Γ΄Ορθοπαιδική Κλινική – Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης    

Χειρουργικός Τομέας
Γ΄Ορθοπαιδική Κλινική – Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης
Τηλεφωνικό κέντρο
2410 996000

Τα επιστημονικά στελέχη της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ειδικεύονται στην Επανορθωτική Χειρουργική και Λειτουργική Αποκατάσταση των Μεγάλων Αρθρώσεων (άνω και κάτω άκρου) και της Σπονδυλικής Στήλης.

Το ιδιαίτερο χειρουργικό αντικείμενο των στελεχών της, που πιστοποιείται από μακροχρόνια χειρουργική εμπειρία με διεθνή αναγνώριση, είναι:

  • Δύσκολες Πρωτογενείς Αρθροπλαστικές (Difficult primaries – Hip and Knee arthroplasties)
  • Αναθεωρήσεις Ολικών Αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος (Revision total hip and knee arthroplasty)
  • Σηπτικές επιπλοκές αρθροπλαστικών (PJI management)
  • Αρθροπλαστικές ώμου και αγκώνα (Shoulder and Elbow arthroplasty)
  • Αρθροσκοπική χειρουργική αρθρώσεων (Arthroscopic surgery)
  • Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης ενηλίκων (Adult spinal reconstructive surgery)
  • Καθυστερημένη ανακατασκευή κακώσεων οστών και αρθρώσεων (Late reconstruction of bone and joint injuries)

Η εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών της Κλινικής, με πολυετή κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία στις συμβατικές και σύγχρονες ιατρικές μεθόδους, αποτελεί από μόνη της εγγύηση για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας των επεμβάσεων. Στη διάθεση της ομάδας των Ιατρών βρίσκεται το έμπειρο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, καθώς και ιατρικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος εκσυγχρονίζεται συστηματικά σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής συζητά και αναλύει δύσκολα ορθοπαιδικά προβλήματα κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίων συναντήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στόχος είναι η βέλτιστη διαχείριση και αντιμετώπιση των οξέων και χρόνιων ορθοπαιδικών παθήσεων, η γρήγορη κινητοποίηση του ασθενή από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες και ημέρες και η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του στο βαθμό που θα του επιτρέψει να επανέλθει στις κοινωνικές, επαγγελματικές και αθλητικές του δραστηριότητες το ταχύτερο δυνατόν.