Η Κλινική διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων 11 κλινών εκ των οποίων 4 υποστηρίζουν Θωρακοχειρουργικά περιστατικά. Η Μονάδα η οποία λειτουργεί σε ενιαίο, άνετο και λειτουργικό χώρο διαθέτει και μία κλίνη απομόνωσης (BOX) και προσφέρει συνεχή και αδιάλειπτη παρακολούθηση και φροντίδα σε ασθενείς που οι ζωτικές τους λειτουργίες βρίσκονται σε κρίσιµη κατάσταση.

Πρόκειται για πολυδύναμη Μ.Ε.Θ., εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα (παρακλίνια monitors και κεντρικό σταθμό συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών, οξυμετρίας, θερμοκρασίας και πιέσεων των ασθενών, αναπνευστήρες, δοσομετρικές αντλίες ενδοφλέβιας έγχυσης, αντλίες χορήγησης εντερικής σίτισης, αναλυτές αερίων αίματος και συστήματα μέτρησης – καταγραφής καρδιακής παροχής) και στελεχωμένη με άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης στο χώρο υπάρχει μηχάνημα PRISMA (συνεχούς φλεβικής αιμοδιαδιήθησης), για την άμεση αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών που παρουσιάζουν οξεία ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός και οι ολοκληρωμένες δυνατότητες παρακολούθησης και μηχανικής υποστήριξης του ασθενούς ενισχύονται από την ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί στην εργονομία του χώρου, το περιβάλλον των Μονάδων και την αυστηρή υγιεινή. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος στο χώρο της Μονάδας, με φυσικό φως και καλαίσθητο σχεδιασμό. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον ασθενή και έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικό στοιχείο για την ταχύτερη ανάρρωσή του.

Η Μονάδα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ώρες Λειτουργίας:
Στελέχωση
Επιστημονικά υπεύθυνη

Νέα