Νέα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Νέος Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ο Απόστολος Κομνός

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Νέος Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ο Απόστολος Κομνός

Η διοίκηση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, πως νέος Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αναλαμβάνει ο κ. Απόστολος Κομνός.

Η διαχρονική επένδυση στη συνεργασία με τους καλύτερους επιστήμονες υγείας, αποτελεί σταθερά, που διασφαλίζει την υλοποίηση του οράματός μας, για την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη, ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας, κάνοντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μοναδικό ιδιωτικό Νοσοκομείο της περιοχής.

Είμαστε βέβαιοι πως η προσωπικότητα του κ. Κομνού, η εμπειρία και οι γνώσεις του, θα ταιριάξουν απόλυτα με τη φιλοσοφία μας να υπηρετήσουμε τις σύγχρονες απαιτήσεις στην παροχή υγείας και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στο να κάνουν το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ακόμη πιο σύγχρονο.

Τον καλωσορίζουμε στο δυναμικό μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

Το βιογραφικό του κ. Κομνού

Ο Απόστολος Γ. Κομνός γεννήθηκε στο Βόλο, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση, και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1980 εξειδικεύτηκε στην Αναισθησιολογία, στο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Νοσοκομείο St. Joseph στο Βερολίνο και απέκτησε εξειδίκευση στην Εντατική Ιατρική. Εν συνεχεία εργάστηκε στο Νοσοκομείο St.Getrauden στην ίδια πόλη, ενώ επέστρεψε στο Νοσοκομείο St. Joseph. Εξελίσσεται σε  έμμισθο ειδικό αναισθησιολόγο και προχωρά ως αρχίατρος του τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας  του ίδιου νοσοκομείου.

Επέστρεψε στην Ελλάδα  ως Διευθυντής Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής του θητείας, ενώ εκεί πρωτοστάτησε στην λειτουργία για πρώτη φορά των Χειρουργείων και της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Με την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων αναχώρησε εκ νέου για το Βερολίνο, όπου ανέλαβε έμμισθη θέση αρχιάτρου του τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο St. Joseph.

Το 1989 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στη Λάρισα ως Επιμελητής Α΄ Ε.Σ.Υ του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Λάρισας και από το 1997 έως και πριν λίγες μέρες υπήρξε Συντονιστής Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Λ.

Το 2004 εκπόνησε την Διδακτορική Διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «Η σημασία της τοπικής ιστικής οξυγόνωσης του εγκεφάλου στην έκβαση των ενδοεγκεφαλικών αιματωμάτων». Είναι έγγαμος με την οικογενειακή ευτυχία να συμπληρώνεται από την απόκτηση δύο παιδιών.

Ο Απόστολος Κομνός μιλά τρεις ξένες γλώσσες – Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά – ενώ είναι μέλος των εταιρειών και ενώσεων: European Society of Intensive Care Medicine. (E.S.I.C.M), Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, Life member of the European Society of Regional Anaesthesia, Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος και Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία.

Πέρα από την μεγάλη επιστημονική κατάρτιση ο Απόστολος Κομνός έχει μακρά διοικητική και οργανωτική εμπειρία, όπως και συνεπή παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αυτή η πορεία ξεκίνησε την χρονική περίοδο 1987 – 1988 από την οργάνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος – σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, τη στελέχωση και τη λειτουργία – του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπως και τη λειτουργία για πρώτη φορά των χειρουργείων του και της Αιμοδοσίας. Ήταν μέλος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Γ.Ν.Λάρισας, όπως και πρόεδρός της για δύο συνεχείς θητείες (92-93, 93-94). Παράλληλα, ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Θ) και στη συνέχεια εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Του ανατέθηκαν παράλληλα καθήκοντα ως υπευθύνου Ιατρικών Υπηρεσιών και Άμεσης Φροντίδας στο Ε.Κ.Α.Β Λάρισας μεταξύ 1994 και 1995. Από το 1995 έως το 2000 του ανατέθηκαν παράλληλα καθήκοντα Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β Λάρισας όπου συνέβαλε στην οργάνωση και ανάπτυξή του σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο Απόστολος  Κομνός έχει θητεύσει εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών του Γ.Ν.Λάρισας, ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου για δύο συνεχείς θητείες (95-97, 97-99). Από το 2000 έως το 2003 διατέλεσε εκλεγμένος Διευθυντής Παθολογικού Τομέα του Γ.Ν.Λάρισας, ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για το διάστημα 2002-2005. Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας». Από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2022 διετέλεσε  Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Από αυτήν την θέση έχει υπηρετήσει ως Διοικητής του Γ.Ν.Λ. τις περιόδους Ιανουάριος – Μάιος 2015 και από Μάρτιο έως τον Ιούλιο 2020.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας από το 2019 έως 2022 και εκλεγμένο μέλος Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας την ίδια χρονική περίοδο.

Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...