Γνώρισε το υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ CORI

Γνώρισε το υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ CORI

Η προηγμένη τεχνολογικά μέθοδος επέμβασης δεν εντυπωσιάζει μόνο με τις δυνατότητες που προσφέρει, αλλά επιλύει ουσιαστικά προβλήματα στις αρθρώσεις. 

Ο συνδυασμός της Ρομποτικής Χειρουργικής γόνατος και ισχίου με την τεχνολογία της Πραγματικής Νοημοσύνης (Real Intelligence) είναι γεγονός στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Το CORI Robotic Surgical System της εταιρείας Smith and Nephew είναι το πλέον υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ, που συνδυάζει τη ρομποτική τέχνη με τη real time νοημοσύνη (Real Intelligence).

Εκτός από την απόλυτη ακρίβεια στη χαρτογράφηση της άρθρωσης, στον σχεδιασμό, στη μέτρηση των εμφυτευμάτων και στη διενέργεια των χειρουργικών πράξεων, το CORI δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με τη σωστή θέση του εμφυτεύματος, τη σωστή κινηματική της άρθρωσης και τη σωστή επιλογή του εμφυτεύματος, με τη χρήση ενός εξειδικευμένου λογισμικού πραγματικής νοημοσύνης (Real Intelligence).

Με αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα λάθους πρακτικά εκμηδενίζεται, η παρέμβαση στους ιστούς είναι ελάχιστη και μόνο αυτή που χρειάζεται, ενώ οι ασθενείς αποκτούν μια νέα άρθρωση που αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτούς, με μεγάλη αντοχή 20-25ετίας και η οποία λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια, σαν να είναι η φυσιολογική.

Οι πρώτες 15 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη το πρώτο 10ήμερο έλευσης του Ρομποτικού Συστήματος CORI από τους πιστοποιημένους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς και Διευθυντές της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής – Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, ESpD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user). Η κινητοποίηση των ασθενών έγινε άμεσα, εντός μόλις 10 ωρών μετά το χειρουργείο, εφαρμόζοντας τα ειδικά πρωτόκολλα της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής (Fast-Track πρωτόκολλα), με μέσο όρο παραμονής στην κλινική τις 36 ώρες.

Η Α' Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι η μοναδική κλινική που διαθέτει στη φαρέτρα της έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό, Ρομποτικό και Πραγματικής Νοημοσύνης (Real Intelligence), αφού, εκτός από το CORI, οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με το NAVIO 7 και με τον τελευταίας τεχνολογίας αρθροσκοπικό πύργο (4K, LENS INTEGRATED SYSTEM, DOUBLEFLO), ενώ αναμένεται ένα ακόμα πιο εξελιγμένο λογισμικό για την πραγματοποίηση επεμβάσεων αθλητικών κακώσεων.

Συντάκτης Άρθρου

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Δείτε κι άλλα άρθρα του ιατρού

Σχετικά Άρθρα

Διάγνωση Νόσου Πάρκινσον με DATSCAN στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από το τμήμα Πυρηνικής ...
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Διάγνωση Νόσου Πάρκινσον με DATSCAN στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από το τμήμα Πυρηνικής ...
Γενική Κλινική