Ουρολογικό Τμήμα

Χειρουργικός Τομέας
Ουρολογικό

Το Ουρολογικό τμήμα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο τμήμα το οποίο καλύπτει μεγάλο εύρος της ουρολογίας. Οι έμπειροι χειρουργοί ουρολόγοι που το στελεχώνουν, έχοντας στη διάθεσή τους υπερσύγχρονο εξοπλισμό, πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις ενδοσκοπικές και ανοικτές, με ιδιαίτερη επικέντρωση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (minimal invasive surgery). Οι βασικοί τομείς αφορούν:

  • Ακράτεια ούρων: Αφορά γυναίκες και άνδρες ασθενείς. Στο συγκεκριμένο τομέα, σε ό,τι αφορά τη γυναικεία ακράτεια, πραγματοποιείται εφαρμογή της υποουρηθρικής ταινίας ενώ σε ό,τι αφορά την ανδρική ακράτεια, γίνεται εφαρμογή τεχνητού σφιγκτήρα και ταινιών.
  • Νευρο-Ουρολογία – Ουροδυναμική: Στο συγκεκριμένο τομέα προσεγγίζονται, τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά, διαταραχές της ούρησης οι οποίες οφείλονται σε νευρολογικές παθήσεις, π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, κακώσεις νωτιαίου μυελού, κ.λπ. Η σωστή ουροδυναμική εκτίμηση, συμβάλει αποτελεσματικά στην ακριβή διάγνωση και θεραπεία πολλών από τις παραπάνω παθήσεις.
  • Γυναικολογική Ουρολογία: Αντιμετωπίζονται κυστεοκολπικά και ουρητηροκολπικά συρίγγια καθώς επίσης και περιστατικά πρόπτωσης όπως κυστεοκήλη, ορθοκήλη.
  • Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη: Μέσω ενός ιδιαίτερα σύγχρονου εξοπλισμού σε ό,τι αφορά τον τομέα της διουρηθρικής προστατεκτομής, εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής από τον χειρουργό ουρολόγο της πιο ενδεδειγμένης μεθόδου επέμβασης για τον κάθε ασθενή. Η επιλογή μεθόδων επέμβασης αφορά είτε την κλασική ανοικτή μέθοδο, είτε την ενδοσκοπική διουρηθρική μέθοδο με διπολικό ρεύμα – Μέθοδος PLASMA.
  • Λιθίαση Ουροποιητικού: Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης, χωρίς ανοικτό χειρουργείο, λίθων του ουροποιητικού, με ειδικές, σύγχρονες ενδο-ουρολογικές εφαρμογές. Πραγματοποιείται ενδοσωματική λιθοτριψία που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των λίθων στην ουροδόχο κύστη και στον ουρητήρα.
  • Ανδρολογία: Προσεγγίζονται οι πάσχοντες ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά η στυτική δυσλειτουργία και η υπογονιμότητα.
  • Ουρολογική Ογκολογία: Αντιμετωπίζονται χειρουργικά με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, περιστατικά που αφορούν καρκίνο προστάτη, κύστεως, όρχεως, νεφρού.
Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ώρες Λειτουργίας:
Στελέχωση
Επιστημονικά υπεύθυνος