Η πρώτη ολική Αρθροπλαστική ισχίου στην Ελλάδα με το ρομποτικό σύστημα CORI και το νέο σύστημα RI HIP

Η πρώτη ολική Αρθροπλαστική ισχίου στην Ελλάδα με το ρομποτικό σύστημα CORI και το νέο σύστημα RI HIP

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η πρώτη επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το ρομποτικό σύστημα CORI και το εξελιγμένο σύστημα RI HIP, από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική - Ρομποτικής Χειρουργικής του Μυοσκελετικού Συστήματος, με Διευθυντές τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user)

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 50χρονο ασθενή, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου αρθρίτιδα του ισχίου λόγω οστεονέκρωσης της κεφαλής του μηριαίου οστού. Το CORI Robotic Surgical System της εταιρίας Smith and Nephew είναι το πλέον υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ παγκοσμίως που συνδυάζει την ρομποτική τέχνη με την Real time νοημοσύνη (Real Intelligence). Πάνω σε αυτό μπορούν να προσαρμόζονται νέα συστήματα όπως το RI HIP, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και αρτιότητα στην εκτέλεση της αρθροπλαστικής του ισχίου.

Υπάρχει η δυνατότητα 3D σχεδιασμού και απεικόνισης της κοτύλης του ασθενούς, υπολογισμού της ανισοσκελίας ψηφιακά και της τελικής διόρθωσης, εκτίμηση του μεγέθους των εμφυτευμάτων και της θέσης τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η τέλεια τοποθέτηση των προθέσεων και η αποκατάσταση της κινηματικής της άρθρωσης του ισχίου.

Η Α΄ Ορθοπαιδική κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είναι πλέον η μοναδική κλινική στην Ελλάδα που διαθέτει στην φαρέτρα της έναν πλήρη Ρομποτικό και Πραγματικής Νοημοσύνης εξοπλισμό (Real Intelligence) αφού διαθέτει το CORI και το NAVIO 7. Πλέον, είναι η μοναδική κλινική που διαθέτει και το σύστημα RI HIP, ενώ αναμένεται ένα ακόμη πιο εξελιγμένο λογισμικό για την πραγματοποίηση επεμβάσεων αθλητικών κακώσεων.

  Μάθετε Περισσότερα

  Το πιο Σύγχρονο στην Κεντρική Ελλάδα
  Γενική Κλινική

  ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα.

  Το πιο Σύγχρονο στην Κεντρική Ελλάδα
  Γενική Κλινική

  Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ ΘεσσαλίαςΗ αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Κεντρική Ελλάδα