Νέα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

Ο ρόλος της αξονικής εντερογραφίας στη μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου παρουσιάστηκε σε πρόσφατη επιστημονική ομιλία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με ομιλητή τον Ακτινοδιαγνώστη, Επιμελητή της Διεύθυνσης Ιατρικών Απεικονίσεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Δημαρέλο Βασίλειο, υπό το συντονισμό του Προέδρου του  Επιστημονικού Συμβουλίου Αναισθησιολόγου Εντατικολόγου Δρ. Κομνού Απόστολου. 

Ειδικότερα ο κύριος Δημαρέλος, παρουσίασε το πρωτόκολλο της εντερογραφίας, η οποία αποτελεί μία παραλλαγή της κλασσικής αξονικής τομογραφίας κοιλίας, καθώς και τα οφέλη της, που περιλαμβάνουν  ευρεία διαθεσιμότητα, αναπαράξιμες εικόνες, απεικόνιση ολόκληρου του τοιχώματος και του μήκους του λεπτού εντέρου και διερεύνηση εξωεντερικής παθολογίας, χωρίς να απαιτείται αναισθησία. Στη συνέχεια, ο ιατρός έκανε μία ειδική αναφορά στη νεότερη απεικονιστική προσέγγιση της νόσου Crohn. Αξίζει να αναφερθεί πως στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας λειτουργεί Ιατρείο για τη Νόσο Crohn, με τη Γαστρεντερολόγο Αικατερίνη Κατέρη, Επιμελήτρια της Α’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Συμπερασματικά, ο κ. Δημαρέλος ολοκλήρωσε την παρουσίαση καταλήγοντας πως η αξονική εντερογραφία αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο στη διάγνωση των παθήσεων του λεπτού εντέρου, που λειτουργεί επικουρικά στην ανάδειξη επιπλοκών και εξωεντερικών εκδηλώσεων των νοσημάτων. Ειδικότερα δε για τη νόσο Crohn, η αξονική εντερογραφία, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για την πορεία των μετέπειτα θεραπευτικών χειρισμών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των επιστημονικών εκδηλώσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, θα παρουσιαστούν επίκαιρα ιατρικά θέματα που αφορούν σε όλο το φάσμα του τομέα της Ιατρικής, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες, συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Κοινός τόπος είναι, μέσα από τις διαλέξεις αυτές, να ενημερωθούν οι συνεργάτες ιατροί και το προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τις νέες πρωτοποριακές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μοναδικό ιδιωτικό Νοσοκομείο της Κεντρικής ΕλλάδαςΗ διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση και  η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνειδητή επιλογή. 

  Δειτε επισης:

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία 
 «Μαζί μια αγκαλιά»
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία  «Μαζί μια αγκαλιά»

  Από τις 11 μέχρι τις 17 Μαΐου, οι φορείς υγείας και πρόνοιας της Λάρισας, γίνα...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

  Ο ρόλος της αξονικής εντερογραφίας στη μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου ...