Νέα

Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία

Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία

Νευρολόγοι συνεργάτες του  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνέχισαν τις παρουσιάσεις εξειδικευμένων ιατρικών θεμάτων σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε μια ενδιαφέρουσα υβριδική συνάντηση, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος 2023-2024.

Ειδικότερα, ο Γεώργιος Τζήμας Νευρολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας μίλησε για την Επιληψία, από την ηλεκτρική διαταραχή στο σύμπτωμα. Αφού όρισε την πάθηση, ανέλυσε την επιδημιολογία, το κόστος – οικονομικό και ψυχοκοινωνικό – την παθοφυσιολογία, τη διάγνωση και ταξινόμηση, την φαρμακευτική και παρεμβατική θεραπεία.    Στη συνέχεια, η Κλεονίκη Χαρισίου, επίσης Νευρολόγος και Επιστημονική Συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανέλυσε διεξοδικά το Ηλεκτρομυογράφημα. Μίλησε για την  κλινική χρησιμότητα τις  ενδείξεις, για τις παθήσεις που μελετά, συμβάλλοντας στη διάγνωση αλλά και στην κατανόηση της παθογένειας των νόσων, καθώς και για το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι  ιατρικές ειδικότητες, όχι μόνο οι Ορθοπαιδικοί, μπορούν να παραπέμψουν σε Ηλεκτρομυογράφημα.

Την εκπαιδευτική ομιλία συντόνισε, όπως πάντα ο  Πρόεδρος του  Επιστημονικού Συμβουλίου Αναισθησιολόγος Εντατικολόγος Δρ. Κομνός Απόστολος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των επιστημονικών εκδηλώσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, θα παρουσιαστούν επίκαιρα ιατρικά θέματα που αφορούν σε όλο το φάσμα του τομέα της Ιατρικής, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες, συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Κοινός τόπος είναι, μέσα από τις διαλέξεις αυτές, να ενημερωθούν οι συνεργάτες ιατροί και το προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τις νέες πρωτοποριακές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μοναδικό ιδιωτικό Νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας. Η διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση και  η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνειδητή επιλογή.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...