Νέα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Οι συνεργάτες ιατροί παρουσίασαν αποτελεσματικές  θεραπείες για την αντιμετώπιση του  γυναικολογικού καρκίνου

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Οι συνεργάτες ιατροί παρουσίασαν αποτελεσματικές  θεραπείες για την αντιμετώπιση του  γυναικολογικού καρκίνου

Οι γυναίκες της Κεντρικής Ελλάδας, πλήθος κόσμου, γιατροί και εκπρόσωποι φορέων ενημερώθηκαν σε ιατρική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου για τον γυναικολογικό καρκίνο.

Ο καρκίνοι του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος: ο καρκίνος ενδομητρίου μήτρας, τραχήλου μήτρας, ωοθηκών, εμφανίζονται σήμερα με εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα και αφορούν ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες  του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανέλυσαν διεξοδικά, όλη την πορεία της ασθένειας και της αντιμετώπισής της, δηλαδή, την πρώτη διάγνωση, τη θεραπεία – χειρουργική και μετεγχειρητική – την αποκατάσταση και τη συστηματική παρακολούθηση.

Ειδικότερα:

Ο Χρήστος Κοτανίδης, Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος – Χειρουργός Μαστού, Υπεύθυνος Τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Συνεργάτης Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μίλησε για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη σωστή θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου.

Η Κωνσταντίνα   Παπαχαραλάμπους Παθολογοανατόμος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Παθολογοανατομίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε την  παθολογοανατομική προσέγγιση της ασθένειας.

Ο Χριστόφορος  Αστάρας Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής  Α΄ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, παρουσίασε ιατρικά δεδομένα και μελέτες για τις θεραπευτικές ογκολογικές δυνατότητες και τις καινοτομίες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας.

Σημαίνουσα η συμβολή του συντονιστή της συζήτησης Γεώργιου Κύργια, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου, Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και  Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος ΠΓΝΛ, ο οποίος μοίρασε γενναιόδωρα γνώσεις και εμπειρία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ακτινοθεραπευτική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου.

Την εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά,  τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο κύριος Απόστολος Κομνός, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρεια Θεσσαλίας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κιλελέρ κυρία Βάνα Χλιάπη Γκουνιαρούδη, ο κύριος Χρήστος Βενέτης , Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η κυρία Ειρήνη Τζιαστούδη, εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και η κυρία Ιωάννα Καραβάνα, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, έχει διασφαλίσει πλέον τη θέση του στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο ιδιωτικό Ογκολογικό Κέντρο της περιοχής και εκτός από την προσφορά άριστων υπηρεσιών, που καλύπτουν την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση κάθε μορφής καρκίνου, βρίσκεται δίπλα στον ογκολογικό ασθενή, ενημερώνοντας για καινοτόμες ιατρικές θεραπείες, τόσο τον ίδιο, όσο και το περιβάλλον του. Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η αναφορά του οποίου είναι απαραίτητη, είναι η επιστημονική  συνεργασία των κορυφαίων στο είδος τους ιατρών, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, κάτω από την ομπρέλα του Ογκολογικού Συμβουλίου, οι οποίοι συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα, γνωμοδοτούν, εξετάζουν και προτείνουν τη βέλτιστη και κυρίως, εξατομικευμένη θεραπεία, από κοινού σε κάθε ογκολογικό περιστατικό.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...