Νέα

Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ ΘεσσαλίαςΕκπαιδευτική διάλεξη για το μέλλον της χειρουργικής

Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ ΘεσσαλίαςΕκπαιδευτική διάλεξη για το μέλλον της χειρουργικής

Η Ρομποτική Χειρουργική έφτασε στην Κεντρική Ελλάδα και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι το μοναδικό Νοσοκομείο, εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων  (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που εξασφάλισε για τους ασθενείς του τον καινοτόμο ρομποτικό εξοπλισμό Versius® για ολόκληρη την περιοχή.  Για τη πρωτοποριακή αυτή ευκαιρία που έχουν οι ασθενείς, να λάβουν την πιο αποτελεσματική θεραπεία, χωρίς να χρειάζεται πλέον να απομακρύνονται από τον τόπο τους, μίλησε,  στην εκπαιδευτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο Γενικός Χειρουργός και Διευθυντής Α’ Χειρουργικής   Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας     κ. Ευάγγελος Καναβός , υπό το συντονισμό του Προέδρου του  Επιστημονικού Συμβουλίου Αναισθησιολόγου Εντατικολόγου Δρ. Απόστολου Κομνού.

Σε μία υβριδική συνάντηση που συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, ιατρών συνεργατών και προσωπικού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο κ. Καναβός παρουσίασε αναλυτικά τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής για τους ασθενείς, με σημαντικότερα:

  • Την απόλυτη εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής,
  • Την ελαχιστοποίηση του εσωτερικού χειρουργικού τραύματος και κατ’ επέκταση της δημιουργίας μετεγχειρητικών συμφύσεων,
  • Την ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και του μετεγχειρητικού πόνου,
  • Τις μικρές τομές και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα,
  • Την ταχύτερη ανάρρωση και γρηγορότερη έξοδο από το νοσοκομείο,
  • Την εξάλειψη, σχεδόν, των μετεγχειρητικών επιπλοκών που σχετίζονται με το τραύμα όπως διαπύηση, διάσπαση, κήλη, χρόνιο άλγος κ.λπ. και λιγότερες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Ανέλυσε, επίσης  τα χαρακτηριστικά του ρομποτικού συστήματος Versius® της παγκόσμιας εταιρίας CMR Surgical , με προηγμένη τεχνολογία από το Cambridge της Αγγλίας, που  έχει εγκατασταθεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την αρχή του έτους και καλύπτει μία ευρεία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, ουρολογίας,  γυναικολογίας και θωρακικής χειρουργικής. Τόνισε, πως το ρομποτικό σύστημα Versius γίνεται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ενός καλού χειρουργού, καθώς,  η τρισδιάστατη εικόνα υψηλής ευκρίνειας, το σταθερό χειρουργικό πεδίο, η εκτέλεση όλων των κινήσεων που κάνει το ανθρώπινο χέρι, από τους αρθρωτούς βραχίονες του ρομπότ, η υψηλή εργονομία και η καθιστή θέση του χειρουργού, επιτρέπουν την επιτυχή διεκπεραίωση ακόμη και των δυσκολότερων περιστατικών και  τη διενέργεια πολύωρων επεμβάσεων με απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των επιστημονικών εκδηλώσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, θα παρουσιαστούν επίκαιρα ιατρικά θέματα που αφορούν σε όλο το φάσμα του τομέα της Ιατρικής, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες, συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Κοινός τόπος είναι, μέσα από τις διαλέξεις αυτές, να ενημερωθούν οι συνεργάτες ιατροί και το προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τις νέες πρωτοποριακές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μοναδικό ιδιωτικό Νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας. Η διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση και  η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνειδητή επιλογή.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...