Νέα

Άμεση αντιμετώπιση κατάγματος υψηλής επικινδυνότητας του 2ου αυχενικού σπονδύλου μετά από τροχαίο ατύχημα

Άμεση αντιμετώπιση κατάγματος υψηλής επικινδυνότητας του 2ου αυχενικού σπονδύλου μετά από τροχαίο ατύχημα

Ασθενής 53 ετών με κάταγμα στο δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο (Hangman fracture) μετά από τροχαίο ατύχημα αντιμετωπίστηκε χειρουργικά από την Β΄ Νευροχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Αφού διενεργήθηκε ο απαιτούμενος κλινικοεργαστηριακός έλεγχος διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αστάθεια της ανώτερης αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια χειρουργικής επέμβασης.

 

 

Η επέμβαση έγινε με οπίσθια αυχενική σπονδυλοδεσία τοποθετώντας διαυχενικούς κοχλίες στον Α2 σπόνδυλο και κοχλίες στα πλάγια ογκώματα του Α3 σπονδύλου (transpedicular screw and lateral mass), προσφέροντας πλήρη σταθεροποίηση του κατάγματος.

 

 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Στέργιο Μπρίζα με Αναισθησιολόγο την κα. Στέλλα Καντή και διενεργήθηκε με συνεχή καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο (real time navigation) από τον υπερσύγχρονο πλοηγό Stealth Station S8 της Medtronic που απέκτησε πρόσφατα το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ο ασθενής μετεγχειρητικά κινητοποιήθηκε εντός 12 ωρών και εξήλθε σε 24 ώρες από τη χειρουργική επέμβαση με πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος της υγείας του.

Η χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με κατάγματα της σπονδυλικής στήλης έχει ως πρωταρχικό στόχο την πλήρη ανακούφιση από τον πόνο και ταυτόχρονα την άμεση κινητοποίηση, με αποτέλεσμα την μικρότερη οικογενειακή, ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θεωρείται βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, το άριστο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας καθιστούν τις συνθήκες νοσηλείας μοναδικές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

https://bit.ly/2ndNRX-IasoThessalias

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...