Τα Μικρά Χταπόδια…. «τρυπώνουν» στις θερμοκοιτίδες της ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας!!!

Τα Μικρά Χταπόδια…. «τρυπώνουν» στις θερμοκοιτίδες της ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας!!!

Τον Ιανουάριο του 2013, μια Δανή έπλεξε ένα μικρό χταπόδι για ένα πρόωρο μωρό. Το χταποδάκι τοποθετήθηκε μέσα στη θερμοκοιτίδα του μωρού και είχε θετικό αποτέλεσμα: το μωρό ήταν πιο ήρεμο, αλλά κυρίως τραβούσε λιγότερο τα καλώδια που το περιέβαλαν. Σε άλλες περιπτώσεις, πρόωρα νεογνά που είχαν δίπλα τους ένα τέτοιο χταπόδι, έδειξαν βελτίωση στην αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό και αυξήθηκε η ποσότητα οξυγόνου στο αίμα.

Στα 7 χρόνια δράσης, τα μικρά χταποδάκια «άπλωσαν» τα πλοκάμια τους και ταξίδεψαν πολύ γρήγορα στις θερμοκοιτίδες αρκετών μονάδων σε όλο τον κόσμο, φθάνοντας ακόμα και σε μακρινές χώρες, όπως η Αργεντινή και ο Καναδάς…

Είναι γλυκύτατα, απαλά παιχνίδια και τα πλοκάμια τους είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να θυμίζουν στα μωρά τον ομφάλιο λώρο. Γαληνεύουν και ηρεμούν τα νεογέννητα και είναι κατάλληλα και για μεγαλύτερα μωρά βοηθώντας τα να μάθουν να πιάνουν. Τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας μπορούν επίσης, να παίξουν ευχάριστα με τα χταποδάκια.

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες Μονάδες Νεογνών στην Ελλάδα η οποία ευαισθητοποιήθηκε και έγινε μέλος της ομάδας Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades.

Τα μωρά της Μ.Ε.Ν.Ν. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μακριά από την αγκαλιά της μητέρας τους, έχουν βρεί τους δικούς τους φίλους. Η ελληνική ομάδα Octopus for a Preemie, Greece, Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades υλοποιεί την ιδέα αυτή σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και ανταποκρίνεται με περισσή χαρά στις «απαιτήσεις» των μικρών μας φίλων.

Ευχαριστούμε πολύ:

  • Την ομάδα «Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades» για τη διάθεση, το χρόνο και την ανταπόκριση, ώστε να προμηθεύουν τη Μονάδα μας άμεσα.
  • Τις εθελόντριες πλέκτριες, οι οποίες χρειάζονται 4 – 5 ώρες πλεξίματος για κάθε χταπόδι και αγόγγυστα συμπαρίστανται στην ομάδα και στα μωρά μας.
  • Το Σύλλογο «Θερμοκοιτίδα Ζωής» (Κεντρικής Ελλάδος), η οποία προμηθεύει με τα κατάλληλα νήματα την ομάδα.