Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας    

 • Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

  Στο τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο σύνθετων ογκολογικών προβλημάτων.

  Είναι  εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή Trilogy της αμερικάνικης εταιρείας Varian και εφαρμόζονται οι πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας (3DConformal, IMRT, VMAT, IGRT) σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα και οργανισμούς (RTOG, ASTRO, ESTRO).

  Ο σχεδιασμός της ακτινοθεραπείας πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο μηχάνημα εξομοίωσης, CT Simulator της εταιρείας Siemens, που εντοπίζει την ακριβή θέση ακτινοβόλησης, εξασφαλίζει την αξιόπιστη είσοδο των δεσμών της ακτινοβολίας στο σώμα και παρακολουθεί την εξέλιξη της θεραπείας.

 • Συμμετοχή στο Ογκολογικό Συμβούλιο

  Το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας συμμετέχει στο τακτικό Ογκολογικό Συμβούλιο για αποφάσεις που αφορούν στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο, με συμμετοχή διεπιστημονικής ιατρικής ομάδας. Στο Ογκολογικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι χειρουργοί των διαφόρων ειδικοτήτων (καθένας για την ειδικότητά του), οι παθολόγοι ογκολόγοι για τη χημειοθεραπεία και οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι. Επίσης, οι παθολογοανατόμοι που μελετούν στο μικροσκόπιο τον ακριβή τύπο του όγκου, οι ακτινολόγοι διαγνώστες που μελετούν απεικονιστικά την πάθηση και γιατροί άλλων ειδικοτήτων κατά περίπτωση. Στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου καθορίζεται ποια είναι η καταλληλότερη  θεραπεία ή θεραπείες για κάθε περίπτωση, η σειρά με την οποία θα γίνουν και το ακριβές πρωτόκολλο της καθεμίας.
 • Καπέλα ψυχρής θεραπείας κατά της αλωπεκίας

  Τα Καπέλα Ψυχρής Θεραπείας είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία για την αποφυγή της τριχόπτωσης, η οποία προκαλείται από  τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία.

  Η επίδραση του φαρμάκου στους θύλακες των τριχών έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αδρανοποίησή τους η οποία οδηγεί στην τριχόπτωση. Με τη χρήση της κάσκας μειώνεται η θερμοκρασία στο τριχωτό της κεφαλής, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται, επιτρέποντας σε πολύ μικρή ποσότητα του φαρμάκου να περάσει στους θύλακες των τριχών και να αποφευχθεί η απώλεια μαλλιών.

  Η αλωπεκία αποτελεί την εμφανέστερη παρενέργεια της αντικαρκινικής θεραπείας, αλλά και της ακτινοθεραπείας της κεφαλής, η οποία δημιουργεί σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα στον ασθενή. Με τη χρήση των καπέλων ψυχρής θεραπείας μπορούν να αποφευχθούν οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του ασθενούς, χωρίς να είναι ορατά τα σημάδια της χημειοθεραπείας.

  Τα Καπέλα Ψυχρής Θεραπείας κατασκευάζονται με αυστηρές ιατρικές προδιαγραφές και απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Τα χαρακτηριστικά τους είναι:

  • Όλα τα υλικά κατασκευής είναι αντιτοξικά και αντιαλλεργικά.
  • Είναι άνετα ως προς τη χρήση.
  • Προσαρμόζονται άνετα σε όλα τα μεγέθη των κεφαλών.
  • Δεν περιορίζουν την κινητικότητα τους ασθενούς.
  • Δεν χρειάζεται η λήψη κάποιου παρασκευάσματος.
  • Δεν προκαλούν πονοκεφάλους στον ασθενή.
Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ώρες Λειτουργίας: