Νέα

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο InnoHealth Forum 2023Παρουσίαση Ψηφιακού Φακέλου Ασθενή ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο InnoHealth Forum 2023Παρουσίαση Ψηφιακού Φακέλου Ασθενή ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Τον καινοτόμο Ψηφιακό Φάκελο Ασθενών που χρησιμοποιεί την τελευταία διετία το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Θεόδωρος Ταλάρης, στην  πρώτη υβριδική έκθεση InnoHealth Forum, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταλάρης στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Τάσεις και Τεχνολογίες στις Προτάσεις Διαχείρισης Δεδομένων των Ασθενών, Τηλεϊατρική και Αποκατάσταση σε Τοπικό Επίπεδο» αναλύοντας τον πρωτοποριακό τρόπο που στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας γίνεται η διαχείριση του όγκου και της πολυπλοκότητας των ιατρικών περιστατικών, αποτελεσματικά και  αποδοτικά, μέσω της τεχνολογίας αιχμής, ανέφερε: “Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποτελεί για την Κεντρική Ελλάδα το κορυφαίο MedTechΙδιωτικό Νοσοκομείο.  Επενδύσαμε σε πρωτοποριακό software και hardware, και εγκαταστήσαμε ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Ψηφιακού Ιατρικού Φακέλου Ασθενή για τη διαχείριση δεδομένων, από την εισαγωγή των ασθενών έως το εξιτήριό τους, την έκδοση και διανομή των αποτελεσμάτων στους ιατρούς που εμπλέκονται ,  διασφαλίζοντας την ασφαλή διακίνηση και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.”

Η καινοτομία του  Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενών, δεν αποτελεί μόνο μία πρωτοποριακή επένδυση σε ψηφιακό επίπεδο. Είναι πραγματικά ουσιώδης στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας για κάθε ασθενή, καθώς:

 • Ο ιατρός αποκτά πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να τον ασθενή και έχει άμεση, ακόμη και  απομακρυσμένη πρόσβαση σε ακριβή δεδομένα και εργαστηριακά και απεικονιστικά αποτελέσματα.
 • Ο δε ασθενής ωφελείται με πραγματικά καλύτερη υγεία, καθώς οι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων μπορούν να συντονιστούν, έχοντας πρόσβαση στο φάκελό του και να προτείνουν την αποτελεσματικότερη θεραπεία. Επιπλέον, ο ίδιος ο ασθενής έχει πρόσβαση στον ψηφιακό του φάκελο, δε χρειάζεται να μεταφέρει μαζί του αποτελέσματα, ούτε να επαναλαμβάνει περιττές εξετάσεις.

Το InnoHealth Forum 2023 διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Elevate Greece. Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη και η προώθηση λύσεων αιχμής σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της ηλεκτρονικής υγείας, όπως η τηλεϊατρική και τα wearables, η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών, η τεχνητή νοημοσύνη στην εξατομικευμένη ιατρική και την ιατρική ακριβείας, η ισότητα στην υγεία, η ασφάλεια δεδομένων κ.ά.

  Δειτε επισης:

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Με την ομιλία του Ογκοπλαστικού  Χειρουργού Μαστού, Υπεύθυνου Χειρουργού ...

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO

  Το ΙΑΣΩ ανακοινώνει με περηφάνια την εγκατάσταση και σύνδεση φωτοβολταϊκού συσ...

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024

  Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι νική...