Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και προβάδισμα στους νέους γιατρούς

Σε αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ και προβάδισμα στους νέους γιατρούς αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΙΑΣΩ η οποία και αποδέχτηκε την οραματική και ελπιδοφόρα πρόταση του Προέδρου του Ομίλου Δρ. κ.Γ. Σταματίου να ανοίξουν οι πόρτες του ΙΑΣΩ σε νέους επιστήμονες.

Ειδικότερα:

Η Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. αποφάσισε με ποσοστό 80,59% των συμμετεχόντων μετόχων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών ύψους μέχρι ποσοστού 15% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της (ήτοι € 3.508.233,52) και έκδοση 7.973.258 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,44 εκάστη, με τιμή διάθεσης €1,25 η κάθε μία, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων ύψους μέχρι €9.966.572,50 και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 150 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές για κάθε 1.000 παλαιές κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές.

Στην ομιλία του προς τους μετόχους, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Σταματίου υπενθύμισε ότι πριν από 1 μήνα, το ΙΑΣΩ έκλεισε 15 χρόνια ζωής, 15 χρόνια ΙΑΣΩ, 15 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων νοσηλεύτηκαν πάνω από 480 χιλιάδες άτομα, εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια εξωτερικοί ασθενείς και γεννήθηκαν πάνω από 213 χιλιάδες παιδιά. Στο ΙΑΣΩ γεννήθηκε το 40% των παιδιών της Αττικής και το 14% των παιδιών Πανελλαδικά. Τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά και είναι μεγέθη που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το ΙΑΣΩ κατέβαλε στους μετόχους και στην εφορία για φόρο εισοδήματος, 278 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ζούμε κοσμογονικές αλλαγές σε όλους τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Ζούμε ανατροπές φιλοσοφίας ετών. Αλλάζουν καθημερινά όλα, και αν θέλουμε να παραμείνουμε στην πρωτοπορία του κλάδου πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές αυτές και να είμαστε διαρκώς έτοιμοι να υποδεχτούμε και να διαχειριστούμε κάθε νέο δεδομένο της αγοράς. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τα θέματα που θα προκύψουν. Απαιτείται αυτογνωσία και προγραμματισμός ενεργειών. Απαιτείται ταχύτητα λήψης αποφάσεων και πληρότητα άμεσης υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων. Απαιτείται ετοιμότητα. Ετοιμότητα αλλά και προσαρμογή στις αλλαγές οι οποίες προϋποθέτουν ενότητα, σύμπνοια, συνεργασία, αλληλοκάλυψη και αλληλεγγύη μεταξύ μας, ισορροπία στις σχέσεις παλαιών και νέων μετόχων, καθώς και ισοτιμία μεταξύ παλαιών και νέων ιατρών.

Μιλώντας ειδικά για την αύξηση κεφαλαίου ο κ. Σταματίου είπε απευθυνόμενος στους παλαιούς μετόχους: “Σας καλώ να δώσουμε προβάδισμα στους νέους ιατρούς συναδέλφους”. Να ανοίξουμε την πόρτα της εταιρείας μας περισσότερο στους ιατρούς που θα αποτελέσουν την διάδοχη κατάσταση στη δουλειά μας, στο μετοχικό κεφάλαιο, στη διοίκηση και το αύριο του ΙΑΣΩ. Γιατί πράγματι οι νέοι αποτελούν το αύριο του ΙΑΣΩ”. Aπευθυνόμενος προς τους νέους γιατρούς, o κ. Σταματίου είπε: “Σας καλώ να υποδεχθείτε αυτή την ευκαιρία και να την αξιοποιήσετε, γιατί το ΙΑΣΩ προσέφερε πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Γιατί το ΙΑΣΩ έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό αν υλοποιηθούν και συνεκτιμηθούν τα προαναφερόμενα.”

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site της εταιρείας www.iaso.gr

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί….»
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί….»

  Διαγωνισμός στο Instagram με 10 healthUp MEN ADVANCED δώρο, για την Ημέρα του ...

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί….» - 40% έκπτωση στα Check-Up healthUp MEN με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Στους μπαμπάδες που είναι πάντα εκεί….» - 40% έκπτωση στα Check-Up healthUp MEN με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα

  H Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα (Κυριακή 16 Ιουνίου) ...

  ΙΑΣΩ Παίδων: Το μαγικό ταξίδι της εξερεύνησης ξεκινάει με τα ολοκληρωμένα παιδικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων σε προνομιακές τιμές!
  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Παίδων: Το μαγικό ταξίδι της εξερεύνησης ξεκινάει με τα ολοκληρωμένα παιδικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων σε προνομιακές τιμές!

  Στο ΙΑΣΩ Παίδων, η υγεία του κάθε παιδιού είναι για εμάς το Α και το Ω! Εμπνευ...