Απάντηση στα καταγγελόμενα από τον αν. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη

Απάντηση στα καταγγελόμενα από τον αν. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου Εταιρείας ΙΑΣΩ ΑΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΑΣΩ ΑΕ

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ανέφερε ότι η εταιρεία ΙΑΣΩ συγκριτικά μάλιστα με άλλες εταιρείες - κλινικές «σοβαρές», είχε χαμηλό ποσοστό επιστροφής - CLAW BACK μεγέθους 7%. Παράλληλα αυτό το συνδύασε με διάφορα ανήκουστα και πρωτάκουστα δήθεν στοιχεία για Υπουργό και μάλιστα Υγείας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τόσο τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό, τους Βουλευτές που συμμετείχαν στη συζήτηση όσο και τους τηλεθεατές, ότι όσα αναφέρθηκαν προσβάλλουν την εταιρεία μας, τη νοημοσύνη μας και το κοινό αίσθημα - κοινό νου. Γιατί όσα ανέφερε απέχουν πλήρως από την πραγματικότητα. Αγνοεί παντελώς την ουσία και τα άλλα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτό το ποσοστό του CLAWBACK, που είναι 7,96%. Σήμερα εμείς αρκούμαστε να πούμε ότι αφενός μεν το ποσοστό θα έπρεπε να είναι μηδενικό, αφετέρου ότι μια εταιρεία που έχει σημαντική μείωση του τζίρου της, αλλά και των υποβολών στον ΕΟΠΥΥ, κατά το έτος 2014, είναι φυσικό να έχει αυτό το ποσοστό. Όταν μάλιστα συνδυαστικά έχει πολύ χαμηλά ποσοστά διπλών KEN, επανεισαγωγών, χρεώσεων εξετάσεων ανοικτής νοσηλείας την ώρα που νοσηλεύεται ένας ασθενής, όταν έχει μεγάλο αριθμό κλινών Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων και Νεογνών (112) και μεγάλο αριθμό κλινών νοσηλείας (486) και όταν ιδίως είναι εντάσεως Μαιευτικών περιστατικών, είναι αυτονόητο το χαμηλό ποσοστό. Οταν τέλος με την ασκούμενη καθημερινή πολιτική της Διοίκησης της εταιρείας επιδιώκεται η μείωση του κόστους και των επιβαρύνσεων προς τους ασφαλισμένους και τους νοσηλευόμενους, τότε επίσης είναι αυτονόητο ότι το ποσοστό αυτό είναι δικαιολογημένο και θα έπρεπε να είναι μηδενικό.

Αντί ο Αναπληρωτής Υπουργός να εξετάσει πρώτα ποιοι ευθύνονται για τα τραγικά λάθη υπολογισμού του CLAWBACK 2014 για τα οποία όλες οι κλινικές έκαναν ενστάσεις οι οποίες ακόμα εκκρεμούν. Αντί να μας καλέσει για να του δώσουμε απαντήσεις στις απορίες του που είχε ως υποχρέωση να κάνει ή να καλέσει τους εκπροσώπους των κλινικών, που έχει αρνηθεί να τους δει από την ορκωμοσία του έως σήμερα. Αντί τέλος πάντων να φροντίσει να ενημερωθεί και να διασταυρώσει κάθε πληροφορία ως όφειλε.

Αντί όλων αυτών, ο Υπουργός επέλεξε μονομερή ενημέρωση, που οδήγησε σε αυτές τις αλόγιστες και προσβλητικές εκφράσεις για την ποιότητα και το κύρος της εταιρείας μας, για τις οποίες τον καλούμε άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Υπενθυμίζουμε ότι την εταιρεία ΙΑΣΩ απαρτίζουν περισσότεροι από 12.500 μέτοχοι, που είναι κυρίως γιατροί. Με την ευκαιρία αυτή θέτουμε υπόψη του Υπουργού και όχι μόνο ότι μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου ΙΑΣΩ υπάρχει η εταιρεία ΙΑΣΩ General και ΙΑΣΩ Λάρισας που για το 2014 τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ αναφέρουν Claw back 39% και 38% αντίστοιχα. Επίσης ενημερώνουμε ότι η εταιρεία ΙΑΣΩ εμφανίζει τη μεγαλύτερη υστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ πχ δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα τους 4 από τους 12 μήνες του 2016 όταν αν όχι όλες οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές έχουν πληρωθεί και έχουν πάρει χρήματα και για το 2017. Αυτά για όσους αρέσουν οι συγκρίσεις.

Αναμένουμε την άμεση απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, την δημοσιοποίηση του πίνακα και των συνοδών στοιχείων όλων των κλινικών, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη αυτονόητη ενέργεια.

 

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Κίνημα Μovember: «Η πρόληψη είναι η πραγματική υπερδύναμη».
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Κίνημα Μovember: «Η πρόληψη είναι η πραγματική υπερδύναμη».

   Διαγωνισμός με 10 δωρεάν check - up healthUp για την υγεία του άνδρ...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Προσφορά healthUp DIABETES με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Προσφορά healthUp DIABETES με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

  H Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, προσφέρει το ...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική & κίνημα Μovember. «Η πρόληψη είναι η πραγματική υπερδύναμη». Πακέτα προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε προνομιακές τιμές!
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική & κίνημα Μovember. «Η πρόληψη είναι η πραγματική υπερδύναμη». Πακέτα προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε προνομιακές τιμές!

  H   Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ   για μία ακόμη χρονιά, στηρίζει και ακολουθεί το κίνημα Movember, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες ...