Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο κτίριο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή αντιπύραρχου Γεώργιου Βαρδάτσικου.

Στην άσκηση συμμετείχαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και δυνάμεις από όμορες στον 1ο Σταθμό υπηρεσίες του νομού Λάρισας. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, παρουσία του Διοικητή αντιπύραρχου Νικόλαου Μητσιογιάννη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας. Όλη η διαδικασία είχε παρατηρητές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλειος Πινακάς και το Δήμο Κιλελέρ, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Κουκούτση, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες των αντίστοιχων τμημάτων Πολιτικής Προστασίας.

Στην πραγματοποίηση της άσκησης συμμετείχε ενεργά η αρμόδια ομάδα πυρασφάλειας εργαζομένων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση σε πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς, η οποία συνέδραμε στην εφαρμογή του σχεδίου ασφαλούς εκκένωσής του. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε προκαθορισμένους χώρους του κτιρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να αποφευχθεί η αναστάτωση των ασθενών.

Στόχος της άσκησης ήταν η εκπαίδευση σε διαδικασίες και πρωτόκολλα, καθώς και η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ετοιμότητας, ώστε, σε πραγματικές έκτακτες  περιπτώσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να συντονιστούν και να ανταπεξέλθουν άμεσα, με αποτέλεσμα να  αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο απειλής της ασφάλειας τόσο των ασθενών, όσο και των εργαζομένων.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...