καθαρός δανεισμός σε επίπεδο Ομίλου διαμορφώνεται στα 97,5 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής στα 31,3 εκατ. ευρώ.

Η επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, από την διοίκηση, το στελεχιακό δυναμικό, τους γιατρών και τους εργαζομένους. Σε όλους μάλιστα αυτούς, εκφράζω θερμές ευχαριστίες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, στους πελάτες μας που εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες των εταιρειών του Ομίλου μας».

 

Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της εταιρείας (www.groupiaso.gr)

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Παπαδής, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ομίλου ΙΑΣΩ τηλ. 210.6184802, 6944-346076, Ε-mail: [email protected] και
Νάνσυ Χριστοπούλου, Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ, 210 6383917, E-mail: [email protected]

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Το πρώτο Υβριδικό Κέντρο Αντιμετώπισης της Λιθίασης του Ουροποιητικού στην Ελλάδα
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Το πρώτο Υβριδικό Κέντρο Αντιμετώπισης της Λιθίασης του Ουροποιητικού στην Ελλάδα

  Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, διαθέτει τον τελευταίας γενιάς Εξωσωματικό Λιθοτρίπ...

  Institute of Life – ΙΑΣΩ: Παγκόσμια αναγνώριση για την ερευνητική ομάδα της Institute of Life – ΙΑΣΩ, της Embryotools, της Juno Genetics, του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον και του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Institute of Life – ΙΑΣΩ: Παγκόσμια αναγνώριση για την ερευνητική ομάδα της Institute of Life – ΙΑΣΩ, της Embryotools, της Juno Genetics, του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον και του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

  Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Fertility Sterility της Αμερικανικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής (ASRM) δημοσίευσε τα αποτε...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 25 Check Up δώρο για την Ημέρα της Γυναίκας
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 25 Check Up δώρο για την Ημέρα της Γυναίκας

  Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ αγκαλιάζει την μοναδικότητα της κάθε γυναίκας με αγάπ...