Σαλπιγγογραφία
Τηλεφωνικό κέντρο
2410 996000
Στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ πραγματοποιούνται καθημερινά Σαλπιγγογραφίες. Η εξέταση της Σαλπιγγογραφίας ή αλλιώς της Υστεροσαλπιγγογραφίας(ΥΣΓ), η οποία χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια, πραγματοποιείται στο Ακτινολογικό Τραπέζι, υπό άσηπτες συνθήκες, από τον εξιδεικευμένο Ιατρό Ακτινολόγο και την εξειδικευμένη Τεχνολόγο Ακτινολόγο, μετά από ραντεβού και την απαραίτητη προετοιμασία.   

Είναι μία ακίνδυνη και ουσιαστικά ανώδυνη μέθοδος που πραγματοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις διερεύνησης υπογονιμότητας.  

Με τη μέθοδο της ΥΣΓ ελέγχουμε κυρίως τη βατότητα των σαλπίγγων, τυχόν συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας, συμφύσεις και μικρούς πολύποδες, καταστάσεις οι οποίες μπορεί να αποτελούν αίτια παροδικής υπογονιμότητας της γυναίκας.  

Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χορήγηση σκιαγραφικού από τον τράχηλο της μήτρας, απεικονίζονται ακτινολογικά και αξιολογούνται η κοιλότητα της μήτρας και οι σάλπιγγες. Λόγω της σχετικής πίεσης που δέχεται η κοιλότητα της μήτρας από το υγρό σκιαγραφικό, η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί πόνο όπως κατά την έμμηνο ρύση.  

Η εξέταση πραγματοποιείται με ραντεβού, στην 7η με 12η ημέρα από την έναρξη της περιόδου και η κυρίως διαδικασία διαρκεί 3–10 λεπτά.  
Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ώρες Λειτουργίας: