Νέα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα μαθήματα για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο προσωπικό

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα μαθήματα για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο προσωπικό

Μία σπουδαία πρωτοβουλία έχει αναλάβει τα τελευταία 2 χρόνια το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, παρέχοντας στους εργαζόμενούς του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS-AED)», στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του γνωστικού τους αντικειμένου στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ήδη εντός του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι,  με εξειδικευμένο  εκπαιδευτικό εξοπλισμό από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή στη Βασική και Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής (BLS & ALS) Αριστείδη Φιλοκώστα, Υποδιευθυντή της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και Προϊστάμενο Λοιμώξεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από ιδιότητα ή γνωστικό υπόβαθρο, με σκοπό να καταστήσουν ικανό  κάθε άτομο να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά,  όπως καρδιοαναπνευστική ανακοπή,  έμφραγμα του μυοκαρδίου,  έμφραξη της αναπνευστικής οδού, κάταγμα ή  εξάρθρωση,  κρίση επιληψίας,  οξεία υποθερμία κ.α Η πιστοποίηση παρέχεται σε συνεργασία με το διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Rescue  Training  International (RTI).

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην προσπάθειά του να προσφέρει στους ασθενείς αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, εναρμονισμένες με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής, επενδύει στη συνεχή  κατάρτιση του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του. Στόχος είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας να μεταφέρει τη γνώση αυτή και στην κοινωνία. Να εκπαιδεύσει απλούς πολίτες και όχι μόνο επαγγελματίες υγείας, μικρά παιδιά και εφήβους, σε μία προσπάθεια να λάβουν πολύτιμες γνώσεις και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν ένα απειλητικό για τη ζωή περιστατικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τη σώσουν.

  Δειτε επισης:

  Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία

  Νευρολόγοι συνεργάτες του  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνέχισαν τις παρουσιάσεις εξει...

  Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Κεντρική Ελλάδα
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Κεντρική Ελλάδα

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοινώνει την απόκτηση του πρώτου Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής Versius® στην Ελλάδα και υποδέχεται το μέλλον της χειρουργικής για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας. Το καινοτόμο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα επόμενης γενιάς, Versius ® της CMR Surgical – της παγκόσμιας κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών ρομποτικών συστημάτων με έδρα το Cambridge της Αγγλίας,...

  Δωρεάν Γναθοχειρουργική Κλινική Εξέταση στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Δωρεάν Γναθοχειρουργική Κλινική Εξέταση στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Με   αφορμή   την   Παγκόσμια   Ημέρα   Στοματικής   και   Γναθοπροσωπικής   Χειρουργικής (13 Φεβρουαρίου ), το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προσφέρει: Δωρεάν   Γναθοχειρουργική   Κλινική   Εξέταση   για   ολόκληρο   το   Φεβρουάριο . Η   εξέταση   διενεργείται κατόπιν   ραντεβού   στο   Τμήμα   Στοματικής   και   Γναθοπροσωπικής   Χειρουργικής του   ΙΑΣΩ   Θεσσαλίας .   Προγραμματίστε   το   ραντεβού   σας   στα τηλέφωνα 2410996000 & 2410996014