Δρομολογείται η πιστοποίηση του Ιασώ ως νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη από τη Unicef

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, ο Όμιλος ΙΑΣΩ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ», υπό την αιγίδα της UNICEF στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ. Το κεντρικό μήνυμα ήταν «Ο μητρικός θηλασμός πρέπει να γίνει κανόνας διατροφής των νεογνών , γιατί είναι η καλύτερη αρχή για την ζωή».

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο πρώην Υπουργός Απασχόλησης και Βουλευτής της Ν.Δ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF κ.Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Μαιών Αθήνας κ.Καλλιόπη Μάλφα. Eπίσης ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος χαιρέτησε την ημερίδα με γραπτή επιστολή.

Την έναρξη και τον χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Ομίλου ΙΑΣΩ, καθηγητή κ. Ιωάννη Ζολώτα και το Γενικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Κωνσταντίνου Γιαννίρη, έκανε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης κ. Μαρία Μπουτσίνη.

Στα «πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού», αναφέρθηκε ο Δρ .Χάρης Λώλης παιδίατρος του ΙΑΣΩ.

«Η σημασία της χορήγησης μητρικού γάλακτος στα πρόωρα», ήταν το θέμα που ανάπτυξε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου , Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών – ΙΑΣΩ.

«Το πρόγραμμα προώθησης μητρικού θηλασμού και οι Δραστηριότητες του ΙΑΣΩ», ήταν το θέμα που ανάπτυξε η κ. Σοφία Μπίτη, Αναπληρώτρια –Διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ΙΑΣΩ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Νοσηλευτικού Προσωπικού στις έγκυες που επισκέπτονται καθημερινά το Μαιευτήριο και στις Λεχωίδες.

«Το ρόλο του γυναικολόγου στην επιτυχία του μητρικού θηλασμού», ανάπτυξε ο Δρ Βασίλειος Μπέλλιος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος -Συνεργάτης του ΙΑΣΩ.

«Το ρόλο της Μαίας στην διατήρηση της γαλουχίας σε μητέρες που γέννησαν πρόωρα», ανέπτυξε η κ. Βασιλική Σταθογιάννη – Μαία Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΙΑΣΩ, τονίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της μητέρας που γέννησε πρόωρα καθώς επίσης και τα τρία πρωτόκολλα χορήγησης ωμού μητρικού γάλακτος στα πρόωρα.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ και Συντονιστής της ημερίδας κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτήρας –Γυναικολόγος, είπε ότι : Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, με αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

Το ΙΑΣΩ με την προσπάθεια που κάνει συμβάλει στην προώθηση του μητρικού θηλασμού και θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις για να πιστοποιηθεί σε Νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται»
Διαγωνισμός με 10 check up δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στο Instagram
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται» Διαγωνισμός με 10 check up δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στο Instagram

    H Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και με μήνυμα «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται», προσφέρει με διαγωνισμό στο Instagram, 10 προληπτικούς ελέγχους υγείας, healthUp   ADVANCED MEN ή WOMEN, στο υπερσύγχρονο Τμήμα Check - Up   της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ . Για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό επισκέψου τη σελίδα μας στο Instagram (www.instagram.com/omilosiaso) και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: Κάνε mention δύο φίλους σου στο post του διαγωνισμού Κάνε Like στην σελίδα μας και στο post του διαγωνισμού Κάθε σχόλιο αποτελεί μία συμμετοχή, αρκεί να κάνεις mention κάθε φορά δύο διαφορετικούς φίλους. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10 νικητές, οι οποίοι θα ανακοινωθούν την 01/05/2024. Τα check up μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 31/8/2024. Δείτε τους όρους εδώ https://bit.ly/IASOGeneralClinic_WorldHealthDay_Contest Αναλυτικά, τα healthUp check up περιλαμβάνουν: healthUp ΜΕΝ ADVANCED: Γενική Εξέταση Αίματος, Ταχύτητα Καθιζήσεως Ερυθρών, Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Χοληστερόλη, LDL, HDL, Τριγλυκερίδια, Σίδηρος, Ουρικό Οξύ ...

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται»40% έκπτωση στα Check-Up healthUp πακέτα του υπερσύγχρονου τμήματος Check-Up με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται»40% έκπτωση στα Check-Up healthUp πακέτα του υπερσύγχρονου τμήματος Check-Up με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

    H   Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και με μήνυμα «Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα λύνονται», υπογραμμίζοντας την αξία της πρόληψη...

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: διαγωνισμός με 25 check up δώρο για την Ημέρα της Γυναίκας στο Instagram
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: διαγωνισμός με 25 check up δώρο για την Ημέρα της Γυναίκας στο Instagram

    H   Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ  με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και ...