Νέα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα μαθήματα για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο προσωπικό

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Συνεχίζονται τα μαθήματα για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο προσωπικό

Μία σπουδαία πρωτοβουλία έχει αναλάβει τα τελευταία 2 χρόνια το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, παρέχοντας στους εργαζόμενούς του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS-AED)», στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του γνωστικού τους αντικειμένου στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ήδη εντός του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι,  με εξειδικευμένο  εκπαιδευτικό εξοπλισμό από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή στη Βασική και Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής (BLS & ALS) Αριστείδη Φιλοκώστα, Υποδιευθυντή της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και Προϊστάμενο Λοιμώξεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από ιδιότητα ή γνωστικό υπόβαθρο, με σκοπό να καταστήσουν ικανό  κάθε άτομο να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά,  όπως καρδιοαναπνευστική ανακοπή,  έμφραγμα του μυοκαρδίου,  έμφραξη της αναπνευστικής οδού, κάταγμα ή  εξάρθρωση,  κρίση επιληψίας,  οξεία υποθερμία κ.α Η πιστοποίηση παρέχεται σε συνεργασία με το διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Rescue  Training  International (RTI).

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην προσπάθειά του να προσφέρει στους ασθενείς αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, εναρμονισμένες με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής, επενδύει στη συνεχή  κατάρτιση του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του. Στόχος είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας να μεταφέρει τη γνώση αυτή και στην κοινωνία. Να εκπαιδεύσει απλούς πολίτες και όχι μόνο επαγγελματίες υγείας, μικρά παιδιά και εφήβους, σε μία προσπάθεια να λάβουν πολύτιμες γνώσεις και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν ένα απειλητικό για τη ζωή περιστατικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τη σώσουν.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...